Το Godfather είναι σίγουρα μια από τις σπουδαιότερες ταινίες όλων των εποχών και σίγουρα μια από εκείνες που υποκλίνεσαι στο μεγαλείο ηθοποιών, σκηνοθέτη και γενικότερα του επιτελείου, υπάρχει όμως κάτι ακόμα.

 

Ο Francis Ford Copola είχε αποκαλύψει παλαιότερα πως παραλίγο να μην δούμε ποτέ την ταινία, γιατί όχι απλά είχε πολύ δύσκολα γυρίσματα, αλλά υπήρξαν μερικές αποφάσεις για το καστ, ακόμα και για την θέση του ίδιου, που πέρασαν από… χίλια κύματα, τόσο όσον αφορά τον ίδιο όσο και με τους πρωταγωνιστές Marlon Brando και Al Pacino.

Αρχικά, η Paramount ήθελε να τοποθετήσει χρονικά το σενάριο της ταινίας στη δεκαετία του 1970 και να κάνει κάτι «φθηνό και γρήγορο», ωστόσο παρά τα αμέτρητα προβλήματα οι δύο ταινίες Godfather κέρδισαν εννέα Όσκαρ και είναι από τις καλύτερες όλων των εποχών.

Αυτό όμως που δεν γνωρίζαμε σίγουρα είναι πως ετοιμάζει ο ίδιος Director’s Cut για την ταινία The Godfather 3, που είχε σκηνοθετήσει (και κακά τα ψέματα ήταν κατώτερη των προηγούμενων δυο).

Διαβάστε επίσης  Γνωρίστε to Katharo!

Τριάντα χρόνια μετά την πρεμιέρα για την τρίτη ταινία, ο διάσημος σκηνοθέτης αποκάλυψε πως θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους τον Δεκέμβριο, μια εντελώς διαφορετική εκδοχή του Godfather 3 σε μοντάζ, τίτλο και περιεχόμενο.

 

Ανέφερε τα εξής:

«Ο τίτλος Mario Puzo’s THE GODFATHER, Coda: The Death of Michael Corleone είναι μία αναγνώριση της κοινής προτίμησης που είχαμε με τον Mario για αυτό που έγινε στην πορεία το The Godfather: Part III. Για αυτή την εκδοχή του φινάλε, δημιούργησα ένα καινούργιο φινάλε και μια νέα αρχή, μετέφερα κάποιες σκηνές αλλά και μουσική σημεία. Με αυτές τις αλλαγές και με βελτιωμένη ποιότητα και ήχο είναι το πιο κατάλληλο τέλος για την τριλογία και είμαι ευγνώμων στο Jim Gianopulos και την Paramount που μου επέτρεψαν να το κάνω.»

 

Πηγή: cineramen.gr