Κόντρα για το ωράριο στην εστίαση με τους επιχειρηματίες του κλάδου να αντιδρούν έντονα στο ενδεχόμενο να κλείνουν νωρίτερα από τις 12 τα καταστήματά τους.

 

Στο ενδεχόμενο να περιοριστεί περαιτέρω το ωράριο στην εστίαση και τα καταστήματα να κλείνουν στις 10 αντί για τις 12, αντιδρούν έντονα οι επιχειρηματίες του κλάδου.

Το πρωί μιλώντας στo MEGA o υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή δεν είναι επί θύραις αυτό το μέτρο, χωρίς να μπορώ να το αποκλείσω, αναλόγως της εξελίξεως της πανδημίας».

«Όσο δεν μπορούμε να ελέγξουμε την πανδημία, θα λαμβάνουμε αυστηρότερα μέτρα ώστε να αποφύγουμε το γενικό lockdown, που θα είναι καταστροφικό για την οικονομία. Άρα κάθε άλλο μέτρο είναι στο τραπέζι» πρόσθεσε.

Η αντίδραση από την πλευρά των επιχειρηματιών στο εν λόγω μέτρο που βρίσκεται στο τραπέζι, ήταν έντονη.

«Η κυβέρνηση να αφήσει την εστίαση, η οποία βρίσκεται ήδη στο «κόκκινο», να δουλέψει» τονίζει χαρακτηριστικά στο insider.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργος Καββαθάς. Σημείωσε μάλιστα πως υπάρχουν άλλοι κλάδοι όπου εντοπίζεται ότι υπάρχει μεγαλύτερο κίνδυνος για την εξάπλωση του κορονοϊού και για τους όποιους θα έπρεπε να ληφθούν μέτρα αντί να ληφθούν επιπλέον περιορισμοί στην εστίαση.

Διαβάστε επίσης  Emily Ratajkowski: Χωρίζει με τον Sebastian Bear-McClard μετά τις απιστίες του

Ο ίδιος εξηγεί ότι η πτώση του τζίρου έχει ήδη αγγίξει το 60% και ο κλάδος όπως και οι 330.000 εργαζόμενοί του έχουν πληρώσει πολύ μεγάλο κόστος από την αρχή της πανδημίας.

«Αν θέλει η κυβέρνηση να λάβει νέα μέτρα να αναλάβει και το οικονομικό κόστος»

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τμήματα του κλάδου, όπως για παράδειγμα τα κέτερινγκ ή τα νυχτερινά κέντρα που ουσιαστικά βρίσκονται σε lockdown, ωστόσο δεν έχουν στηριχθεί με αντίστοιχα μέτρα» τονίζει ο κ. Καββαθάς.

Επισημαίνει μάλιστα πως εφόσον η κυβέρνηση θέλει να λάβει νέα μέτρα στην εστίαση «θα πρέπει να αναλάβει και το αντίστοιχο κόστος».

«Δεν τολμούν να μας επιβάλουν lockdown για να μην πάρουν και οικονομικά μέτρα» τονίζει.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι ο περιορισμός του ωραρίου έως τις 12 είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα μάλιστα με τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, την περαιτέρω μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων εστίασης κατά 20% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Διαβάστε επίσης  Casa Day & Night experience

 

Πηγή: insider.gr