Για λανθασμένη εκτίμηση των λοιμωξιολόγων – αναφορικά με το lockdown – έκανε λόγο η Αθηνά Λινού, σημειώνοντας πως «κλείνοντας τους πολίτες στα σπίτια τους, αυξήσαμε τη διασπορά του κορονοϊού»

 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, χαρακτήρισε «εξαιρετική θετική» την απόφαση για χαλάρωση του lockdown, επισημαίνοντας την ανάγκη να τηρούνται απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Κληθείσα να σχολιάσει τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το «άνοιγμα» με υψηλό αριθμό κρουσμάτων – που προβληματίζει, μεταξύ άλλων, για την αποτελεσματικότητα των προηγούμενων μέτρων που εφαρμόστηκαν – η κυρία Λινού σημείωσε πως το lockdown επιβλήθηκε όταν, πλέον, υπήρχαν ήδη αρκετά επιβεβαιωμένα κρούσματα.

«Εκείνο που δεν είχε ληφθεί υπόψιν στην οργάνωση των μέτρων, ήταν ότι δεν ήμασταν πλέον στην κατάσταση που δεν είχαμε ελάχιστα κρούσματα, επομένως η πιθανότητα να συναντήσουμε κάποιο κρούσμα ήταν εκτός σπιτιού, και θεωρήσαμε ότι με το να περιορίσουμε τους ανθρώπους σε κλειστούς χώρους, θα προλαμβάναμε την μικρή έκθεση που θα μπορούσε να προκύψει σε ανοιχτούς χώρους.

Αυτό όμως δεν ίσχυε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης  RnB Nights in the city prs Dj Andrez P @ Cabana Mare Disco (25/7)

 

«Δεν είχαν επαρκή πληροφορία»

«Είχαμε ήδη ενδοοικογενειακή και ενδοκτηριακή διασπορά μεγάλη και κλείνοντας τους ανθρώπους μέσα αυξήσαμε τη διασπορά», διευκρίνισε η κυρία Λινού.

Αιτιολογώντας την λανθασμένη εκτίμηση των λοιμωξιολόγων, παράλληλα, την απέδωσε σε λάθος στοιχεία και, υπογραμμίζοντας πως αυτοί που έλαβαν τις αποφάσεις, «δεν είχαν επαρκή πληροφορία» και «κατανόηση της προστατευτικής δράσης του υπαίθριου χώρου».

 

Πηγή: reader.gr