Τα μέτρα στοχεύουν σε ασφαλείς και χαρούμενες διακοπές με υψηλά πρότυπα υγιεινής για τον κορωνοϊό, καθώς και οργανωτικές αλλαγές και προγραμματισμό χωρητικότητας. Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης εντατική εκπαίδευση των εργαζομένων.

Τα νέα πρότυπα θα εισαχθούν όχι μόνο στα ξενοδοχειακά brand που ανήκουν στον όμιλο, όπως TUI Blue, Robinson και TUI Magic Life, αλλά και σε συνεργαζόμενα ξενοδοχεία είτε με κοινοπραξίες είτε με συμβόλαια.

Αποτελούν τμήμα ενός ευρύτερου πακέτου μέτρων τα οποία αφορούν όλες τις υπηρεσίες του τουρ οπερέιτορ, τις επισκέψεις στα τουριστικά γραφεία για πτήσεις και μεταφορές, τη διαμονή στο ξενοδοχείο, τις εκδρομές και την κρουαζιέρα.

Τα σημεία του σχεδίου είναι…


Οργάνωση ξενοδοχείου

1. Online τσεκ ιν: Οι τουρίστες θα μπορούν να κάνουν τσεκ ιν σε πολλά ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο μέσα από τη σελίδα των ξενοδοχείων στο διαδίκτυο ή από το κινητό τους τηλέφωνο. Έτσι, το τσεκ ιν θα γίνεται σε μεγάλο βαθμό χωρίς επαφή.

2. Έλεγχος αποστάσεων: Όλοι οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου θα εφαρμόζουν αποστάσεις 1,5 έως 2 μέτρων μεταξύ τους και από τους επισκέπτες σε δημόσιους χώρους όπως τα εστιατόρια, τα γυμναστήρια κτλ.

Διαβάστε επίσης  «Υπερκοπέλι» και «Υπερκοπελάκι» – Έρχεται για 14η χρονιά η μεγάλη διοργάνωση του Ορίζοντα

3. Προσωπικός προγραμματισμός: Το προσωπικό του ξενοδοχείου θα εργάζεται σε σταθερές ομάδες για να είναι σε θέση να διαχειρίζεται τυχόν αλυσίδες μόλυνσης.

4. Εστιατόρια: Η δυναμικότητα των εστιατορίων θα περιοριστεί σημαντικά. Τα τραπέζια θα τοποθετηθούν σε ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Αυτό θα μειώσει τον αριθμό των επισκεπτών σε αυτά.

5. Επέκταση των ωρών λειτουργίας: Για να προσφερθούν υπηρεσίες σε όλους τους επισκέπτες, το ωράριο λειτουργίας των εστιατορίων και άλλων υπηρεσιών του ξενοδοχείου διευρύνεται.

6. Διασκέδαση και δραστηριότητες: Εκδηλώσεις, σπορ και υπηρεσίες διασκέδασης θα προσφέρονται για λίγους συμμετέχοντες και με αποστάσεις ασφαλείας. Για παράδειγμα, το γκολφ και το τένις θα είναι σπορ που θα μπορούν να γίνονται, όχι όμως πρωταθλήματα ποδοσφαίρου. Ο κατάλογος των σπα και η φροντίδα παιδιών προσαρμόζονται σύμφωνα με τους κανονισμούς στον προορισμό και των χωρών προέλευσης των τουριστών.

Υγιεινή και Απολύμανση

7. Απολύμανση κλίμακας: Ο αριθμός των απολυμαντικών αυξάνεται στα ξενοδοχεία ώστε οι επισκέπτες και το προσωπικό, σε όλους τους βασικούς χώρους επαφής με άλλους ανθρώπους, θα μπορούν να απολυμαίνουν τα χέρια τους. Οι χώροι που θα τοποθετούνται είναι σε σημεία φαγητού και ποτού, στις αθλητικές εγκαταστάσεις και στο λόμπι.

Διαβάστε επίσης  Χανιά: Ένας μοναδικός γάμος με πομπή από 20 στολισμένα φορτηγά

8. Καθαριότητα: Όλα τα δωμάτια θα καθαρίζονται με ειδικά απορρυπαντικά πριν την άφιξη των επισκεπτών, περιορίζοντας την πιθανότητα μετάδοσης του κορωνοϊού. Θα δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στις καθημερινές συνήθειες των επισκεπτών όπως στη χρήση του τηλεκοντρόλ τηλεόρασης, στις επιφάνειες του μπάνιου και στα κομοδίνα.

9. Καλύτερες υπηρεσίες, λιγότερη αυτοεξυπηρέτηση: Τα φαγητά και τα ποτά θα σερβίρονται, όπου αυτό είναι δυνατό, από τους εργαζομένους οι οποίοι θα φορούν μάσκες. Ο μπουφές θα χρησιμοποιείται λιγότερο.

Εκτενές πρόγραμμα εκπαίδευσης

10. Εκπαίδευση από ανεξάρτητους ελεγκτές: Η ΤUI θα προσφέρει εκπαίδευση σε όλους τους εργαζομένους της στα ξενοδοχεία της, με έναρξη αυτή την εβδομάδα.
Τα μέτρα αυτά θα εισαχθούν πέρα από τις νομικές απαιτήσεις που έχει κάθε προορισμός. Στα ξενοδοχεία που συνεργάζονται με την TUI θα εφαρμοστούν εξίσου υψηλά πρότυπα ασφάλειας τα οποία έχουν διαμορφωθεί σε συνεργασία με κορυφαίες εταιρίες υγιεινής και θα συνοδεύονται από εκπαίδευση του προσωπικού.

 

πηγή: http://tornosnews.gr