Cary Fukunaga, Rami Malek, Ben Whishaw και Lea Seydoux μιλούν στο Esquire για την 25η ταινία του James Bond.

 

Πίσω στον Αύγουστο του 2019, όταν γινόταν η ανακοίνωση για την 25η ταινία του James Bond, που αργότερα τιτλοφορήθηκε No Time To Die, κανείς δεν θα μπορούσε να γνωρίζει πως ο εν λόγω τίτλος θα εξελισσόταν σε punchline. Και πράγματι ήταν τέτοιο δεδομένων των συνθηκών που ακολούθησαν στις ζωές όλων μας αλλά και των συνεχών αναβολών που η νέα παραγωγή για τον 007 πήρε.

Σε κάθε περίπτωση, το No Time To Die κάνει πρεμιέρα στις 30 Σεπτεμβρίου. Πριν από αυτό, οι Cary Fukunaga, Rami Malek, Ben Whishaw και Lea Seydoux μίλησαν στο βρετανικό Esquire και την Olivia Ovenden και είχαν πολλά και ενδιαφέροντα να πουν.

 

Η ώθηση

Σηκώνω τα χέρια ψηλά, μάλλον δεν ήξερε σε τι έμπλεκα (γέλια). Συναντήθηκα με την Barbara Broccoli, αμέσως μετά το Spectre, όταν φαβορί για τη σκηνοθεσία ήταν ο Danny Boyle. Από τότε τρέχω συνεχώς. Ήταν ένα project που ποτέ δεν άπεψε να με ενδιαφέρει” λέει σχετικά με το τι τον ώθησε να συμμετέχει στο No Time To Die ο Cary Fukunaga. Από την πλευρά του, ο Rami Malek αναφέρει πως “είναι μία κινημαοτγραφική μυθολογία που δεν γίνεται να σε αφήσει αδιάφορο. Η ιδέα επίσης να δουλέψω μαζί με τον Cary Fukunaga, που θαυμάζω απεριόριστα, ήταν κάτι παραπάνω από ελκυστική“.

 

Οι βασικοί χαρακτήρες

Ο Q επιστρέφει στη δουλειά με τον James Bond και μάλιστα το κάνει πίσω από την πλάτη του Μ, οπότε είναι αρκετά άτακτος όσο και συναρπαστικός. Στο No Time To Die όλοι θα δουν μία άλλη πτυχή της ζωής του και λεπτομέρειες πολύ πέρα από τα όρια που επέτρεπαν οι μέχρι τώρα ταινίες. Υπάρχει κάτι διαφορετικό στη σχέση του Q με τον 007 αυτή τη φορά, για το οποίο είμαι πολύ περήφανος” αναφέρει ο Ben Whishaw.

Διαβάστε επίσης  Fly this summer to paradise: Red Havana Premium is coming (15/5)

 

 

 

Η Lea Seydoux με τη σειρά της υποστηρίζει ότι “βρίσκουμε τους Madeleine και Bond εκεί όπου τους αφήσαμε αμέσως μετά το Spectre. Είναι ευτυχισμένοι μαζί στην Ιταλία, μέχρι τη στιγμή που του αποκαλύπτει πως τα πάντα άλλαξαν από εκείνη τη στιγμή. Θα γνωρίσετε καλύτερα την Madeleine και την ιστορία της, κάτι που θα βοηθήσει να κατανοήσετε το παρελθόν της. Επίσης, ο χαρακτήρας εξελίσσεται πολύ περισσότερο από όλες τις άλλες γυναίκες στις παλαιότερες ταινίες του Bond“.

Όσο για τον Safin; Ο Malek ρίχνει φως: “Δεν είναι ένας τύπος που τα βλέπει όλα μαύρο/άσπρο. Υπάρχουν στιγμές που θεωρεί τον εαυτό του ήρωα και άλλες που ενεργεί σαν villain. Αλλά δεν είναι ευδιάκριτα αυτά τα όρια για τον ίδιο“.

 

Η παράδοση

Μία από τις πιο ιντριγαδόρικες ερωτήσεις που έγινε στους πρωταγωνιστές και τον σκηνοθέτη του No Time To Die, αφορούσε την παράδοση των ταινιών του Bond και πώς το 25ο φιλμ διαφοροποιείται από αυτήν. “Μπαίνει πολύ πιο βαθιά στην καρδιά του ως χαρακτήρα. Υπάρχει αυτή η ασπίδα που δημιουργήθηκε μετά την Vesper Lynd στο Casino Royale και είναι αδιαπέραστη. Στο Spectre παρουσιάζεται η Madeleine Swann, που δείχνει ικανή να χαλαρώσει τις άμυνές του αλλά και πάλι χρειάζεται μία βαθύτερη διερεύνηση” είναι η γνώμη του Cary Fukunaga.

Διαβάστε επίσης  Πασχαλινά Ντου...στον Φούρνο Ντουρουντούς!

 

 

Από την πλευρά του, ο Ben Whishaw στέκεται σε κάτι διαφορετικό: “Νομίζω πως το να έχουμε την Lashana Lynch σαν την πρώτη μαύρη γυναίκα πράκτορα 00 είναι κάτι αξιόλογο, επίκαιρο, ένα βήμα προς τα εμπρός. Υπάρχει επίσης ένα είδος συναισθηματικής ευπάθειας σε αυτόν τον Bond – νιώθει την ανάγκη να βρίσκεται κάποια στο πλευρό του. Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να γυριστεί μία ταινία του 007 σήμερα χωρίς να διευθετηθούν αυτού του είδους τα ζητήματα“.

 

Η έμπνευση

Χρειάστηκε να εξερευνήσω πολύ προσεκτικά τα βιβλία του Fleming καθώς και κάποια short stories του για να πάρω έμπνευση, κυρίως για να κατανοήσω την ψυχολογία του αυθεντικού Bond μετά τον πόλεμο. Ξέρεις, άλλαξαν πολλά μετά το Dr. No – έγινε πιο ανοιχτός και γοητευτικός. Αλλά ο αρχικός Bond βρισκόταν κοντά στο ρόλο του Daniel Craig ή του Timothy Dalton. Ήταν πιο τραχύς και είχε βιώσει κάποιο τραύμα, ήταν συναισθηματικά ευπαθής” αποκαλύπτει ο Cary Fukunaga σχετικά με το πού έψαξε για να χτίσει τον χαρακτήρα στην ταινία του.

Ο Rami Malek δίνει μία άλλη πτυχή: “Ο Cary έφερε ένα κομμάτι της ιαπωνικής αισθητικής στα κοστούμια. Επίσης προσέθεσε ένα στοιχείο τρόμου στην ταινία που το βρήκα αρκετά ασυνήθιστο και αναζωογονητικό. Υπάρχουν vibes τρόμου, αλλά και νουάρ στοιχεία από γαλλικές ταινίες. Δεν νομίζω πως μπορώ να βρω τις ακριβείς λέξεις για να το περιγράψω. Θα πω ότι είναι διαφορετικό“.

Διαβάστε επίσης  Όσα πρέπει να ξέρεις για τους υδατάνθρακες από τον Μανώλη Λουπασάκη

 

Το αντίο στον Daniel Craig

Στο τέλος, ζητήθηκε και από τους 4 να ‘αποχαιρετήσουν’ τον Daniel Craig από τον ρόλο του Bond. “Υπήρχε από την αρχή η αίσθηση του να κάνουμε ένα αξιόλογο τελευταίο κεφάλαιο γι’ αυτό. Δουλέψαμε πραγματικά σκληρά για να το πετύχουμε. Νομίζω πως κάναμε καλή δουλειά. Και για τον Daniel” λέει ο Ben Whishaw, με την Lea Seydoux να συμπληρώνει: “Θαυμάζω τον τρόπο με τον οποίο ο Daniel άλλαξε τον χαρακτήρα του 007. Νομίζω γι’ αυτό τον αγαπούν όλοι τόσο πολύ. Δεν είδαμε έναν τέλειο Bond αλλά έναν πιο ανθρώπινο. Είναι κάτι που όλοι χρειαζόμασταν“.

 

 

Νιώθεις τη σημασία όλου αυτού που σε περιβάλλει και θέλεις να ανταποκριθείς πλήρως. Καθημερινά σκεφτόμασταν πώς θα κάνουμε κάτι ακόμη καλύτερο. Ήταν ακριβώς αυτός ο τόνος που έδινε ο Daniel στα γυρίσματα – ήταν ο πρώτος που πήγαινε στο πλατό και ο τελευταίος που έφευγε. Όταν βλέπω κάποιον να δίνει όλο του τον εαυτό εκεί, αντιλαμβάνομαι πως ο πήχης ανεβαίνει πάρα πολύ. Και θέλω να ακολουθήσω” είναι η τοποθέτηση του Rami Malek.

Ο Cary Fukunaga μιλά για “τη μεγάλη τιμή που είχα να είμαι εκείνος που θα σκηνοθετήσει το τελευταίο μέρος ενός τέτοιου κύκλου“.

Πηγή: esquire.com.gr