Στα προηγούμενα επεισόδια του ψυχολογικού θρίλερ «Γιατί σκοτώνεται ο κόσμος;», ο διακεκριμένος τροχαίος σεναριογράφος Θανάσης Χούντρας μας εξήγησε και σας μεταφέραμε τις πέντε (από τις 1005) σημαντικότερες αιτίες ατυχημάτων. Ξεκινήσαμε με τα λάθος προγράμματα τα οποία έχουν εγγραφεί αυθαίρετα στον εγκέφαλό μας και τα θεωρεί «σωστά» για να μην ξεβολευτεί, ενώ προσθέσαμε τα ενδεχόμενα αφαιρώντας τα επικίνδυνα «νόμιζα ότι…». Απομυθοποιήσαμε την έννοια της ταχύτητας, αναλύσαμε τις καθυστερήσεις αντίδρασης από το multitasking, αλλά και την αιτία που είμαστε αόρατοι από όλους.
Σήμερα θα τελειώσουμε με λίγη παθητική ασφάλεια, καθώς και τον κανόνα «21/90». Ποιο είναι το σημαντικότερο αξεσουάρ για προστασία, μετά το κράνος; Ναι οκ, το μπουφάν, οι μπότες και όλα, αλλά όχι, δεν είναι κάτι από αυτά. Είναι το προστατευτικό του θώρακα, διότι μας προστατεύει από τις αόρατες εσωτερικές αιμορραγίες που μας στέλνουν αδιάβαστους χωρίς να το παίρνουμε πρέφα. Μετά το κράνος η εσωτερική αιμορραγία είναι η δεύτερη αιτία θανάτου μοτοσυκλετιστών και πρώτη σε όσους φόραγαν κράνος αλλά έφυγαν… Για να το φοράμε όπως το κράνος, ΠΑΝΤΑ δηλαδή, αρκεί να το κάνουμε για 21 μέρες συνεχόμενα. Ο εγκέφαλος θα το καταχωρήσει ως νέο μοτίβο, ενώ στις 90 μέρες, θα έχει γίνει τρόπος ζωής. Κρατήστε το αυτό για οποιαδήποτε χρήσιμη συνήθεια θέλετε να εισάγετε στην καθημερινότητά σας.
Έχει μαλλιάσει η γλώσσα του Θανάση (και όχι το κεφάλι του που θα ήθελε), σας τα μεταφέραμε κι εμείς – ελπίζουμε κάποιος κάπου κάτι να έπιασε και να σωθεί από ενδεχόμενο τροχαίο. Αν τα συνειδητοποιήσετε και τα κάνετε νέα προγράμματα του εγκεφάλου σας (μην ξεχνάτε τον κανόνα 21/90), δεν θα σας ξανασυμβεί καμία δυσάρεστη έκπληξη ποτέ. Δεν αξίζει τον κόπο;

Διαβάστε επίσης  Issue 789

For more about GAS: http://www.gasmoto.gr/

https://www.facebook.com/GASMotosportCulture/?fref=t