Δύο περίπου μήνες μετά το φινάλε του στιγματισμένου ριάλιτι, ήρθε η ώρα της λυπητερής

 

Πέντε διαφορετικά πρόστιμα κατάφερε να φέρει στον ΣΚΑΪ το Big Brother του 2020. Προς έκπληξη κανενός, τα πρόστιμα δεν αφορούν μόνο τον διάσημο πλέον διάλογο περί βιασμού που ακούστηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου, ρίχνοντας εντυπωσιακά το ήδη αβυσσαλέο επίπεδο.

 

 

Όπως φαίνεται, το ΕΣΡ δεν εκτίμησε ούτε το ότι ο Κρητικός παίχτης εξαφανίστηκε σβέλτα από το reality, ούτε το ότι αυτό το στολίδι της ελληνικής τηλεόρασης έχει τελειώσει εδώ και δύο μήνες. Βασιζόμενο στην ευρωπαϊκή οδηγία για τα οπτικοακουστικά μέσα, εξέτασε δύο ξεχωριστά περιστατικά και μοίρασε 150 χιλιάδες ευρώ πρόστιμα.

Το πρώτο είναι φυσικά το σεμινάριο περί βιασμού. Από αυτό, προέκυψε ένα πρόστιμο 30.000 ευρώ για «μετάδοση ποιοτικά υποβαθμισμένου οπτικοακουστικού περιεχομένου», ένα πρόστιμο 30.000 ευρώ για «παραβίαση της υποχρέωσης σεβασμού της αξίας του ανθρώπου» και ένα πρόστιμο 30.000 ευρώ για «προβολή συμπεριφορών που υποτιμούν το γυναικείο φύλο».

Διαβάστε επίσης  Cabana Mare Beach Club & Cabana Mare Disco are coming! (04/5)

Το δεύτερο αφορά ένα άλλο περιστατικό, το οποίο μεταδόθηκε τον Δεκέμβριο. Οι εκεί τσαμπουκάδες και απειλές μεταξύ των παικτών, μαζί μια απειλή για ξύλο, έφεραν ένα πρόστιμο 30.000 ευρώ για «προβολή υποβαθμισμένου ποιοτικά προγράμματος» και ένα πρόστιμο 30.000 ευρώ για «μετάδοση σε ώρες που συνηθίζουν να παρακολουθούν τηλεόραση οι ανήλικοι προγράμματος που μπορούσε να έχει αρνητικές συνέπειες στην ηθική και πνευματική τους ανάπτυξη». Όλα αυτά μαζί μας κάνουν 150.000 ευρώ πρόστιμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΚΑΪ έκανε τις εξής ενστάσεις: α) ότι το ΕΣΡ δεν είναι αρμόδιο να ελέγξει τα περί βιασμού γιατί μεταδόθηκαν μόνο στο ίντερνετ β) ότι το ΕΣΡ κρίνει μεροληπτικά το κανάλι γ) ότι τα βρισίδια κράτησαν λίγα μόλις λεπτά κι ότι οι παρουσιαστές τα σχολίασαν αρνητικά. Όλες οι ενστάσεις απορρίφθηκαν.

 

 

Διαβάστε επίσης  Issue 791

Δε μπορούμε να πούμε πάντως, η εκπομπή έκανε έσοδα τελικά, ακόμη κι αν τα έκανε για το ΕΣΡ.

 

Πηγή: luben.tv