Επικοινωνιακή αστάθεια και αναμετρήσεις με το παρελθόν φέρνει ο ανάδρομος Ερμής

 

 

Η Άνοιξη ξετυλίγεται μπροστά μας και μαζί με τις πρώτες Εκλείψεις του 2023, έχουμε και τον Ερμή να ξεκινά φαινομενικά την ανάδρομη πορεία του στο ζώδιο του Ταύρου στις 20 Απριλίου η οποία και θα έχει διάρκεια ως τις 15 Μαΐου 2023.

Ο Ερμής, ο πλανήτης που αντιπροσωπεύει την επικοινωνία και συνδέεται άμεσα με τον τρόπο της ανθρώπινης σκέψης και έκφρασης, κινείται 3-4 φαινομενικά ανάδρομος, προκαλώντας το γνωστό «σούσουρο» ανακατωσούρας σε κάθε μορφή επικοινωνιακής δραστηριότητας, στις μετακινήσεις μας, στα προγράμματά μας. Με τον Ανάδρομο Ερμή, προκαλούνται επικοινωνιακές αναποδιές, αναβολές, αστάθειες, μπερδέματα όμως… είναι και τα χρονικά διαστήματα του έτους που αναλογιζόμαστε πολύ περισσότερο το παρελθόν, κάνουμε δεύτερες σκέψεις ή αλλιώς τον απολογισμό μας, ερχόμαστε σε επαφή με συνδετικούς κρίκους του χτες, είτε με ανθρώπους που έπαιξαν ένα σημαντικό ρόλο στην ζωή μας και έχουμε αφήσει μαζί τους ανοιχτά κεφάλαια, είτε με καταστάσεις / ζητήματα του παρελθόντος που δεν έχουν κλείσει αλλά καλούμαστε να τα διαπραγματευτούμε εκ νέου! Πώς θα μας επηρεάσει όμως αυτή την φορά η ανάδρομη πορεία του Ερμή; Ποιες υποθέσεις καλούμαστε να επανεξετάσουμε; Πού μπορεί να προβληματιστούμε; Για πάμε να δούμε ….

 

Ανάδρομος Ερμής στον Ταύρο – Καθυστερήσεις και Αναθεωρήσεις σε Οικονομικά και Αισθηματικά!

Ταύρος … ο Γήινος εκπρόσωπος του Σταθερού σταυρού, με κυβερνήτη του την Αφροδίτη τον πλανήτη που συνδέεται άμεσα με τα χρήματα αλλά και με τα αισθήματα … Ο Ταύρος, επιζητά την αρμονία, την ασφάλεια, την σιγουριά την σταθερότητα μέσα από τις προσωπικές του κτήσεις υλικές και συναισθηματικές … Διακρίνεται για την υπομονή του, το αστείρευτο πείσμα του αλλά και για τους χαρακτηριστικά αργούς ρυθμούς του…

Το διάστημα που ο Ερμής θα κινείται φαινομενικά Ανάδρομος στο ζώδιο του Ταύρου, χαρακτηριστική θα είναι η επιβράδυνση σε κάθε επικοινωνιακή μας δραστηριότητα … είτε αυτό είναι η λήψη αποφάσεων, οι συναντήσεις, τα ραντεβού , τα πλάνα μας, είτε είναι κάθε μορφή εξέλιξης που περιμένουμε αυτό τον καιρό να προχωρήσει μπροστά … Τα γνωστά επικοινωνιακά ευτράπελα καθυστερήσεων και αναβολών θα είναι χαρακτηριστικά, οι αναποδιές , οι βλάβες, η ασυνεννοησία, θα έχουν για μία ακόμα φορά την τιμητική τους. Σημαντικό όμως είναι στην παρούσα φάση, να αποφύγουμε την «δέσμευσή» μας με οικονομικές συμφωνίες, δάνεια, οικονομικά ανοίγματα, μισθωτήρια, πωλήσεις, να δείξουμε προσοχή σε επενδύσεις και αγορές (καλό είναι να καθυστερήσουμε και να περιμένουμε για λίγο αργότερα τις οριστικές κινήσεις μας). Στον οικονομικό τομέα, πολλά σχέδια μπορεί να αλλάξουν, να πάνε πίσω, να καθυστερήσουν να υλοποιηθούν, ή η περίοδος να χαρακτηριστικά αρκετά απαιτητική με έξοδα που θα αποσυντονίσουν, θα αποδιοργανώσουν και θα προξενήσουν ανασφάλεια γιατί δεν ήταν μέσα στο πρόγραμμα …

 

 

Ο Ανάδρομος Ερμής από το ζώδιο του Ταύρου όμως, εκτός από την χαρακτηριστική κωλυσιεργία στις επικοινωνίες μας, αλλά και τις αναποδιές στους πρακτικούς τομείς της ζωής μας, θα μας ωθήσει αυτό το διάστημα και σε μία ουσιαστική και εκ βαθέων επαναξιολόγηση καταστάσεων ή και συναισθημάτων του παρελθόντος … Βγαίνουν στην επιφάνεια μνήμες του παρελθόντος, νοσταλγούμε ανθρώπους και στιγμές που παίξανε σημαντικό ρόλο στην ζωή μας σε παρελθόντα χρόνο, οι αναμετρήσεις με το παρελθόν ή και οι απολογισμοί μας βρίσκουν αντιμέτωπους με συνειδητοποιήσεις για το τί είναι σημαντικό και πολύτιμο για εμάς, τι έχει αξία και τι αποτελούσε ή και συνεχίζει να αποτελεί σταθερή βάση για εμάς …. Επανεκτιμούμε λοιπόν καταστάσεις αλλά και ανθρώπους και αυτό το «ταξίδι» του Ανάδρομου Ερμή έρχεται για να μας βοηθήσει να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο του παρελθόντος, ενώ μέσα στο στάδιο της αναθεώρησης θα αναγνωρίσουμε υποτιμήσεις και εκτιμήσεις συναισθημάτων, ανθρώπων και καταστάσεων που πέρασαν από την ζωή μας. Όλη αυτή η διαδικασία θα μας βοηθήσει στην πορεία να κατευθυνθούμε προς το μονοπάτι εκείνο που θα μας βοηθήσει στην εκπλήρωση, κατάκτηση, εξασφάλιση, σταθερότητα που επιθυμούμε.

Διαβάστε επίσης  Γνωρίστε to Katharo!

Ποια ζώδια επηρεάζονται περισσότερο από τον Ανάδρομο Ερμή στον Ταύρο;

Όλοι μας, μα πολύ περισσότερο οι Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί, Υδροχόοι του 1ου και 2ου δεκαημέρου,

Πώς θα επηρεάσει ο Ανάδρομος Ερμής στον Ταύρο τα 12 Ζώδια;

 

 

Κριός

Οι Ευκαιρίες: Σου δίνεται η δυνατότητα να επαναξιολογήσεις καταστάσεις, ανθρώπους αλλά και συναισθήματα και να κατανοήσεις τι είναι για σένα σημαντικό, απαραίτητο και τι έχει αξία … Αναγνωρίζεις εσφαλμένες εκτιμήσεις του χτες, διορθώνεις λάθη και εργάζεσαι πιο συνειδητά στην τόνωση της αυτοπεποίθησής σου!

Οι Προκλήσεις: Δεν λείπουν οι καθυστερήσεις και οι αναποδιές στα οικονομικά … Ξεφεύγεις από τον οικονομικό σου προϋπολογισμό, είτε γιατί προκαλούνται έξοδα που δεν τα είχες στο πρόγραμμα (πχ βλάβες, αντικαταστάσεις), είτε γιατί υπάρχει καθυστέρηση στην είσπραξη χρημάτων που περίμενες. Αυτή την περίοδο φρόντισε να αποφύγεις την δέσμευση σε οικονομικά συμφωνητικά, συγκρατήσου από σημαντικές ή ακριβές αγορές.

 

Ταύρος

Οι Ευκαιρίες: Αντιλαμβάνεσαι λάθη του παρελθόντος, αναθεωρείς αποφάσεις, έρχεσαι σε επαφή με άτομα του χτες και βρίσκεσαι σε ένα στάδιο γεφύρωσης του χάσματος που είχε δημιουργηθεί. Σου δίνονται απαντήσεις για παρελθοντικές υποθέσεις που ήταν εξαιρετικά σημαντικές και αρχίζεις να βλέπεις κάποιες καταστάσεις του χτες, με ένα τελείως διαφορετικό μάτι! Αλλάζεις τρόπο σκέψης….

Οι Προκλήσεις: Το διάστημα αυτό αισθάνεσαι ότι σου πάνε όλα ανάποδα, υπάρχει ένα γενικό «πάγωμα» στην διεκπεραίωση των υποθέσεών σου, βρίσκεσαι στα αναμμένα κάρβουνα αναμονής για απαντήσεις, συζητήσεις, επικοινωνίες, ενώ δημιουργούνται και σημαντικές λεκτικές παρεξηγήσεις, παρερμηνεύονται τα λόγια σου και νιώθεις ότι δεν μιλάς πλέον την ίδια γλώσσα με τους ανθρώπους γύρω σου! Ακατάλληλο διάστημα για να πάρεις μία νέα σημαντική απόφαση – σε όποιο τομέα της ζωής σου -! Δείξε προσοχή στις μετακινήσεις σου και στο όχημά σου!

 

Δίδυμος

Οι Ευκαιρίες: Σου δίνεται η δυνατότητα να κλείσεις εκκρεμότητες του παρελθόντος, είτε αυτό είναι εργασίες που είχες αφήσει στην μέση, είτε είναι οικονομικές οφειλές που σε είχαν κουράσει και βρισκόσουν στην προσπάθεια αποπληρωμή τους. Εσωτερικά βρίσκεσαι σε αναμέτρηση με το παρελθόν σου και προκύπτουν και κάποιες αποκαλύψεις που σε βοηθούν να δεις πιο καθαρά κάποιες υποθέσεις σου!

Οι Προκλήσεις: Έχεις την διάθεση για απομόνωση, αναλογίζεσαι καταστάσεις του παρελθόντος, μετανιώνεις, αναγνωρίζεις σφάλματα που σε πήγαν πίσω, ρίχνεις πολλές ευθύνες στον εαυτό σου για καταστάσεις που δημιουργήθηκαν και σε πήγαν πίσω … Δεν λείπει το επικοινωνιακό αλαλούμ, όπου αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να επικοινωνήσεις με το περιβάλλον σου, ότι παραμένεις στάσιμος, είτε ότι η εργασία σου δεν αποδίδει τα προσδοκώμενα. Προστάτεψε τα μυστικά σου, που δεν θέλεις να αποκαλυφθούν!

 

Καρκίνος

Οι Ευκαιρίες: Έχεις συναντήσεις με άτομα του παρελθόντος σου, αναζωπυρώνονται φιλίες και δίνεται δεύτερη ευκαιρία για να αναπληρωθεί η σχέση με άτομα που είχες να ακούσεις ή να δεις καιρό! Βγάζεις από το χρονοντούλαπο, επιθυμίες, προσδοκίες και όνειρα που είχες αφήσει στην μέση, ίσως τώρα έχει έρθει ο καιρός για να τα κάνεις πράξη!

Οι Προκλήσεις: Λόγια και παρεξηγήσεις σε φιλικά ή συλλογικά περιβάλλοντα σε κάνουν να είσαι αρκετά καχύποπτος και επιφυλακτικός. Νιώθεις στασιμότητα στην εκπλήρωση κάποιων βαθύτερων επιθυμιών, είτε υπάρχουν αντιστάσεις, εμπόδια και καθυστερήσεις σε όλα αυτά που προσδοκάς να γίνουν πράξη!

 

Λέων

Οι Ευκαιρίες: Αναθεωρείς στόχους και επαγγελματικά σχέδια του παρελθόντος και σου δίνεται η ευκαιρία να βάλεις μπροστά, κάτι το οποίο σχεδίαζες παλιά. Συναντάς παλιούς συνεργάτες, και πολύ πιθανή είναι μία επανένωση μαζί τους …. Κοιτάς μπροστά το μέλλον, αναλογιζόμενος τα παθήματα – μαθήματα που πήρες σε παρελθόντα χρόνο και κάνοντας ένα πιο συγκροτημένο και οργανωμένο

Οι Προκλήσεις: Υπάρχει προσωρινή στασιμότητα στην πρόοδο και εξέλιξη των επαγγελματικών σου στόχων, δυσκολεύεσαι να φτάσεις στο επιθυμητό σημείο, ή υπάρχουν εμπόδια για την ολοκλήρωση κάποιων στόχων σου! Κυριαρχεί η ασυνεννοησία με τον προϊστάμενο και τους συνεργάτες …. Το πείσμα και η επιμονή σε παγιωμένες απόψεις / θεωρίες, είναι τα στοιχεία που μπορούν να σε πάνε πίσω.

 

Παρθένος

Οι Ευκαιρίες: Μπαίνεις σε μία περίοδο ουσιαστικής αναθεώρησης, αλλάζεις φιλοσοφία και στάση ζωής αναλογιζόμενος τις εμπειρίες που έχεις αποκομίσει ως σήμερα. Συναντάς ανθρώπους που έχεις καιρό να δεις, κάνεις μία επανένωση με θείους, ξαδέρφια ή φίλους που λείπουν στο εξωτερικό … Ξυπνά μέσα σου η επιθυμία να ξεκινήσεις ένα σχέδιο, ή μία δραστηριότητα που έκανες και παλιά!

Οι Προκλήσεις: Καθυστερήσεις, εμπόδια και προκλήσεις σε θέματα σπουδών, νομικών εγγράφων και συμφωνητικών … καλό είναι να αποφύγεις σημαντικές υπογραφές. Προβλήματα στον σχεδιασμό ή και στην πραγματοποίηση ενός ταξιδιού (αν προγραμματίζεις ένα μακρινό ταξίδι, λάβε υπόψη όλες τις παραμέτρους και διατήρησε εναλλακτικές)

 

Ζυγός

Οι Ευκαιρίες: Κοίταξε αν μπορείς το φόβο κατάματα, κι ο φόβος θα φοβηθεί και θα φύγει … Αυτά είναι τα λόγια του Καζαντζάκη που ταιριάζουν πολύ αυτή την περίοδο στην ζωή σου. Με τον Ανάδρομο Ερμή στον Ταύρο, αντιμετωπίζεις κατά μέτωπο τους φόβους σου, αναγνωρίζεις τι δεν έχεις ξεπεράσει ακόμα, τι φοβάσαι, τι σε κρατάει πίσω … ομολογείς πράγματα που κρατούσες μέσα σου σαν εφτασφράγιστο μυστικό και η εξομολόγησή τους έχει για σένα απελευθερωτικό χαρακτήρα.

Οι Προκλήσεις: Τα έξοδα τρέχουν με ταχύτητα φωτός και είναι περισσότερα από αυτά που υπολόγιζες, ή αναγκάζεσαι τώρα να πληρώσεις για σφάλματα και παρανοήσεις τους παρελθόντος. Κάνε καλή οργάνωση στις υποχρεώσεις σου, δείξε προσοχή στις τραπεζικές συναλλαγές σου, ενώ φρόντισε να αποφύγεις τον δανεισμό, ή και το άνοιγμα σε επενδύσεις που φαίνεται ότι εμπεριέχουν ρίσκο!

 

Σκορπιός

Οι Ευκαιρίες: επικοινωνίες και συναντήσεις με άρωμα παρελθόντος, με άτομα που είχαν έναν σταθερό ρόλο στην ζωή σου και οι συνθήκες ή τα γεγονότα σας είχαν βάλει σε απόσταση. Σου δίνονται απαντήσεις για ζητήματα σχέσεων που εσύ αγνοούσες … Η πολυπόθητη κίνηση που περίμενες από το πρόσωπο του χτες, γίνεται … η ευκαιρία επανασύνδεση είναι εφικτή!

Οι Προκλήσεις: Κάποιες σχέσεις και συνεργασίες βρίσκονται στο στάδιο κρίσεις και εντοπίζεις ότι δεν είναι πάντα εύκολο να βλέπουν δύο άνθρωποι προς την ίδια κατεύθυνση και να κατανοεί ο ένας τον άλλον. Οι καβγάδες και τα «κατηγορώ» για καταστάσεις του παρελθόντος, δεν θα λείψουν με άτομα του σταθερού περιβάλλοντος, ιδιαίτερα με τον σύζυγο ή τους συνεργάτες.

 

Τοξότης

Οι Ευκαιρίες: Έχεις την ευκαιρία να εντοπίσεις και να λύσεις ζητήματα που πάνε πίσω την εργασία σου και τα οικονομικά σου … Οι συνθήκες σε αναγκάζουν ίσως και κάπως άκομψα να χαλαρώσεις τους ρυθμούς σου, να ασχοληθείς με τα ουσιώδη, τα σημαντικά και να μοιράσεις ευθύνες και υποχρεώσεις και σε άλλους, ίσως γιατί εσύ ο ίδιος θα αισθάνεσαι ότι το ποτήρι ξεχειλίζει!

Οι Προκλήσεις: Μέρες γεμάτες άγχος, γιατί υπάρχουν πολλά που πρέπει να ολοκληρώσεις και όλο προκύπτει κάποια αναποδιά στο πρόγραμμα, στην εργασία, σε όλα όσα σχεδίαζες και … μένεις πίσω! Μην αναλαμβάνεις περισσότερα καθήκοντα από αυτά που μπορείς με συνέπεια να ολοκληρώσεις και μην παραμελείς τις ανάγκες σου (την καλή διατροφή και την σωστή ξεκούραση)! Οι αναβολές στα επαγγελματικά και οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση εργασιών έχουν την τιμητική τους!

 

Αιγόκερως

Οι Ευκαιρίες: Αναμνήσεις, αναθεωρήσεις και μία γλυκιά νοσταλγία έρχεται για να σου θυμίσει έναν έρωτα του χτες … δέχεσαι το τηλεφώνημα, ή την συνάντηση που σου ζητά μία δεύτερη ευκαιρία και μία δεύτερη ευκαιρία ξεπροβάλλετε για να σμίξεις ξανά με μία ερωτική ιστορία του παρελθόντος. Αυτό το διάστημα ωστόσο, κάνεις έναν απολογισμό που σε βοηθά να διακρίνεις τι είναι αυτό που πραγματικά επιθυμείς διακαώς.

Οι Προκλήσεις: Η επικοινωνία σου με τα παιδιά αν είσαι γονέας, πολλές φορές δεν θα καταλήγει στο επιθυμητό σημείο, θα υπάρχουν καβγαδάκια και ασυμφωνίες όπου θα πεισμώνεις και θα προσπαθείς να επιβάλεις τα δικά σου «θέλω»! Το ίδιο μπορεί να ισχύει και με τον ερωτικό σύντροφο, όπου η έλλειψη καλής επικοινωνίας μπορεί να επαναφέρει στην σχέση σας κάποια προβληματάκια του χτες.

 

Υδροχόος

Οι Ευκαιρίες: Αναγνωρίζεις και ομολογείς σφάλματα του χτες, γίνονται βήματα αποκατάστασης και επανένωσης με ένα οικογενειακό πρόσωπο που εδώ και καιρό βρισκόσουν σε απόσταση … Ο αναλογισμός της περιόδου σε βοηθά να εντοπίσεις λάθη, παραλείψεις και στην συνέχεια να καταστρώσεις ένα σταθερό σχέδιο που θα σε βοηθήσει να νιώσεις πιο σίγουρος επαγγελματικά – οικογενειακά!

Οι Προκλήσεις: Μην είσαι απρόσεκτος με τις ηλεκτρολογικές συσκευές του σπιτιού, τσέκαρε αν κλείδωσες, αν έχεις προστατευμένα τα προσωπικά σου αντικείμενα, αν έκλεισες το μάτι της κουζίνας ή το θερμοσίφωνα … ξέρω πώς γελάς τώρα που το διαβάζεις, όμως τις ημέρες αυτές θα προκύπτουν συγχύσεις, βλάβες, απροσεξίες στο χώρο του σπιτιού! Η μουρμούρα με τα άτομα της οικογένειας για ζητήματα που αφορούν τα προσωπικά σας, ή ακόμα και για ζητήματα οικονομικών ή και ακίνητης περιουσίας

 

Ιχθύς

Οι Ευκαιρίες: Υπάρχουν συζητήσεις που δεν έγιναν, μηνύματα που δεν πήρες και δεν έδωσες, απαντήσεις που περίμενες να έρθουν, αλλά δεν φάνηκαν … Το διάστημα που ο Ερμής θα είναι ανάδρομος από το ζώδιο του Ταύρου, είναι ιδανικό για να επαναπροσδιορίσεις κάποιες σκέψεις ή αποφάσεις του παρελθόντος,

Οι Προκλήσεις: Συμφωνίες παγώνουν, αποφάσεις τρενάρονται, είσαι αναβλητικός και δεν μπορείς να πάρεις αποφάσεις για το λόγο ότι φοβάσαι μην θέσεις σε κίνδυνο την σταθερότητά σου …Δείξε προσοχή στις μετακινήσεις σου, στο όχημά σου, καθυστέρησε σημαντικές συζητήσεις, υπογραφές, ή αιτήματα ενώ δείξε συγκαταβατικότητα και υποχώρηση σε ζητήματα που συνδέονται με αδέρφια ή με γείτονες, για το λόγο ότι εύκολα μπορούν να γίνουν παρεξηγήσεις.

 

Πηγή: oroskopos.gr