Μεταξύ άλλων για να μη θέσεις σε κίνδυνο την ασφάλεια του λογαριασμού σου.

 

Το TikTok αποτελεί τη βασική απειλή απέναντι στην πρωτοκαθεδρία του Instagram όσον αφορά στη δημοτικότητά τους. Μετά από ένα ρεκόρ ανάπτυξης που το έφερε στην κορυφή των charts λήψης Android και iOS, η εφαρμογή Bytedance έχει ξεκινήσει μια πορεία εδραίωσης του κοινού της, ανοίγοντας τους ορίζοντές της σε νέα formats: Aπό τα stories και την αναζήτηση εργασίας μέχρι τις συνταγές και το delivery φαγητού τα οποία θα γίνουν διαθέσιμα ως υπηρεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες αργότερα μες τη χρονιά.

Εν ολίγοις, αν το Instagram και το YouTube μας άνοιξαν το δρόμο προς μία νέα μορφή ψυχαγωγίας που υπερβαίνει το τηλεοπτικό μοντέλο, το TikTok είναι η φυσική του εξέλιξη με ιδιαίτερη επιτυχία στους εφήβους. Πλέον μάλιστα, δεν αποτελεί απλώς ένα συνδυασμό από μονόλεπτα βίντεο, αλλά έναν πολύπλευρο παραλήπτη περιεχομένου πάσης φύσεως και ακριβώς για αυτόν το λόγο πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στη χρήση του. Πέντε πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις, διαβάζεις παρακάτω:

Διαβάστε επίσης  CBP news: HELL ENERGY proud sponsor of Chania Beach Party 2022!

 

Μη συμμετέχεις στις ριψοκίνδυνες προκλήσεις

Με την πάροδο των ετών το TikTok προσπάθησε ανεπιτυχώς να αντιμετωπίσει ορισμένες εξαιρετικά επικίνδυνες προκλήσεις που οδήγησαν σε πολύ σοβαρές συνέπειες τους συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων τα Skullbreaker Challenge, Neknomination και Benadryl Challenge. Όμως κάτι αρχίζει να αλλάζει όταν στην επαρχία των Συρακουσών, ένας Σικελός influencer καταγγέλθηκε για υποκίνηση αυτοκτονίας μετά τη δημοσίευση ενός βίντεο που απεικόνιζε μια “πρόκληση” ανάμεσα σε μία γυναίκα και έναν άντρα κατά την οποία και οι δύο τύλιγαν εντελώς τα πρόσωπά τους, συμπεριλαμβανομένων της μύτης και του στόματος με διαφανή κολλητική ταινία, έτσι ώστε να μην μπορούν να αναπνεύσουν.

 

Μην ακολουθείς την ίδια λογική με τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα

Δεδομένου του ότι δε βρισκόμαστε στο Instagram ή το YouTube, μην προσπαθήσεις να χρησιμοποιήσεις τεχνικές όπως το άμεσο Follow / Unfollow για να αυξήσεις τους followers σου, γιατί κάπως έτσι θα βρεθείς με πάρα πολλά reports χωρίς να το καταλάβεις. Προσπάθησε απλά να προσαρμοστείς στο ήδη υπάρχον περιβάλλον χωρίς ζαβολιές.

Διαβάστε επίσης  Το TikTok στο εξής θα μας προειδοποιεί για πιθανό 'ακατάλληλο' περιεχόμενο

 

Μην προωθείς παράνομη δραστηριότητα ή ρητορική μίσους

Η εφαρμογή δεν επιτρέπει την προώθηση της τρομοκρατίας, του εγκλήματος ή κάποιας άλλης δυνητικά επιβλαβούς ή παράνομης συμπεριφοράς, πόσο μάλλον του βίαιου ή γυμνού περιεχομένου, που ενδέχεται να οδηγήσει σε αυτοκτονία και αυτοτραυματισμό και που ενέχει παρενόχληση ή εκφοβισμό. Σε αυτό το πλαίσιο, το TikTok έχει ασκήσει τεράστιες πιέσεις το τελευταίο διάστημα αρχής γενομένης από το 2021 όταν όλοι οι λογαριασμοί TikTok που ανήκουν σε χρήστες ηλικίας 13 έως 15 ετών είναι αναγκαστικά ιδιωτικοί. Ως άμεση συνέπεια, μόνο μετά από αίτημα follow μπορεί κανείς να δει το περιεχόμενο των χρηστών κάτω των 16 ετών.

 

Μη δημιουργείς ψεύτικα προφίλ ή περιεχόμενο

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποκλειστεί ή να ανασταλεί η λειτουργία του προφίλ κάποιου από το TikTok. Ο πιο επιζήμιος από όλους είναι η δημιουργία ενός ψεύτικου προφίλ, δηλαδή ενός ψεύτικου λογαριασμού που μπορεί να μπερδέψει τους υπόλοιπους χρήστες. Επομένως, δεν αναφερόμαστε στους χρήστες με φανταστικά ψευδώνυμα ή φωτογραφίες, αλλά για πραγματικά ψεύτικα προφίλ που δημιουργούνται ad hoc για να παραπλανήσουν το κοινό, να κατασκοπεύσουν ή να παρενοχλήσουν κατ᾽ιδίαν. Spamming, υποκατάσταση προσώπων και εκστρατείες παραπληροφόρησης ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία και δεν είναι αποδεκτές.

Διαβάστε επίσης  Interview: Ο Γιώργος Σαμπάνης αποκλειστικά στην Chillin

 

Μη μένεις πίσω

Αυτή η πλατφόρμα ανήκει κυρίως στις νεότερες ηλικίες, αν και τελευταία ολοένα και περισσότεροι “ενήλικες” προσπαθούν να διαταράξουν αυτήν την ισορροπία. Προτού εγγραφείς ωστόσο, καλό θα ήταν να φρεσκάρεις λίγο τις γνώσεις σου όσον αφορά στο λεξιλόγιο και τα emojis που χρησιμοποιεί η Gen Z γιατί διαφορετικά, το πιο πιθανό είναι να μη μπορέσεις να συνεννοηθείς.

 

Πηγή: esquire.com.gr