Δεν χρειάζεται να είσαι σαν τον David Gandy για να αρέσεις. Αλλού είναι το μυστικό.

 

 

Ποιο νομίζεις ότι είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό για να αρέσεις, για να θεωρείσαι ελκυστικός; Το ύψος; Το χρώμα των ματιών; Τα πυκνά μαλλιά; Το αγαλματένιο κορμί; Όλοι αυτοί οι παράγοντες παίζουν σημαντικό ρόλο, τουλάχιστον όσον αφορά τις πρώτες εντυπώσεις, αλλά συχνά περνούν σε δεύτερη μοίρα, καθώς ο παράγοντας που τα κρίνει όλα, σύμφωνα με την επιστήμη, είναι η ενσυναίσθηση.

 

Η τέλεια ομορφιά δεν αρκεί από μόνη της

Για να σου γίνει αυτό κατανοητό, αρκεί να θυμηθείς όλες εκείνες τις φορές -δεν μπορεί, θα σου έχουν τύχει κι εσένα- που συναντάς ένα πλάσμα, άντρα ή γυναίκα, ανάλογα με το τι σε ελκύει, που δείχνει τέλειο, που ξεχωρίζει ανάμεσα σε χιλιάδες για την ομορφιά του, που όλοι συμφωνούν για τα κάλλη του. Όταν, όμως, πας να του πιάσεις την κουβέντα συνειδητοποιείς ότι κάτι δεν πάει καλά με τον χαρακτήρα του και ξαφνικά δεν σου φαίνεται τόσο ελκυστικό.

Διαβάστε επίσης  DOCTOR AUTO-MOTO SHOW @ Pista Park Βαρύπετρο (9-10/9)

 

 

Ισχύει και το αντίθετο, με ανθρώπους που εκ πρώτης όψεως δεν είναι κουκλιά αλλά λόγω της προσωπικότητάς τους τους βλέπεις “αλλιώς”. Το συμπέρασμα; Η εξωτερική ομορφιά δεν είναι το παν, κάτι που πλέον μας το λέει και η επιστήμη. Πιο συγκεκριμένα, μία μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Άιοβα επιβεβαίωσε ότι το χαρακτηριστικό που σε κάνει πιο ελκυστικό στους άλλους είναι η ενσυναίσθηση: Οι άνθρωποι έχουν περισσότερες πιθανότητες να νιώσουν έλξη προς άτομα που θεωρούν τρυφερά, υποστηρικτικά, αξιόπιστα, ευαίσθητα και που δείχνουν ότι θα είναι πάντα εκεί όταν τα χρειαστούν.

 

Η διευκρίνηση του 1 εκατομμυρίου

Κάτι τελευταίο. Η μελέτη διευκρινίζει ότι τα πάντα βασίζονται στην πρόσληψη της πραγματικότητας και όχι στην ίδια την πραγματικότητα. Κοινώς, αρκεί κάποιος να δείχνει ότι διαθέτει ενσυναίσθηση για να σου κεντρίσει το ενδιαφέρον, όχι όντως να διαθέτει. Ουπς και πάλι ουπς.

 

Πηγή: esquire.com.gr