Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης αντιμέτωπες, στο ματς της χρονιάς.

 

Σε λίγες ώρες, η Λίβερπουλ με την Ρεάλ Μαδρίτης θα τεθούν αντιμέτωπες στον φετινό τελικό του Champions League. Μετά από μήνες σκληρής δουλειάς, αποφασιστικότητας και εξαιρετικών αποτελεσμάτων, δύο από τις πιο βαριές φανέλες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου θα μονομαχήσουν στο χορτάρι του Stade de France, με απώτερο σκοπό την κατάκτηση του σημαντικότερου τροπαίου που υπάρχει σε συλλογικό επίπεδο.

 

Το Esquire συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για το απόλυτο blockbuster παιχνίδι.

 

Το μέρος

Αρχικά, ο φετινός τελικός του Champions League ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στο Allianz Arena του Μονάχου. Η πανδημία του κορονοϊού όμως έφερε το πρόγραμμα των τελευταίων ετών πίσω κατά μία χρονιά, με αντίστοιχες αλλαγές να γίνονται το 2020 και το 2021. Μετά από αυτά, σειρά είχε η Gazprom Arena, η έδρα της Αγίας Πετρούπολης. Αλλά η εμπλοκή της Ρωσίας στον πόλεμο με την Ουκρανία ανάγκασε την UEFA, τον περασμένο Φεβρουάριο, να αλλάξουν εκ νέου το γήπεδο.

Τελική έδρα του τελικού λοιπόν θα είναι το Stade de France, με το Παρίσι να φορά τα καλά του για να υποδεχθεί μερικά από τα σπουδαιότερα ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Το χωρητικότητας 80.000 θέσεων γήπεδο έχει φιλοξενήσει κατά το παρελθόν δύο ακόμη τελικούς του CL, το 2000 και το 2006, όπως επίσης και τον τελικό του EURO 2016, μετά φυσικά από εκείνον του Μουντιάλ του 1998.

Διαβάστε επίσης  "Ανάσταση στο Στενό" Street Party @ Just Veronesi + Block 38 Spirits & Bites (04/5)

 

Πώς βρέθηκε η Λίβερπουλ εκεί

Αφού κέρδισε και τα 6 παιχνίδια της στη φάση των ομίλων, η Λίβερπουλ φάνηκε από νωρίς πως θα αποτελέσει ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης. Στους “16” αντιμετώπισε την Ίντερ, την οποία απέκλεισε μετά από ένα 0-2 στο Σαν Σίρο και παρότι ηττήθηκε με 0-1 στο Άνφιλντ. Αυτό ήταν και το μοναδικό ματς που έχασε στο θεσμό φέτος η ομάδα του Jurgen Klopp.

 

 

Ακολούθησαν τα προημιτελικά με την Μπενφίκα (3-1 και 3-3), για να ακολουθήσουν οι ημιτελικοί με την έκπληξη της Βιγιαρεάλ. Οι Κόκκινοι κέρδισαν και τα δύο ματς (2-0 και 2-3), παρότι στον επαναληπτικό βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο τέρματα.

 

Πώς βρέθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης εκεί

Η σεζόν στο Champions League δεν ξεκίνησε ακριβώς ιδανικά για την Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς ηττήθηκε μεταξύ άλλων από την Σέριφ Τίρασπολ στο Μπερναμπέου με 1-2, τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων. Το συγκρότημα του Ancelotti όμως φρόντισε να κερδίσει όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια, για να τερματίσει τελικά στην κορυφή του ομίλου του. Στους “16” έπεσε πάνω στην πανίσχυρη Παρί Σεν Ζερμέν, χάνοντας μάλιστα στο πρώτο ματς με 1-0, στο Παρίσι. Στον επαναληπτικό όμως κατάφερε να κερδίσει με 3-1, χάρη σε χατ τρικ του Karim Benzema και παρά το γεγονός πως στο ημίχρονο βρισκόταν πίσω στο σκορ.

Διαβάστε επίσης  Γυναίκα & Άθληση: Όσα πρέπει να γνωρίζεις από τον Μανώλη Λουπασάκη

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Real Madrid C.F. (@realmadrid)

 

Η φετινή ραψωδία του Benzema συνεχίστηκε και στα προημιτελικά, απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι (2-3 και 3-1), προτού η Ρεάλ βρει στο δρόμο της ακόμη μία αγγλική ομάδα. Η Μάντσεστερ Σίτι του Pep Guardiola κέρδισε με 4-3 το πρώτο παιχνίδι, με τη ρεβάνς στο Μπερναμπέου να κλείνει εντυπωσιακά τα ημιτελικά: Η Ρεάλ σκόραρε τρεις φορές από το 90′ μέχρι το 95′, με ήρωα ξανά τον Γάλλο σέντερ φορ.

 

Η άσπονδη προϊστορία

Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στον τελικό του 2018, σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό του Mo Salah, τις γκάφες του Loris Karius και την γκολάρα του Gareth Bale. Οι Μαδριλένοι επικράτησαν με 3-1 και αυτό σίγουρα δίνει στη Λίβερπουλ μία πολύ καλή αφορμή για μία πειστική ρεβάνς.

 

Τα τελευταία νέα

Όσον αφορά την Λίβερπουλ, ο Divock Origi είναι έξω ενώ ο Thiago είναι αμφίβολος. Οι Joe Gomez και Fabinho επέστρεψαν μόλις πριν λίγες ημέρες στις προπονήσεις, με τους Mo Salah και Virgil van Dijk να είναι σε λίγο πιο προχωρημένο στάδιο ετοιμότητας.

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: 5 Χρόνια Birthday & Closing Season party (12/4)

 

 

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο Eden Hazard βρίσκεται σε περίοδο επιστροφής αλλά έχει να αγωνιστεί από τον Μάρτιο. Ο Gareth Bale από την πλευρά του είναι τραυματίας από τον Μάρτιο – και δεν παύει ποτέ να είναι μία πολύ ιδιαίτερη περίπτωση. Αλλά και ένας παίκτης που μπορεί να καθορίσει τέτοια ματς.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Real Madrid C.F. (@realmadrid)

 

Τελικά, ποιος είναι το φαβορί

Δεδομένης της αστείρευτης δεξαμενής ταλέντου της Λίβερπουλ και του ειδικού βάρους της Ρεάλ σε αυτού του είδους τις καταστάσεις, είναι απίθανο να χρίσουμε κάποια από τις δύο ομάδες φαβορί.

Αν έπρεπε να το κάνουμε με το όπλο στον κρόταφο, θα ποντάραμε σε ένα 55%-45% υπέρ των Κόκκινων. Αλλά και πάλι, είναι τελικός.

 

Πηγή: esquire.com.gr