Με ποια μουσικά ακούσματα μεγαλώσατε και ποιους καλλιτέχνες από την παλιά γενιά ξεχωρίζετε;
Κυρίαρχο ρόλο στα ακούσματα των παιδικών μας χρόνων είχαν οι ζυγιές με βιολί και λαούτο, τα συρτά με το Κισσαμίτικο ηχόχρωμα αλλά και τα ριζίτικα τραγούδια. Είχαμε την τύχη και οι δυο μας να διδαχθούμε από τους γονείς και τους παππούδες μας αρκετά ώστε να αγαπήσουμε την μουσική και πολιτιστική παράδοση του τόπου μας. Καλλιτέχνες όπως οι Μιχάλης Κουνέλης, Κώστας Παπαδάκης ή “Ναύτης”, Γιώργος Κουτσουρέλης αλλά και οι δασκάλοί μας Μιχάλης Πολυχρονάκης και Σταύρος Καντηλιεράκης σημάδεψαν τα παιδικά μας χρόνια!!

Μίλησε μας για το μουσικό σας σχήμα και τους συνεργάτες σας.
Τη μουσική μας παρέα πλαισιώνουν οι Πέτρος Περράκης (λαγούτο), Γιάννης Καρακατσάνης (κρουστά) καθώς και ο Ανδρέας Κωνσταντουδάκης (μπάσο) με τους οποίους εκτός από συνεργάτες είμαστε και πολύ καλοί φίλοι.

Πρώτη σας προσωπική δισκογραφική δουλειά. Πως προέκυψε η ιδέα;
Μέσα από την 8χρονη κοινή μας πορεία, των μουσικών μας ανησυχιών αλλά και την προτροπή φίλων, γεννήθηκε η ιδέα για την δημιουργία αυτής της δισκογραφικής δουλειάς. Έτσι οι μελωδίες που εμπνευστήκαμε τα χρόνια που πέρασαν αφού ντύθηκαν με στίχους φίλων ολοκληρώθηκαν και ήρθε η ώρα να έρθουν στο φως.

Διαβάστε επίσης  Βραδιά εγκαινίων για το iReady Service & Accessories!

Ονειροπάλεμα” ο τίτλος του δίσκου. Πρωτότυπος. Συμβολίζει κάτι συγκεκριμένο;
Πιστεύουμε ότι το όνειρο κάθε καλλιτέχνη είναι να βγαίνουν στο φως οι δημιουργίες του και να τις μοιράζεται με το κοινό του. Το πάλεμα αυτό με τα όνειρα, τις επιθυμίες και προπαντός με τις μουσικές νότες μας φέρνει πιο κοντά στο στόχο και την ολοκλήρωση. Ο στίχος του φίλου και συνεργάτη Γιώργου Σοφιάκη έδωσε και τον τίτλο στη νέα αυτή δουλειά που ευχόμαστε να αγαπηθεί και να αφήσει το σημάδι της στο χρόνο.

Σε τι ύφος κινείται ο δίσκος σας;
9 νέα τραγούδια (χορευτικά συρτά, ακουστικά) αλλά και ένα παλαιότερο αγαπημένο μας ριζίτικο τραγούδι συνθέτουν αυτόν το δίσκο. Σίγουρα οι μουσικές μας καταβολές έχουν επηρεάσει το ύφος μας, όμως προσπαθούμε να δώσουμε το δικό μας στίγμα με τον τρόπο μας, συμβαδίζοντας με τη σημερινή εποχή, σεβόμενοι πάντα τους πρωτομάστορες της Κρητικής μουσικής.

Θα μας πείτε για τα μελλοντικά σας σχέδια;
Στις εμφανίσεις μας περνάμε καλά και αυτό νομίζουμε το εισπράττει και ο κόσμος. Αυτό μας έδωσε τη δύναμη να ξεκινήσουμε την πρώτη δισκογραφική μας δουλειά. Ελπίζουμε με τη συμμετοχή και την αγάπη του κοινού να συνεχιστεί αυτή η πορεία και να μας δοθεί η ευκαιρία να παρουσιάσουμε πολλές δουλειές ακόμη.
Πως εξηγείτε την τόσο μεγάλη άνοδο της Κρητικής μουσικής τα τελευταία χρόνια; Τι πιστεύετε ότι άλλαξε;
Οι Έλληνες και ιδιαίτερα εμείς οι Κρητικοί είμαστε “δεμένοι” με την παράδοση και τις ρίζες του τόπου μας. Σε κάθε δύσκολη στιγμή επιστρέφουμε σε αυτές και αντλούμε δύναμη για να προχωρήσουμε. Έτσι και οι νέοι στις μέρες μας επέστρεψαν και διασκεδάζουν με την Κρητική μουσική, γλεντούν με το χορό και φλερτάρουν με μαντινάδες !!

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 791: Against all odds

Υπάρχει κάποιο γλέντι που να έχει χαραχτεί στη μνήμη σας και γιατί.
Οι πρώτες μας εμφανίσεις είναι αυτές που θα θυμόμαστε για πάντα. Το άγχος και η ντροπή της νιότης, η απειρία, τα βλέμματα όλων επάνω μας και η προσπάθεια μας να τα καταφέρουμε κάνοντας τους γονείς μας αλλά και αυτούς που μας έδωσαν την ευκαιρία να παίξουμε και να τραγουδήσουμε τη μουσική που μας αρέσει υπερήφανους, είναι οι λόγοι που κάνουν αυτές τις στιγμές αξέχαστες.

Προτείνω να κλείσουμε με μία αγαπημένη σας μαντινάδα και να μας πείτε που την αφιερώνετε.
Μια από τις αγαπημένες μαντινάδες και των δυο μας είναι: “Αφού τ’ ανθρώπου η ζωή κρέμεται στο μετάξι, μόνο σε γλέντια και χαρές πρέπει να τηνε τάξει” και θα θέλαμε να την αφιερώσουμε σε όλους αυτούς που επιλέγουν να διασκεδάζουν με την Κρητική μουσική.