Χοιρινό πρασάτο με μανιτάρια από το Chef “Βενέδικτο” του κρεοπωλείου Μπούρμπος
Εκτέλεση:
-
Ρίχνω σε ένα τσικάλι το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο και το χοιρινό.
-
Το σοτάρω για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά και έπειτα χαμηλώνω, το σκεπάζω και αφήνω μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά, γύρω στη μισή ώρα.
-
Έπειτα ρίχνω όλα τα μπαχαρικά και το αλάτι, ανακατεύω και μετά ρίχνω το κρασί, αφήνω για 20 λεπτά με κλειστό καπάκι
-
και έπειτα ρίχνω τα μανιτάρια και το πράσο, σκεπάζω ξανά και αφήνω μέχρι να ψηθεί, περίπου άλλα 15-20 λεπτά.
-
Εάν θέλει υγρά για να τελειώσει το ψήσιμο προσθέτω λίγο κρασί ακόμα.
-
Σερβίρεται ιδανικά με τυροκαυτερή και πατάτες φούρνου.
Καλή σας όρεξη!
Διευθ.καταστημάτων: Αναπαύσεως 35, Χανιά / Λ.Καραμανλή 87, Χανιά
fb: Κρεοπωλεία Μπουρμπος meet the art of meat
insta: Κρεοπωλεία Μπουρμπος meet the art of meat