Το Άμστερνταμ θα έχει το 2024 τον υψηλότερο τουριστικό φόρο στην Ευρώπη το 2024, έπειτα από απόφαση των τοπικών αρχών για την αύξησή του.

 

 

Σύμφωνα με το Dutch News, η αντιδήμαρχος οικονομικών του Άμστερνταμ Hester van Buren, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο τουριστικός φόρος στις διανυκτερεύσεις στην πόλη θα αυξηθεί στο 12,5% του κόστους της τιμής του ξενοδοχειακού δωματίου, καθιστώντας τον τον τέταρτο πιο υψηλό στον κόσμο.

Στο σκέλος της κρουαζιέρας, οι επιβάτες θα αναγκάζονται να καταβάλλουν 11 ευρώ ανά άτομο, έναντι 8 ευρώ που ίσχυε προηγουμένως.

Οι αρχές του Άμστερνταμ εκτιμούν ότι η αύξηση του φόρου για τις αφίξεις στην πόλη θα έχει συμβολή ύψους 65 εκατ. ευρώ στην οικονομία της πόλης, και τα έσοδα αυτά θα αξιοποιούνται για την αποπληρωμή τοπικών υπηρεσιών.

Η κ. Van Buren τόνισε ότι ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο που κοστίζει 175 ευρώ ανά διανυκτέρευση θα συνεπάγεται την καταβολή 22 ευρώ ανά ημέρα, έναντι 15 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Διαβάστε επίσης  New entry Tried & Tested: Strapatsada at The Jar cafe

Οι ειδικοί του τουριστικού κλάδου εκτιμούν ότι το Άμστερνταμ θα υποδεχθεί πάνω από 20 εκατ. επισκέπτες αυτή τη χρονιά, όμως η πόλη εξετάζει τακτικές για την καταπολέμηση του αριθμού επισκεπτών και την τιμωρία των τουριστών που προκαλούν αναστάτωση.

Η πόλη συνεργάζεται με άλλες Ευρωπαϊκές, όπως η Βενετία και η Βαρκελώνη, αναφορικά με τις μεθόδους και τα μέσα διαχείρισης του υψηλού αριθμού εσωτερικού και εισερχόμενου τουρισμού.

Η κ. Van Buren επισήμανε ότι η πόλη χρειάζεται να διαχειριστεί και τους ημερήσιους επισκέπτες της, και παρότι δε μπορεί να απαγορεύσει την είσοδό τους στην πόλη, θα εξετάσει τρόπους ώστε οι ημερήσιοι επισκέπτες να καταβάλλουν κάποιου είδους δημοτικό φόρο.

 

Πηγή: tornosnews.gr