Όλα όσα γνωρίζουμε για την κατάργηση του password sharing στο Netflix, από το πείραμα που έγινε πέρυσι στη Λατινική Αμερική.

 

 

Μετά από μία σειρά πειραμάτων σε διάφορες χώρες, πλέον ήρθε η ώρα των Ηνωμένων Πολιτειών (και, απ’ ό,τι φαίνεται, και του υπόλοιπου κόσμου) για την εφαρμογή της κατάργησης του password sharing που πλήττει την πλατφόρμα του Netflix, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα. Αυτό, θα οδηγήσει όσους μοιράζονται υπερβολικά τον κωδικό τους να πληρώνουν υψηλότερο ποσό για τη συνδρομή τους.

Το Netflix, πιο συγκεκριμένα, αναμένεται να χρησιμοποιεί τον εντοπισμό της τοποθεσίας των χρηστών του, μέσω της διεύθυνσης IP κάθε συνδεδεμένης στο διαδίκτυο συσκευής, για να βρει το ποια άτομα όντως θεωρούνται μέλη ενός νοικοκυριού και όντως ζουν μαζί, οπότε μπορούν να χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό για να αποκτήσουν πρόσβαση στην πλατφόρμα του.

 

Αυστηρότεροι κανονισμοί

Οι πιο αυστηροί κανονισμοί αναμένεται να έχουν τεθούν σε εφαρμογή μέχρι το τέλος Μαρτίου, κάτι που θα δημιουργήσει θέμα σε περισσότερα από 100 εκατομμύρια νοικοκυριά που αυτή τη στιγμή μοιράζονται τους κωδικούς με τους οποίους αποκτούν πρόσβαση στο Netflix.

Διαβάστε επίσης  Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 05/03 έως 11/03: Καινούριοι μαθητές του Κρόνου Part 1

Πέρυσι, είχε εφαρμοστεί σε χώρες της Λατινικής Αμερικής μια αντίστοιχη πολιτική, που υποχρέωνε τα νοικοκυριά να πληρώνουν ένα έξτρα ποσό για να μοιράζονται τη συνδρομή τους με άτομα που δεν ήταν μέλη του νοικοκυριού τους. Αυτή η προσπάθεια είχε ανάμικτα αποτελέσματα, καθώς κάποιοι βρήκαν τρόπο να αποφύγουν την έξτρα πληρωμή ενώ άλλοι, πολύ απλά, ακύρωσαν τη συνδρομή τους.

Βραχυπρόθεσμα, η κατάργηση του password sharing θα επηρεάσει αρνητικά την τηλεθέαση στη #1 πλατφόρμα streaming, αλλά θεωρείται ότι μακροπρόθεσμα θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα και την ποιότητα του περιεχομένου της.

 

Πόσο θα κοστίζει το password sharing

Προς το παρόν, δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση αλλά αυτό που συνέβη πέρυσι στη Χιλή, την Κόστα Ρίκα και το Περού ήταν η αύξηση της τιμής της συνδρομής κατά το 1/4 ή 1/3 του ισχύοντος ποσού.

Αν, επίσης, συσκευές σε πολλά μέρη χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό, τότε θα πρέπει να επαληθεύονται μέσω κωδικών που θα στέλνονται. Παρ’ όλα αυτά, δεν θα γίνεται ούτε αυτόματη έξτρα χρέωση, ούτε ακύρωση μια συνδρομής σε περιπτώσεις oversharing – αντί “ποινών”, θα στέλνονται προειδοποιητικές ενημερώσεις και emails.

Διαβάστε επίσης  Η Ιωάννα Μαλέσκου αποκάλυψε το φύλο του παιδιού που περιμένει

 

Πηγή: esquire.com.gr