Η υποψηφιότητα σας στα Χανιά θα λέγατε ότι έχει και ένα συμβολικό χαρακτήρα;
Επιλέγω να πολιτευτώ στα Χανιά γιατί θεωρώ υποχρέωσή μου να συνεχίσω το έργο που άφησε ο πατέρας μου στο τόπο μας. Γνωρίζετε ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ασχολείτο με τα προβλήματα των Χανίων ακόμη και όταν αποσύρθηκε από την ενεργό πολιτική. Αισθάνομαι την υποχρέωση να δώσω στα Χανιά πάλι φωνή και πιστεύω ότι μπορώ να το κάνω αποτελεσματικά και ουσιαστικά.

Όλα αυτά τα χρόνια ο ΒΟΑΚ παραμένει η μεγάλη πληγή του νησιού, αλλά και της πόλης μας. Γιατί καθυστέρησε τόσο το συγκεκριμένο έργο και τι θα γίνει ώστε να προχωρήσει αυτό το μείζον έργο για την ασφάλεια όλων;
Καταρχήν όταν μιλάμε για τον ΒΟΑΚ δεν εννοούμε μόνο το κομμάτι από τα Χανιά έως το Ηράκλειο. Εννοούμε όλη το μήκος του ΒΟΑΚ, από την Κίσσαμο μέχρι και τη Σητεία και έχουμε δεσμευθεί, με τον πιο απόλυτο, κατηγορηματικό τρόπο, ότι το έργο θα γίνει. Είναι προσωπικό στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο λόγος που τόσα χρόνια δεν έγινε είναι διότι δεν υπήρξε πολιτική βούληση. Έχω ξαναπεί ότι η Κρήτη ως περιφέρεια είναι μια από τις πιο παραμελημένες περιφέρειες και ταυτόχρονα βρίσκεται στις χαμηλότερες θέσεις στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Μιας και είστε υποψήφια στο νομό Χανίων, θα γνωρίζετε ότι τα Χανιά επλήγησαν ιδιαίτερα με τις φετινές κακοκαιρίες, με άμεσο αντίκτυπο και στο τουρισμό. Η επόμενη μέρα αν κληθείτε να κυβερνήσετε τι επιφυλάσσει για το νομό μας;
Το πρώτο πράγμα στο οποίο πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε είναι ότι οι υποδομές των Χανίων είναι πεπαλαιωμένες και χρειάζονται άμεσα αποκατάσταση και εκσυγχρονισμό. Χρειαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο υποδομών που θα αφορά, στους επαρχιακούς και αγροτικούς δρόμους, ώστε να έχουμε ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο, στις γέφυρες, στην αποκατάσταση και ενίσχυση των δικτύων ύδρευσης και στη διαχείριση των υγρών αποβλήτων. Δυστυχώς ούτε η Περιφέρεια ούτε το κεντρικό κράτος έχει ασχοληθεί σοβαρά με αυτό τον τομέα. Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους οι Χανιώτες θεωρούνταν δεδομένοι για τις κυβερνήσεις και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τα Χανιά να αδικηθούν. Αυτό θα αλλάξει. Η ΝΔ έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τις υποδομές, με εργαλεία που θα βελτιώσουν την ποιότητα, την ταχύτητα ολοκλήρωσης των έργων και την ενεργή συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, με απόλυτη έμφαση στη σχέση κόστους – οφέλους για κάθε έργο.

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Pancakes σε άλλη διάσταση!

Ο τουρισμός είναι ο βασικός πυλώνας ανάπτυξης της οικονομίας του νησιού μας. Υπάρχει σχέδιο για την ανάπτυξη του τουρισμού; H αλήθεια είναι ότι αισθανόμαστε έρμαιο των συμφερόντων των πρακτόρων, χωρίς συντονισμένο σχέδιο.
Η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού στον τουρισμό από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό με την υψηλή φορολόγηση που επέβαλαν στο τουριστικό προϊόν αλλά και την έλλειψη υποδομών, έπληξαν την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, παρά το γεγονός ότι οι ομορφιές της Κρήτης είναι μοναδικές. Ο δικό μας στόχος είναι η καλύτερη ποιότητα των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών, η σύγχρονη προβολή της χώρας μας, η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου με εναλλακτικές μορφές τουρισμού, η μεγαλύτερη δυνατή απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για την διαρκή αναβάθμιση των τουριστικών καταλυμάτων και η βελτίωση των υποδομών. Η παροχή προϊόντος υψηλής ποιότητας σε ανταγωνιστικές τιμές, είναι το κλειδί για τη αύξηση του ποιοτικού τουρισμού και την προοπτική του κλάδου στο νησί

Σε προηγούμενη συνέντευξη σας δηλώσατε ότι τα Χανιά είναι η πιο αδικημένη πόλη της Ελλάδας. Πως έχετε σκοπό να το αλλάξετε αυτό; Ποιο είναι το όραμα σας για τα Χανιά και πόσο εφικτό είναι να γίνει πράξη;
Οι μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης των Χανίων, τόσο στον τουριστικό και τον πρωτογενή τομέα όσο και στον τομέα της ενέργειας και της καινοτομίας έχουν μείνει αναξιοποίητες διότι τα τελευταία χρόνια δεν υπήρξε ούτε σχέδιο, ούτε πολιτική βούληση. Θέλω να βάλω τον πήχη ψηλά και τα Χανιά να κερδίσουν αυτά που τους αξίζουν. Με τόνωση του πρωτογενή τομέα με φορολογικά κίνητρα αλλά και με ενίσχυση των συνεταιρισμών και της εξωστρέφειας. Παράλληλα με την άρση των εμποδίων στην επιχειρηματική δραστηριότητα και τη μείωση της φορολογίας θα μπορέσουν να έρθουν νέες επενδύσεις που θα φέρουν δουλειές για όλους, για να σταματήσουμε την φυγή των νέων μας στο εξωτερικό. Επίσης ονειρεύομαι τα Χανιά ως ένα κέντρο πολιτισμού, με τα Νεώρια και το παλιό λιμάνι ως μοναδικά σημεία μεγάλης πολιτιστικής μνήμης, που θα προσελκύσουν τουρισμό και θα δημιουργήσουν συνθήκες ευημερίας για όλους. Πιστεύω ότι δεν χρειάζονται μεγαλεπήβολα οράματα αλλά συγκεκριμένοι στόχοι και δουλειά προκειμένου να υπάρξει γρήγορα αποτέλεσμα, προς όφελος όλων των Χανιωτών.

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 790: Ας κρατήσουμε το θετικό!

Είναι κοινό μυστικό ότι οι νέοι έχουν μια αποστροφή προς την πολιτική. Μήπως δεν μιλάτε τη γλώσσα τους; Πως σκοπεύετε να το αλλάξετε αυτό και πως θα τους πείσετε να συμμετάσχουν αύριο, πηγαίνοντας στην κάλπη;
Ο σημερινός 17άρης, δεν έχει ζήσει τίποτα άλλο παρά μόνο την κρίση και κυριαρχείται από φόβο και ανασφάλεια για το μέλλον. Άρα οι επικείμενες εκλογές αφορούν κατεξοχήν τη νέα γενιά που αγωνιά για το αύριο. Και καλείται να επιλέξει ανάμεσα στο κόμμα που έχει ως βασικό του στόχο τη δημιουργία νέων, υγιών και καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας και το κόμμα που ανακυκλώνει τη μιζέρια και δεν δίνει προοπτικές ανάπτυξης. Επίσης θέλω να τους πω ότι πρέπει να συμμετάσχουν στις εκλογές και να μην αφήσουν τις ζωές τους στα χέρια άλλων.

Eνα μικρό τεστ για να δούμε πόσο «Χανιώτισσα» είστε;

Αγαπημένη παραλία: Το Μαράθι

Παραδοσιακό φαγητό: Γαμοπίλαφο

Αγαπημένη μαντινάδα: Σαν είναι ο τράγος δυνατός δεν τονε στένει η μάντρα. Ο άντρας κάνει τη γενιά και όχι η γενιά τον άντρα.

Διαβάστε επίσης  Bras de Frères σημαίνει live διασκέδαση για όλους! (28/3 - 07/4)

Κρητική λέξη που λες πάντα: Αναντρανιστά

Χειμερινός προορισμός στα Χανιά: Ομαλός

Το χωριό που επισκέπτεσαι φανατικά: Λουτρό

Παιδική σου ανάμνηση στα Χανιά: Μπάνιο στο Καλαμάκι

Αγαπημένη συνήθεια όταν κατεβαίνεις στη πόλη: Πρωινός καφές στο παλιό λιμάνι

Τι λες στους φίλους σου για να τους πείσεις να έρθουν στα Χανιά; Δεν υπάρχει ωραιότερος τόπος, δεν υπάρχει ωραιότερο φαγητό και δεν υπάρχουν πιο φιλόξενοι άνθρωποι.