«Γκαμπί της βασίλισσας» είναι το νέο μαγευτικό δράμα του Netflix και η ονομασία του προέρχεται από μια κίνηση στο σκάκι.

 

Γκαμπί της βασίλισσας είναι ένα δημοφιλές σκακιστικό άνοιγμα που παίζουν δύο παίκτες σε έναν αγώνα σκάκι. Αν και είναι οι πρώτες κινήσεις, θεωρούνται σημαντικές για τη ροή και την εξέλιξη της παρτίδας και καθορίζουν συχνά τον νικητή.

Η μίνι σειρά σε κρατάει στην μικρή οθόνη με κομμένη την ανάσα, με επτά ωριαία επεισόδια, μία πραγματική έκπληξη. Είναι μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του μεγάλου αμερικανού συγγραφέα Γουόλτερ Τίβις, του οποίου έχουμε δει και άλλα έργα στη μεγάλη οθόνη («The Hustler», «Ο Άνθρωπος που έπεσε στη Γη», «The Color of Money»).

Το Queen’s Gambit δημιουργήθηκε από τους Scott Frank και Allan Scott και κυκλοφόρησε στο Netflix στις 23 Οκτωβρίου 2020. Στο «Γκαμπί της Βασίλισσας» το παιχνίδι κλέβει η πρωταγωνίστρια, η 24χρονη αμερικανο-αργεντινο-βρετανή ηθοποιός Άνια Τέιλορ-Τζόι που παίζει την ιδιοφυή σκακίστρια Μπεθ Χάρμον. Η Άνια Τέιλορ-Τζόι, με τα μεγάλα εκφραστικά μάτια, είχε παίξει και στο «The Witch» πριν πέντε χρόνια, αλλά αυτή τη φορά ερμηνεύει τον καλύτερο ρόλο της καριέρας της.

Διαβάστε επίσης  Το Isola Seaside Restaurant είναι ο καλοκαιρινός σου προορισμός

 

 

Η Μπεθ Χάρμον μεγαλώνει σε ένα ορφανοτροφείο θηλέων στο Κεντάκι, μετά το θάνατο της μητέρας της από τροχαίο. Τα χρόνια περνούν χωρίς να βρεθεί μια οικογένεια να την υιοθετήσει, αλλά η μικρή Μπεθ θα ανακαλύψει ένα υπόγειο που θα της αλλάξει τη ζωή. Εκεί, ο φύλακας του ορφανοτροφείου, ο κύριος Σάιμπελ θα της μάθει αυτό το παιχνίδι που λέγεται σκάκι.

 

 

Η πολυπόθητη υιοθεσία έρχεται, η Μπεθ Χάρμον καταλήγει σε μια προβληματική, μεσοαστική οικογένεια του Κεντάκι και το μεγάλο ταλέντο-ιδιοφυΐα της στο σκάκι θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται όσο περνούν τα χρόνια. Ωστόσο τα χάπια και το ποτό στοιχειώνουν τη νεαρή Μπεθ που λυγίζει συχνά μεταξύ τρέλας και ιδιοφυΐας.

 

 

Η Μπεθ Χάρμον θα φτάσει ποτέ στην κορυφή, σε ένα ανδροκρατούμενο πρωτάθλημα; Αυτή η τηλεοπτική παρτίδα σκάκι γίνεται συναρπαστική, η παραγωγή κρατιέται σε πολύ υψηλά στάνταρ, ενώ η Μπεθ εξελίσσεται σε ένα 60s είδωλο, η Αμερική του 60-70 με αυτοκίνητα και κτίρια που ζηλεύεις και rock ‘n roll ή soul τραγούδια που θες να ακούς παντοτινά.

Διαβάστε επίσης  Kenshō Massage & Spa: Ζήσε την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης & ευεξίας!

 

 

Πηγή: iefimerida.gr