Ο Τραμπ υπολόγιζε σε 60.000 θεατές. Οι χρήστες των σόσιαλ μίντια είχαν άλλη άποψη.

 

Ο Τραμπ “είναι έξαλλος”, μετέδωσαν το τηλεοπτικό δίκτυο NBC και η εφημερίδα New York Times επικαλούμενοι ανώνυμες πηγές για την αντίδραση του προέδρου των ΗΠΑ που είδε την μεγάλη και πολλά υποσχόμενη πρώτη προεκλογική συγκέντρωσή του στην Τάλσα να καταρρέει και την αίθουσα των χιλιάδων ατόμων άδεια.

Ο ίδιος είχε διαβεβαιώσει ότι “σχεδόν ένα εκατομμύριο” άνθρωποι είχαν ζητήσει εισιτήριο για την προεκλογική του συγκέντρωση στην Οκλαχόμα, μια συντηρητική πολιτεία στην οποία είχε κερδίσει με διαφορά το 2016.

Οι σύμβουλοι του Τραμπ μάλιστα εκτός από αυτό το συνεδριακό κέντρο είχαν κλείσει και άλλο, παρακείμενο, ώστε να μπορέσουν να μπουν όλοι οι οπαδοί του που δε θα χωρούσαν στο πρώτο, να βρεθούν στο δεύτερο, χωρητικότητας 40.000 θέσεων. Μάλιστα για αυτούς ο Τραμπ είχε ετοιμάσει ειδική ομιλία την οποία απέσυρε άρον-άρον.

Η ομάδα του Τραμπ έχασε πολύ χρόνο για να βρει τι είχε συμβεί και όταν ανακάλυψαν “το λάθος”, έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Πίσω από την παταγώδη αποτυχία και το σχεδιασμό που έμεινε στον αέρα ανακάλυψαν ότι βρίσκονται όπως ανακοίνωσαν διαδηλωτές, μέσα ενημέρωσης και …τρολ του διαδικτύου.

Διαβάστε επίσης  "Ανάσταση στο Στενό" Street Party @ Just Veronesi + Block 38 Spirits & Bites (04/5)

Μάλιστα, ο Μπραντ Παρσκάλε διευθυντής της προεκλογικής ομάδας του Αμερικανού προέδρου, δήλωσε ότι οι υπεύθυνοι πίσω από το φιάσκο της Τάλσα “συμπεριφέρονται σαν να νίκησαν, πιστεύοντας ότι με κάποιο τρόπο επηρέασαν τη συμμετοχή στην συγκέντρωση”

Μια …πλάκα που ξεκίνησε από το Tik Tok

Παρόλο που η προεκλογική ομάδα του Ρεπουμπλικάνου προέδρου απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι μια εκστρατεία μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Tik Tok ευθύνεται για τη χαμηλή προσέλευση θεατών στην Τάλσα, η πραγματικότητα μοιάζει να είναι διαφορετική.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του σε μία χρήστρια του Tik Tok με το όνομα Μέρι Τζο Λάουπ η οποία είχε αναρτήσει ένα βίντεο στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης με το οποίο καλούσε άλλους χρήστες να κλείσουν ένα από τα δωρεάν εισιτήρια για την εκδήλωση σε μια προσπάθεια να μειωθεί το κοινό της εκδήλωσης.

Όλοι εμάς που θέλουμε να δούμε αυτή την αίθουσα των 19.000 θέσεων μισοάδεια ή εντελώς άδεια, ας κάνουμε κράτηση τώρα κι ας τον αφήσουμε να στέκεται μόνος του στη σκηνή”, λέει η Λάουπ στο βίντεο.

Διαβάστε επίσης  Alcatrash live - Closing Season party @ Bras de frères (28/4)

Το παράδειγμά της ακολούθησαν χιλιάδες έφηβοι που έκαναν κράτηση εισιτηρίου, το οποίο δε χρησιμοποίησαν ποτέ, με αποτέλεσμα η αίθουσα που έχει χωρητικότητα περίπου 20.000 θέσεις να συγκεντρώσει μόνο 6.200 οπαδούς σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της Τάλσα. Φυσικά μέλη της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ έκαναν λόγο για τουλάχιστον 12.000 θεατές.

Στην πυρά οι δημοσιογράφοι και οι διαδηλωτές

Σε όλα τα βίντεο που δημοσιεύθηκαν η αίθουσα φαίνεται να υπάρχουν χιλιάδες κενές θέσεις, ενώ ακόμα και τα προσκείμενα στον Τραμπ μέσα δε μπόρεσαν να αγνοήσουν την αποτυχία της συγκέντρωσης.

Η σύμβουλος του προέδρου Μερσέντες Σλαπ είπε στο “αγαπημένο” μέσο του Τραμπ, στο Fox News, ότι υπήρχαν διαδηλωτές που εμπόδισαν την είσοδο των οπαδών του πλανητάρχη και βέβαια δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον κορονοϊό που απέτρεψε πολλές οικογένειες από το να φτάσουν στην Τάλσα.

Διαβάστε επίσης  Issue 791

Οι άνθρωποι του Προέδρου μίλησαν και για παρεμπόδιση των θεατών, αλλά οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν την προεκλογική εκδήλωση δεν διαπίστωσαν κάποιο πρόβλημα στις εισόδους του αθλητικού κέντρου, ενώ μεγάλες δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού είχαν αναπτυχθεί στη γύρω περιοχή.

Στις εξηγήσεις που προσπαθεί να δώσει το επιτελείο του, υπάρχει ακόμα και το ενδεχόμενο να λειτούργησαν αποτρεπτικά οι πρόσφατες εικόνες των πόλεων της Αμερικής και οι ταραχές με τις πυρπολήσεις που δεν έχουν ακόμα κοπάσει σε πολιτείες μετά τη δολοφονία Φλόιντ.

Πηγή: thetoc.gr