Τι μπορείτε να τσιμπήσετε που να είναι νόστιμο και να έχει λίγες θερμίδες;

 

Πόσες φορές σας έχει τύχει να νιώσετε μια ξαφνική λιγούρα αργά το βράδυ και να ανοίγετε ντουλάπια και ψυγείο ψάχνοντας να τσιμπολογήσετε κάτι πριν πέσετε για ύπνο; Και τότε προκύπτει το μεγάλο ερώτημα: Τι να φάτε για να ξεγελάσετε την πείνα σας χωρίς να πάρετε πολλές θερμίδες; Η απάντηση είναι ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ. Δείτε παρακάτω μερικές προτάσεις από ειδικούς για αλμυρά και γλυκά σνακ που μπορείτε να φάτε άφοβα ακόμα και τα μεσάνυχτα.

 

Μια χούφτα ξηροί καρποί

Τρώγοντας περίπου 10 έως 12 αμυγδάλα, φιστίκια, κάσιους ή καρύδια είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ξεπεράσετε την πείνα πριν τον ύπνο. Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, τα οποία προκαλούν αίσθημα κορεσμού.

 

Ένα μήλο με μια κουταλιά φυστικοβούτυρο

«Το κλειδί είναι να βεβαιωθείτε ότι το βραδινό σνακ είναι ισορροπημένο», λέει η Eshani Ewing, διαιτολόγος στο Orlando Health, στο Ορλάντο της Φλόριντα και συμπληρώνει: «Ένας υδατάνθρακας όπως ένα μήλο ή μια μπανάνα θα πρέπει πάντα να συνδυάζεται με μια πρωτεΐνη όπως ξηροί καρποί ή κάποιο βούτυρο καρπών». Το φυστικοβούτυρο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και υγιή λίπη για να σας κρατήσει γεμάτους.

Διαβάστε επίσης  Bras de Frères σημαίνει live διασκέδαση για όλους! (28/3 - 07/4)

 

Χούμους

Ένα τέταρτο του φλιτζανιού χούμους, το οποίο φτιάχνεται με τα πλούσια σε πρωτεΐνες ρεβίθια, μαζί με μερικά στικς λαχανικών (καρότο, αγγούρι κ.ά.) αποτελεί άλλο ένα εξαιρετικό παράδειγμα ισορροπημένου και υγιεινού σνακ που μπορείτε να φάτε αργά το βράδυ. Αυτό το σνακ «θα διατηρήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας σταθερά και θα σας κάνει να αισθάνεστε χορτάτοι και ικανοποιημένοι», λέει η Ewing στο thehealthy.com.

 

Κράκερς ολικής άλεσης με τυρί

Τα κράκερς ολικής με λίγο τυρί θα ικανοποιήσουν απόλυτα τη βραδινή λιγούρα σας για κάτι αλμυρό. «Το τυρί έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και τα κράκερ ολικής αλέσεως έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες- και τα δύο σας κρατούν χορτάτους περισσότερο», λέει η Lona Sandon, επίκουρη καθηγήτρια κλινικής διατροφής στο Νοτιοδυτικό Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Ντάλας. Εναλλακτικά, δοκιμάστε μια φέτα τοστ ολικής αλέσεως με λίγο τυρί ρικότα και λίγο μέλι ή δύο ρυζογκοφρέτες με μια φέτα τυρί ή πουρέ αβοκάντο, όπως προτείνει η διαιτολόγος Joy Bauer από τη Νέα Υόρκη, συγγραφέας του βιβλίου «Joy Bauer’s Superfood! 150 Recipes for Eternal Youth».

Διαβάστε επίσης  Issue 790

 

Ρολάκια γαλαπούλας

Αν λαχταράτε κάτι αλμυρό για να τσιμπήσετε αργά το βραδύ, δοκιμάστε αυτό το υγιεινό σνακ: μερικές φέτες γαλοπούλας τυλιγμένες γύρω από μπαστουνάκια κόκκινης πιπεριάς, τις οποίες μπορείτε να βουτήξετε σε λίγη μουστάρδα. Η γαλοπούλα δεν είναι μόνο μια καλή πηγή πρωτεΐνης, αλλά περιέχει επίσης το τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που συμβάλλει στην παραγωγή σεροτονίνης και μελατονίνης διευκολύνοντας τον ύπνο, λέει η Bauer.

 

Σπιτικό ποπ κορν

Τρία φλιτζάνια σπιτικά ποπ κορν που φτιάχνονται χωρίς βούτυρο και αλάτι, είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για βραδινό σνακ, αφού είναι χορταστικό και υγιεινό. Για να γίνει πιο ενδιαφέρον, μπορείτε να το πασπαλίσετε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα ή πάπρικα.

 

Με πληροφορίες από thehealthy.com

 

Πηγή: reader.gr