«Μην ανησυχείτε, δεν έχετε μεθύσει, βλέπετε καθαρά, δεν τα βλέπετε διπλά».

 

 

Δύο είναι τα πιο γνωστά αξιοθέατα στο Παρίσι: η Αψίδα του Θριάμβου και ο Πύργος του Άιφελ. Και μπορεί οι απεργίες των εργαζομένων και των πολιτών να συνεχίζονται, όποιος βρεθεί στο Παρίσι το σαββατοκύριακο, όμως, θα έχει την τύχη να δει δύο και όχι έναν Πύργο του Άιφελ.

Το πρωί του περασμένου Σαββάτου οι Παριζιάνοι και οι επισκέπτες της πόλης ξύπνησαν και είδαν έναν δεύτερο Πύργο του Άιφελ, λιγάκι μικρότερο από τον πρώτο δίπλα ακριβώς στον αρχικό. Το αντίγραφο του Πύργου του Άιφελ έχει ύψος 33 μέτρα (είναι δηλαδή 10 φορές μικρότερος από τον πρωτότυπο) και ζυγίζει 32 τόνους. Αποτελεί έμπνευση του 62χρονου Φιλίπ Μαντρόν και θα παραμείνει στο σημείο μέχρι και τις 10 Απριλίου.

 

 

Ο δημιουργός της μινιατούρας με την ονομασία “Eiffela Tower”, Φιλίπ Μαντρόν, είπε στο γαλλικό πρακτορείο ότι είχε την ιδέα να δημιουργήσει έναν Πύργο του Άιφελ στο ένα δέκατο του μεγέθους του πριν από εφτά χρόνια. «Στις ημέρες που διανύουμε δεν υπάρχει κάτι άλλο πέρα από το να προσφέρουμε ευτυχία και ειρήνη», δήλωσε.

Διαβάστε επίσης  Street Food Festival Crete: New Location at Heraklion

Η τοποθέτησή της μινιατούρας του Πύργου του Άιφελ το Σάββατο, ανήμερα της Πρωταπριλιάς, αποτέλεσε αντικείμενο αναφοράς και από τον επίσημο λογαριασμό του δήμου του Παρισιού στο Twitter, όπου δημοσιεύθηκε φωτογραφία των δυο πύργων με το σχόλιο: «Μην ανησυχείτε, δεν έχετε μεθύσει, βλέπετε καθαρά, δεν τα βλέπετε διπλά».

 

 

Οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν ποικίλες με έναν περαστικό να δηλώνει: «Είναι σαν να έχουμε 2 στην τιμή του ενός».

 

Πηγή: marieclaire.gr