Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Πολυτεχνείο Κρήτης, «στόχος είναι η συμμετοχή και συνεργασία φοιτητών και φοιτητριών που, σε τρεις ημέρες δημιουργικότητας κι ευρηματικότητας, θα προτείνουν ιδέες και λύσεις σε θεματικές βιώσιμης παραγωγής και κατανάλωσης.»

 

 

Ένα τριήμερο ανοιχτό για συμμετοχή σε όλους τους φοιτητές και φοιτήτριες με τίτλο «The Re-EURECA PRO Project Week at the Technical University of Crete – Καινοτόμες ιδέες για βιώσιμες λύσεις», διοργανώνεται στις 11-12-13 Οκτωβρίου 2023 στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου για την καινοτομία και έρευνα στη βιώσιμη παραγωγή και κατανάλωση RE-EURECA PRO, με επιστημονικά υπεύθυνο τον καθηγητή και πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Μιχάλη Ζερβάκη.

To Re-Eureca PRO Project Week πραγματοποιείται σε καθένα από τα 7 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια που συμμετέχουν στην υλοποίηση του έργου.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Πολυτεχνείο Κρήτης, «στόχος είναι η συμμετοχή και συνεργασία φοιτητών και φοιτητριών που, σε τρεις ημέρες δημιουργικότητας κι ευρηματικότητας, θα προτείνουν ιδέες και λύσεις σε θεματικές βιώσιμης παραγωγής και κατανάλωσης

Διαβάστε επίσης  White Party 2024: Η πόλη ντύνεται στα λευκά για ένα μεγάλο party!

Με την ολοκλήρωση του τριημέρου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Η συμμετοχή είναι ανοιχτή σε όλες τις φοιτήτριες και τους φοιτητές, ανεξάρτητα από πανεπιστήμιο, αρκεί να βρίσκονται στα Χανιά τις ημέρες του Project Week (11-12-13 Οκτωβρίου 2023).

 

Το πρόγραμμα του τριημέρου

 

1η Ημέρα (Τετάρτη, 11.10.2023) 09.30 – 14.00, Αίθουσα Κ2.Α1 (Κτίριο ΧΗΜΗΠΕΡ)

 

  • Εγγραφή συμμετεχόντων.
  • Καλωσόρισμα: Το έργο RE-EURECA PRO και το πεδίο εφαρμογής του Project Week. Σύντομη περιγραφή του προγράμματος του Project Week.
  • 10.00 – 11.30: Ιδέες σε Έργα Ι: “Αειφόρος Τουρισμός και προστασία των περιοχών NΑΤURA 2000”, παρουσίαση του έργου από τον καθηγητή Θεοχάρη Τσούτσο, Διευθυντή του Εργαστηρίου Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης.
  • 11.30 – 12.00: Διάλειμμα
  • 12.00 – 13.30: Ιδέες σε Έργα II: “Ανακύκλωση και σχολεία”, παρουσίαση του έργου από τον καθηγητή Κωνσταντίνο-Αλκέτα Ουγγρίνη, Ιδρυτή και Διευθυντή του Εργαστηρίου Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, Αντιπρύτανη Έρευνας και Καινοτομίας του Πολυτεχνείου Κρήτης.
  • 13.30 – 14.00: Δημιουργία ομάδων με την συμβολή του καθηγητή κ. Παναγιώτη Παρτσινέβελου, υπευθύνου της ερευνητικής ομάδας SenseLab Space Informatics του Εργαστηρίου Γεωδαισίας και Πληροφορικής των Γεωπιστημών, της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης, Mέλους του Συμβουλίου Διοίκησης.

 

Διαβάστε επίσης  Kenshō Massage & Spa: Ζήσε την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης & ευεξίας!

 

2η Ημέρα (Πέμπτη, 12.10.2023) 10.00 – 13.30, Αμφιθέατρο “Μ.Μανουσάκης” και Lobby (Κτίριο Γ4)

 

  • Ιδέες σε Έργα: Κατανομή ομάδων στον χώρο, καθορισμός ιδεών, σχεδιασμός έργων, συμβολή από μέντορες*.

 

 

3η Ημέρα (Παρασκευή, 13.10.2023), 10.00 – 13.30 Αμφιθέατρο “Μ.Μανουσάκης” (Κτίριο Γ4)

 

  • Ιδέες σε Έργα: Παρουσιάσεις και συζήτηση σχετικά με τα έργα που σχεδίασαν οι ομάδες φοιτητών.
  • Κλείσιμο του Project Week.

 

Γλώσσα εργασίας: Ελληνικά.

 

Βεβαιώσεις παρακολούθησης σε ψηφιακή μορφή θα αποσταλούν στους συμμετέχοντες που θα έχουν παρακολουθήσει και τις τρεις ημέρες του Project Week και θα έχουν συμπληρώσει το σχετικό ερωτηματολόγιο.

 

 

Πηγή: hania.news