Ο όμιλος Renault ανακοίνωσε πως ένα γκρουπ επενδυτών με «άρωμα» Χόλιγουντ, αγόρασε ποσοστό στην ομάδα της Alpine στη Formula 1.

 

 

Σε μία πολύ σημαντική ανακοίνωση προχώρησε ο όμιλος Renault. H γαλλική μάρκα επισημοποίησε την πώληση του 24% της ομάδας της Alpine στη Formula 1 έναντι 200 εκατομμυρίων ευρώ. Σημαντικό ποσοστό που κατέληξε σε ένα γκρουπ επενδυτών, αποτελούμενο από τις Otro Capital, RedBird Capital Partners και Maximum Effort Investments.

Η αμερικανική RedBird διατηρεί ένα μεγάλο ποσοστό μετοχών στη Fenway Sports Group που έχει υπό την ιδιοκτησία της την ποδοσφαιρική ομάδα της Λίβερπουλ και την ομάδα μπέιζμπολ των Boston Red Sox στο MLB. Επιπλέον κατέχει ένα ποσοστό στις ποδοσφαιρικές ομάδες, Μίλαν και Τουλούζ.

H Maximum Efforts Investments τελεί υπό την ηγεσία του διάσημου ηθοποιού, Ράιαν Ρέινολντς, και του Ρομπ ΜακΈλχενεϊ. Πρόκειται για τους ιδιοκτήτες της Ρέξαμ, της ομάδα που έγινε διάσημη στις μη επαγγελματικές κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου και από την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στη League 2.

Διαβάστε επίσης  Όσα πρέπει να ξέρεις για τους υδατάνθρακες από τον Μανώλη Λουπασάκη

 

 

O Άλεξ Σέινερ, ο συνιδρυτής της Otro Capital θα βρίσκεται πλέον στο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας της Alpine στη Formula 1.

Έπειτα από την εξαγορά του 24% από το παραπάνω γκρουπ επενδυτών, η αξία της γαλλικής αγωνιστικής ομάδας έχει εκτοξευθεί. Πλέον υπολογίζεται πως αγγίζει τα 900 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο πριν από μερικά χρόνια ήταν σπάνιο για τα δεδομένα της Formula 1. Πρόκειται για μία ακόμη απόδειξη πως το σπορ βρίσκεται σε ευημερία.

Ο CEO της Alpine, Λορέν Ροσί, μίλησε για τη νέα επένδυση στην αγωνιστική ομάδα: «Αυτή η συνεργασία είναι ένας τρόπος να ενισχύσουμε την απόδοσή μας σε όλους τους τομείς. Οι νέοι επενδυτές θα ενισχύσουν τη στρατηγική μας στο μάρκετινγκ και την παρουσία μας στα media και αυτό θα δώσει μεγάλη ώθηση στην αγωνιστική μας απόδοση μακροπρόθεσμα. Επιπλέον, τα έσοδα που αποκτήσαμε μέσω των νέων επενδυτών θα τα επενδύσουμε ώστε να επιταχύνουμε το πλάνο μας ώστε να πιάσουμε σε απόδοση τις κορυφαίες ομάδες, έχοντας εγκαταστάσεις και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας».

Διαβάστε επίσης  Χαΐνηδες live @ Bras de frères (14/4)

Στην ανακοίνωσή της η Renault τόνισε πως οι νέες επενδύσεις που θα γίνουν στο εσωτερικό της αφορούν τις εγκαταστάσεις του Ένστον στη Μ. Βρετανία.

 

Πηγή: gazzetta.gr/plus