Πριν από κάποιους μήνες είχαμε μία επιλογή. Να ανοίξουμε τα σύνορα για το τουρισμό και να αυξηθούν τα κρούσματα ή να τα κρατήσουμε κλειστά για να μην έχουμε αύξηση κρουσμάτων. Ακόμα και αυτό όμως δεν θα ήταν δεδομένο, γιατί ακόμα και η εσωτερική μετακίνηση στη χώρα ελλοχεύει κινδύνους.

Οι φωνές που ζητούσαν επιτακτικά το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν ήταν πολλές και πιεστικές. Από τον μεγαλύτερο ξενοδόχο μέχρι το μικρότερο εμπορικό κατάστημα, όλοι θέλαμε τουρίστες. Ξέραμε ότι αυτό θα αύξανε τα κρούσματα, όμως επιλέξαμε να πάρουμε το ρίσκο, γιατί γνωρίζαμε ότι οικονομικά δε βγαίνουμε αλλιώς.

Γιατί λοιπόν ρίχνουμε ευθύνες στην κυβέρνηση, το Χαρδαλιά και όλους τους άλλους; Συνειδητή ήταν η απόφαση. Το ίδιο έγινε σε όλες τις χώρες. Καμία χώρα δεν επέβαλε τεστ σε όλους, πριν την είσοδο τους στη χώρα. Μία φόρμα συμπλήρωνες και γινόταν και ένας δειγματοληπτικός έλεγχος. Ο Χαρδαλιάς μας φταίει;

Προφανώς έκανε και αρκετά λάθη η κυβέρνηση. Το μεγαλύτερο λάθος ήταν ότι πίστεψε πως μπορεί ένας λαός που είχε στερηθεί την διασκέδαση του τόσους μήνες, να συμμορφωθεί ή να ευαισθητοποιηθεί. Ότι και να λέμε, του χρόνου το καλοκαίρι, τα ίδια θα κάνουμε. Ας ελπίσουμε πλέον να τα κάνουμε χωρίς κανένα περιορισμό και να έχει λήξει αυτός ο συναγερμός.

Διαβάστε επίσης  Street Food Festival News: Coca Cola supports Street Food Festival Crete

Μέχρι τότε ας μην κουνάμε το δάχτυλο. Επιλέξαμε να μείνουμε σπίτι, μπας και σώσουμε την τουριστική σεζόν. Όχι γιατί είμαστε πειθαρχημένα όντα. Είχαμε ένα σκοπό. Τώρα λοιπόν ήρθε και πάλι εκείνη η ώρα που θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε το σκοπό για τον οποίο θα πράξουμε συνετά και θα φροντίσουμε την ασφάλεια όλων μας.

Όλοι ξεφύγαμε…ας μην κατηγορούμε μόνο τους άλλους. Ας αφήσουμε λοιπόν τα λαϊκά δικαστήρια του πληκτρολογίου και ας κοιτάξουμε την επόμενη μέρα. Δεν μπορούμε να στιγματίσουμε μόνο αυτόν που έκανε το γάμο του με 1000 άτομα. Όχι γιατί δεν ήταν ανεύθυνη η πράξη του, αλλά γιατί και μεις δεν ήμασταν σωστοί και τυπικοί απέναντι σε αυτό που μας ζητήθηκε να πράξουμε…

Από σήμερα λοιπόν πρώτος μας στόχος είναι να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μας, που αναμφίβολα θα είναι δύσκολη για τους μήνες που έρχονται «με μάσκα ή χωρίς».