Και φυσικά μας απάντησε αυτό που φοβόμασταν.

 

 

Η καλοκαιρινή σεζόν έχει ξεκινήσει για τα καλά, ωστόσο φαίνεται πως μέχρι στιγμή οι «ναυαρχίδες» του τουρισμού, η Μύκονος και η Σαντορίνη, δεν πάνε «όσο καλά» θα ήθελαν. Ο λόγος που οι Έλληνες και ξένοι τουρίστες γυρίζουν την πλάτη για την ώρα στους δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς; Σύμφωνα με τους περισσότερους είναι το υψηλό κόστος των διακοπών.

Δεν έχουν κι άδικο. Αν αναλογιστούμε ότι μόνο τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για ένα νησί για δύο άτομα δεν πέφτουν κάτω από 400 ευρώ, τότε έχουμε την πρώτη απάντηση στο ερώτημα. Υπάρχουν, όμως, κι άλλα πράγματα που ίσως οδηγούν κάποιους στην επιλογή ενός άλλου προορισμού.

Για να μην ψαχνόμαστε, ζητήσαμε από την τεχνητή νοημοσύνη να κάνει τη δύσκολη δουλειά. Ρωτήσαμε, λοιπόν, το ChatGPT να μας πει τι μισούν οι τουρίστες στην Ελλάδα το καλοκαίρι και ιδού τι μας απάντησε:

 

Οι προτιμήσεις και οι απόψεις των τουριστών διαφέρουν, και οι απαιτήσεις τους μπορεί να είναι διάφορες. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά κοινά στοιχεία που ορισμένοι τουρίστες μπορεί να μην απολαμβάνουν κατά την επίσκεψή τους στην Ελλάδα. Αυτά περιλαμβάνουν:

 

Διαβάστε επίσης  New entry Tried & Tested: Strapatsada at The Jar cafe
1. Υπερβολικά πολυσύχναστα μέρη: Ορισμένοι τουρίστες προτιμούν ήρεμους και ήσυχους προορισμούς, ενώ αποφεύγουν τις περιοχές που είναι πολύ πολυσύχναστες και τουριστικές. Οι μεγάλοι τουριστικοί προορισμοί, όπως η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Κρήτη, μπορεί να είναι πολύ πολυσύχναστοι κατά την υψηλή περίοδο τουρισμού.
2. Υπερβολικά ζεστός καιρός: Ορισμένοι τουρίστες μπορεί να δυσκολεύονται να αντέξουν τις υψηλές θερμοκρασίες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι θερμοκρασίες στην Ελλάδα μπορεί να φτάσουν σε αρκετά υψηλά επίπεδα, ιδίως στις νότιες περιοχές.
3. Προβλήματα με την υποδομή: Σε ορισμένες περιπτώσεις, ορισμένοι τουρίστες μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα με την υποδομή σε ορισμένες περιοχές. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει έλλειψη οδικών κατασκευών, περιορισμένες μεταφορικές επιλογές ή έλλειψη σύγχρονων ανέσεων.
4. Επιπλέον χρεώσεις: Ορισμένοι τουρίστες μπορεί να αντιμετωπίσουν δυσαρέσκεια αν ανακαλύψουν ότι κάποιες υπηρεσίες ή αγαθά στην Ελλάδα είναι υπερβολικά ακριβά σε σχέση με τις προσδοκίες τους”.

 

Πηγή: gazzetta.gr/plus