Μια ανθολογία τρόμου καταδικασμένη να αποκτήσει cult following, αυτό θα είναι η αναμενόμενη σειρά του Netflix με την υπογραφή του Guillermo del Toro.

 

Οι ανθολογίες τρόμου αποτελούν πάντα καλή ιδέα, είτε αποτυπώνονται στο χαρτί, είτε στο σελιλόιντ, είτε από τις κάμερες ενός τηλεοπτικού συνεργείου. Γι’ αυτό η πολυαναμενόμενη σειρά του Netflix, το Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities, που θα γίνει διαθέσιμη στις 25 Οκτωβρίου, έχει δημιουργήσει ήδη τεράστιες προσδοκίες. Ας δούμε, λοιπόν, τι έχουμε να περιμένουμε από τη σύμπραξη του οσκαρικού Μεξικανού σκηνοθέτη με κάποιους από τους master του είδους.

 

 

Όταν μοιράζεσαι τον τρόμο, αυτός πολλαπλασιάζεται

Στον Guillermo del Toro αρέσει ο τρόμος, πολύ και σε όλες του τις εκδοχές. Το ίδιο αρέσκεται στο να συνεργάζεται με άλλα δημιουργικά πνεύματα, να τους δίνει βήμα για να δείξουν το ταλέντο τους σε ένα ευρύτερο κοινό. Το έχει ήδη κάνει με πολλούς Νοτιοαμερικανούς σκηνοθέτες και όχι μόνο (Troy Nixey, André Øvredal).

Διαβάστε επίσης  Τα "Τυροκομικά Μπαλαντίνος" στην DAIRY EXPO(MDF EXPO)

 

 

Στο ​​Cabinet of Curiosities του συνεχίζει αυτή την τακτική, στρατολογώντας για πάρτη του ανθρώπους που πιστεύει ότι είναι καλοί στο σινεμά του τρόμου. Τους εμπιστεύεται μια ιστορία και τους αφήνει να δείξουν τι μπορούν να καταφέρουν. Γι’ αυτό και μπορείς να τον περιγράψεις καλύτερα ως curator της σειράς, ως επιμελητή, παρά ως παραγωγό.

Το project περιλαμβάνει 8 επεισόδια και κάθε ένα από αυτά έχει κάτι να πει. Ως σύνολο, μπορείς να το χαρακτηρίσεις ως ανθολογία με την πραγματική σημασία της λέξης, ως μια συλλογή ιστοριών τρόμου που επιλέχθηκαν από τον Μεξικανό σκηνοθέτη στη βάση των δικών του υψηλών στάνταρ.

 

Ο παράγοντας Netflix

Μπορεί να μην έχουμε δει τη σειρά πριν από εσάς για εσάς, αλλά αυτό που μπορούμε να καταλάβουμε από το trailer είναι ότι θα υπάρχει και σε αυτή η λεγόμενη “αισθητική του Netflix“, που χαρακτηρίζει όλες τις παραγωγές της δημοφιλούς πλατφόρμας streaming.

 

 

Διαβάστε επίσης  Πως να ψεκάσεις την κολόνια σου σωστά (γιατί πιθανότατα το κάνεις με λάθος τρόπο)

Σύμφωνα με μια θεωρία που διαβάσαμε στο ιταλικό Esquire, οι παραγωγές του Netflix μοιάζουν όλες μεταξύ τους λόγω της κοινής πολιτικής budget, των περιορισμών στην παραγωγή (απαιτείται η χρήση προ-εγκεκριμένων καμερών για ένα σημαντικό ποσοστό των τελικών πλάνων) και καθαρά εμπορικών αναγκών (π.χ. το γύρισμα σε 4K).

Θα καταφέρει ο Guillermo del Toro να ελιχθεί και να μεγαλουργήσει; Η απάντηση στις 25 Οκτωβρίου, στις μικρές ή λίγο μεγαλύτερες οθόνες σας.

 

Πηγή: esquire.com.gr