Στα πιο μαύρα Χριστούγεννα όλων των εποχών, εμείς είδαμε χρώμα.

Θα μου πεις τι γράφεις  πάλι ρε τρελέ; Όμως έχω μάθει στη ζωή μου να λέω αλήθειες, ακόμα και αν μερικοί δε συμφωνούν. Στις δημοτικές εκλογές είχα πει ότι το project Σημανδηράκης έχει κάτι ελκυστικό, παρά το γεγονός ότι είμαι επιφυλακτικός. Είχα πει δημόσια τότε ότι θα περιμένω να δω πως θα πράξει και αν θα μπορέσει να φέρει ένα νεανικό άνεμο εξέλιξης στο δήμο μας.

Σήμερα, μετά και την αλλαγή του χρόνου, πιστώνω στο δήμαρχο τα πρώτα «επιτέλους» διαφορετικά Χριστούγεννα στη πόλη μας. Τα πρώτα Χριστούγεννα χωρίς τα ίδια στολίδια των τελευταίων 30 χρόνων, τα πρώτα με φωτισμένο το κόσμημα του Δημοτικού Κήπου και τα πρώτα που δεν υποδεχόμαστε με τους ήχους κάποιου Κρητικού συγκροτήματος, αλλά μια μοναδική ορχηστρική εκτέλεση του “No good” των Prodigy και τα φώτα να παίζουν στο ρυθμό τους. Προς θεού δεν έχω κάτι προσωπικού με τους φίλους που παίζουν Κρητικά, αλλά με την συμβολική αξία που έχει η αλλαγή πλεύσης.

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 789: Παράδειγμα προς αποφυγή!

Δε με νοιάζει ειλικρινά αν υπήρξαν αντιδράσεις, αν σε κάποιους φάνηκαν κακόγουστα ή και μπανάλ. Αν κάποιοι θεώρησαν ότι προσβάλεται ένα ιστορικό μνημείο ή δε ξέρω και γω τι άλλο γράφτηκε. Ο Λούβρος υποδέχτηκε το πιο γωνστό dj στο κόσμο και ο φωτισμός του ήταν σε μια άλλη διάσταση. Οι εικόνες ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο και αυτό είναι που μετράει. 2,1 εκατομύρια views σε μόλις δύο μέρες. Την ίδια στιγμή η φωταγώγηση του ρολογιού στο Δημοτικό κήπο έχει ήδη συγκεντρώσει αναφορές σε διάφορα sites και αν είχε προβληθεί πιο έξυπνα και ίσως πιο έντονα να είχε και ακόμα μεγαλύτερη προβολή. Οσο για τα φωτισμένα καραβάκια του λιμανιού, αυτά ώθησαν χιλιάδες Χανιώτες να μεταφέρουν εικόνες μέσα από τα κοινωνικά δίχτυα σε πολλούς φίλους εκτός Χανίων. Αγαπημένοι φίλοι Χανιώτες επιτέλους είδαμε μια σημαντική αλλαγή στην εικόνα αυτής της πόλης. Κάποιος τόλμησε κάτι διαφορετικό, αγνοώντας τις όποιες αντιδράσεις, βάζοντας στην άκρη τα πιθανά αρνητικά σχόλια των λίγων.

Διαβάστε επίσης  AlmyVita: Η πολυτέλεια που σας αξίζει..τώρα δίπλα σας!

Διάβασα αρκετά σχόλια, ποικίλες αντιδράσεις, όμως αυτό είναι το νόημα. Πρέπει να συζητηθείς. Βαρέθηκα η πόλη μας να περνάει απαρατήρητη  την περίοδο των γιορτών και να είναι βουβή τις γιορτινές μέρες. Μ’αρέσει που οι djs έπαιξαν μουσικές για τη πόλη τους και αρκετοί καλλιτέχνες  μοιράστηκαν τις ερμηνείες τους στο «Παράθυρο με θέα» το λιμάνι μας.

Αυτή είναι μια ελπιδοφόρα εικόνα! Ας ενώσουμε λοιπόν όλοι τις ιδέες μας και τις δράσεις μας για να δημιουργήσουμε την πιο ζωντανή, την πιο χρωματιστή και την πιο διασκεδαστική πόλη του 2021! Ας αντλήσουμε έμπνευση από τις πρώτες εικόνες της πόλης, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να εκμεταλευτούμε δημιουργικά τους χαρισματικούς ανθρώπους της πόλης μας για το κοινό καλό.

Ιδέες υπάρχουν, ο δήμος έδειξε ότι έχει διάθεση, καιρός να υπάρξει και δράση…για το κοινό όφελος όλων μας. Μη χαθεί αυτή η ευκαιρία!

 

Γράφει ο Ανδρέας Γαρυφαλής

Για την Chillin press