Αίτημα της ΠΟΕΤΤ αποτελεί η νομοθέτηση της μονομερούς παράτασης των αναστολών σύμβασης και για τους εποχικούς υπαλλήλους σε επισιτισμό- τουρισμό.

 

Λίγες ώρες πριν τις επίσημες ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη νέα δέσμη μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, που ενδέχεται να περιλαμβάνουν το κλείσιμο της εστίασης στις 9 το βράδυ και την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 10, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΤΤ) ανακοίνωσε 24ωρη απεργία την Τρίτη 10 Νοεμβρίου.

Η Ολομέλεια της Διοίκησης της Ομοσπονδίας συνεδρίασε και αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη της απεργίας στον κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού, καθώς όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της «η νέα βίαιη επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα, το νέο ασφαλιστικό που έρχεται και μια σειρά παρεμβάσεων στον συνδικαλιστικό νόμο, δεν μας αφήνουν άλλο περιθώριο από το να βγούμε στους δρόμους».

Στους 200.000 υπολογίζονται οι εργαζόμενοι που παραμένουν χωρίς εισόδημα σε επισιτισμό και σε τουρισμό, ενώ χιλιάδες έχουν τεθεί σε αναστολή σύμβασης από τον περασμένο Μάρτιο, καθώς δεν άνοιξαν τα τουριστικά καταλύματα ή τα εστιατόρια στα οποία εργάζονταν.

Διαβάστε επίσης  Γυναίκα & Άθληση: Όσα πρέπει να γνωρίζεις από τον Μανώλη Λουπασάκη

«Το γεγονός πως η Κυβέρνηση δεν έχει νομοθετήσει ακόμη την μονομερή παράταση των αναστολών σύμβασης και για τους εποχικούς, η έμμεση κατάργηση του 13ου & 14ου μισθού στον κλάδο μας, η υποχρεωτική επαναπρόσληψη, η οποία ήδη αμφισβητείτε από μερίδα εργοδοτών, αλλά και η επέκταση της και στον κλάδο του Επισιτισμού.

Η μη εμφάνιση ακόμα των ενσήμων στο σύστημα όσων ήταν σε αναστολή σύμβασης και η μη ενημέρωση των κατά τόπων ΟΑΕΔ για τη μείωση των απαιτούμενων ενσήμων για την χορήγηση του επιδόματος Ανεργίας» αναφέρει η ΠΟΕΤΤ.

 

Πηγή: insider.gr