Με το Δημήτρη Φραγκιουδάκη γνωριζόμαστε από το Λύκειο. Η συμμετοχή μου σε μία θεατρική παράσταση του σχολείου, όπου πρωταγωνιστούσε ο Δημήτρης, μου έδωσε να καταλάβω ότι πρόκειται για ένα πολύ χαρισματικό και πολυτάλαντο άνθρωπο. Η ολοένα ανοδική πορεία του στο χώρο του μακιγιάζ δεν διέψευσε την αρχική μου εκτίμηση. Σήμερα ο Δημήτρης εργάζεται της μόδας και της τηλεόρασης, ενώ παράλληλα διδάσκει τις γνώσεις του στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Δημήτρη μου σε βρίσκουμε στην Αθήνα όπου ζεις και εργάζεσαι. Πως είναι να πατάς παύση σε μια τόσο δημιουργική περίοδο της ζωής σου;
Αρχικά θέλω να σε ευχαριστήσω για την όμορφη φιλοξενία. Η κατάσταση που βιώνουμε είναι ιδιαίτερη και πρωτόγνωρη. Δημιουργούνται ανάμεικτα συναισθήματα. Είναι ένα ισχυρό σοκ όταν συνειδητοποιείς από τη μια στιγμή στην άλλη ότι αλλάζει όλη σου η καθημερινότητα και υπάρχει ένας κίνδυνος. Σημασία έχει να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και να μην αφήνουμε τη ρουτίνα και την απαισιοδοξία να μας “καταπιεί”. Προσωπικά πιστεύω ότι όταν όλο αυτό τελειώσει θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί από ποτέ στις ζωές μας!

Αν θυμάμαι καλά έφυγες σε αρκετά μικρή ηλικία από τα Χανιά για να κυνηγήσεις το όνειρο σου. Πως βίωσες αυτό το πρώτο καιρό μέχρι να ανοίξουν οι πόρτες;
Όλα ξεκίνησαν με τις επιλογές που έκανα με σταθερά βήματα από τα Χανιά, μέχρι και σήμερα στην Αθήνα, όπου ζω τα τελευταία 20 χρόνια. Μου άρεσε πάντα να εκφράζομαι μέσα από τη δημιουργικότητα της δουλειάς μου και ήταν η πηγή της δύναμης μου. Με ένα μαγικό τρόπο θα έλεγα ότι δεν κατάλαβα πως πέρασε ο χρόνος.

Διαβάστε επίσης  Summer 2024 Opening Party @ Dielefsis Cocktail & Music bar (26/4)

Ξεκινάτε γυρίσματα στο «just the two of us» τις επόμενες μέρες. Σας έχουν δώσει κάποιες σχετικές οδηγίες για τον τρόπο που θα εργάζεστε;
Ναι.Υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες για τον τρόπο που θα διεξαχθεί το γύρισμα γενικότερα. Θα γίνει υπό συγκεκριμένους όρους, καθώς προέχει η ασφάλεια όλων. Θα είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι πρόκειται για μια εκπομπή σε καθεστώς καραντίνας! Θα καταλάβετε τι εννοώ!

Ποια είναι η μορφή της συνεργασίας σου με το LOHAN;
Αναλαμβάνω κατά διαστήματα το creative makeup του προσωπικού του LOHAN, στο CHICAGO PARTY που ντύνεται πολύ δυνατά από τη μουσική του Dj GOSHA. Είναι μια όμορφη εμπειρία γιατί έχεις να κάνεις με πολύ νεανικό κοινό που παρακολουθεί τις τάσεις του μακιγιάζ. Είναι πρόκληση για μένα επειδή πάντα πρέπει να παρουσιάσουμε κάτι ξεχωριστό!
Έχουμε δει δουλειές σου ακόμα και για την Ιταλική VOGUE. Όταν ξεκινούσες πίστευες ότι θα φτάσεις σε αυτό το επίπεδο;
Η αλήθεια είναι πως όταν το είδα να συμβαίνει αυτό, ένιωσα μέσα μου μια καλλιτεχνική ωριμότητα. Τα συναισθήματα που περιγράφουν αυτή τη συνεργασία δεν είναι άλλα από χαρά, ενθουσιασμό και καλλιτεχνική ανησυχία!

Διαβάστε επίσης  New entry Tried & Tested: Strapatsada at The Jar cafe

Είσαι από αυτούς που πιστεύουν ότι sky is the limit;
Ο ουρανός είναι ένα υπέροχο θέαμα από μόνο του και πάνω από τον ουρανό βλέπω μόνο στόχους, όχι όρια! Τολμώ να ονειρεύομαι και να φαντάζομαι που θα ήθελα να φτάσω και ύστερα προσπαθώ. Υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από τη τόλμη;

Ποιο είναι το Highlight της επαγγελματικής σου πορείας μέχρι στιγμής;
Όλες μου οι δουλειές και οι συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού κόσμου έγιναν με αγάπη και νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη γιατί ανταλλάξαμε πολύ όμορφες εμπειρίες. Σίγουρα η συνεργασία σταθμός για μένα θα έλεγα ότι ήταν ο Τάκης Ζαχαράτος με τον οποίο δουλέψαμε μαζί πολλά χρόνια.

Αν το επάγγελμα σου σε οδηγούσε στο εξωτερικό, θα πήγαινες ή δε μπορείς μακριά από τη πατρίδα;
Όντως υπήρχαν επαγγελματικές προτάσεις που ακολούθησα ένα εύλογο χρονικό διάστημα στην Αγγλία. Είναι ωραία αίσθηση να δοκιμάζεις τον εαυτό σου σε διαφορετικά πράγματα από αυτά που έχεις συνηθίσει. Δεν υπήρξε όμως ποτέ δίλλημα για μένα η μετεγκατάσταση μου και νιώθω ευλογημένος που ζούμε στην ομορφότερη χώρα του κόσμου.

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 791: Against all odds

Θα έχουμε τη τιμή να φιλοξενούμε μια δική σου στήλη στην Chillin. Τι να περιμένουν να δουν οι αναγνώστες μας;
Στα προσεχώς είναι ιδιαίτερα και όμορφα πράγματα για τις φίλες και τους φίλους μας. Θα δούμε έξυπνα tips και μυστικά για την ομορφιά, αλλά και τις τάσεις της μόδας. Αυτή η στήλη θα λειτουργεί ως ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας, όπου πέρα από τις δικές μας προτάσεις θα δεχόμαστε και requests των αναγνωστών όπου θα διαμορφώνεται και ανάλογα το περιεχόμενο. Θα υπάρχει μία διάδραση με video και φωτογραφίες και θα μιλάμε με το κοινό, ομορφαίνοντας όχι μόνο τη διάθεση μας, αλλά και την εμφάνιση μας! Μείνετε συντονισμένοι!

 

Συνέντευξη στον Ανδρέα Γαρυφαλή

Chillin Free Press