Στην σκιά επιβλητικών καταπράσινων βουνών, στην άκρη ενός μαγευτικού κόλπου με τιρκουάζ νερά, η μεσαιωνική πόλη του Κότορ είναι το αδιαμφισβήτητο κόσμημα στο στέμμα του Μαυροβουνίου

 

 

Είναι ένας μεσαιωνικός λαβύρινθος μουσείων, εκκλησιών, πλατειών και βενετσιάνικων παλατιών. Είναι ένα μέρος όπου το παρελθόν συνυπάρχει με το παρόν.

Ξεκινήστε την περιήγησή σας στο Κότορ περνώντας από τις ιστορικές πύλες και κατευθυνθείτε προς την Παλιά Πόλη. Η περιπλάνηση στα δαιδαλώδη πέτρινα δρομάκια της είναι απόλαυση. Είναι εύκολο να χαθείτε στον λαβύρινθο των δρόμων της. Κάθε λιθόστρωτο δρομάκι οδηγεί σε ένα μικρό εκκλησάκι, μια πλατεία ή ένα μεγάλο παλάτι, αιώνων.

Κάθε γωνία που στρίβετε αποκαλύπτει μια ματιά στην ιστορία της πόλης: ο πύργος του Ρολογιού, το συναρπαστικό Ναυτικό Μουσείο, ο εντυπωσιακός Καθεδρικός Ναός του Αγίου Τρύφωνα, τα ιστορικά εκκλησάκια του Αγίου Λουκά, του Αγίου Νικολάου και της Αγίας Μαρίας, όλα τους χτισμένα με υπέροχες πλατείες γύρω τους. Υπάρχουν διάφορα παλάτια διάσπαρτα σε όλη την Παλιά Πόλη του Κότορ που περιμένουν να τα ανακαλύψουν. Το Παλάτι Ντράγκο, με τα γοτθικά παράθυρα του 15ου αιώνα, το Παλάτι Μπιζάντι του 12ου αιώνα, το Παλάτι Πίμα με στοιχεία αναγέννησης και μπαρόκ του 16ου αιώνα κ.α.

Διαβάστε επίσης  Bras de Frères: Ακόμα ένας δυνατός χειμώνας φτάνει στο τέλος του! (25/4 - 28/4)

 

 

Καλύτερη περίοδος για να επισκεφτείτε το Κότορ

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, το Κότορ και οι Αδριατικές Ακτές βουλιάζουν από κόσμο, κάτι που καθιστά την αρχή και το τέλος του καλοκαιριού την ιδανική περίοδο για να εκτιμήσετε την γοητεία τους με την ησυχία σας.

 

 

 

 

 

 

Follow fb & insta: The Holidays Destination
THL 6906698170 / 2821033399
Email info@toptravelgreece.com
Web www.toptravelgreece.com