Σε ρυθμούς καρναβαλιού ζει η Κρήτη και την Κυριακή 19/02 πλήθος καρναβαλιστών κατέκλυσαν δρόμους και πλατείες σε Χανιά και Ηράκλειο.

 

 

Με αφορμή την υπέροχη μέρα που είχε, οι Κρητικοί βγήκαν βόλτα είτε να παρελάσουν με στολές, άρματα, κομφετί, σερπαντίνες και κόρνες, είτε να απολαύσουν το θέαμα. Γέροι, νέοι, παιδιά, σκυλιά ομόρφυναν και έδωσαν ζωή στις γειτονιές του νησιού.

 

Σε ρυθμούς καρναβαλιού τα Χανιά

Πλήθος καρναβαλιστών ξεχύθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στη Σούδα.

 

 

Με κέφι χορό και πολλή μουσική μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στο Χανιώτικο καρναβάλι 2023.

 

 

Η παρέλαση των αρμάτων και των καρναβαλιστών ξεκίνησε λίγο μετά τις 15:00 ενώ την παρέλαση παρουσίασαν η Αριστέα Καλογρίδη και ο Αντώνης Τσαπατάκης.

 

 

Το Χανιώτικο Καρναβάλι που για ακόμα μια χρονιά διοργανώνεται από τον Δήμο Χανίων, την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., την Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με την Ένωση Επιχειρηματιών Σούδας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής, φέτος είχε ως θέμα του την κρητική μυθολογία.

Διαβάστε επίσης  Red Havana Premium is here!

Πιο συγκεκριμένα, εμπνευσμένο από την ιστορία της περιοχής της Σούδας και της Απτέρας, έφερε τον τίτλο: «Σειρήνες και Μούσες», χωρίς ωστόσο το θέμα να είναι δεσμευτικό για τους συμμετέχοντες. Πηγή έμπνευσης είναι η μυθολογία της περιοχής της Απτέρας, στην οποία σύμφωνα με τον μύθο, οι Μούσες έχασαν τα φτερά τους και μένοντας άπτερες, έδωσαν το όνομά του στην αγαπημένη περιοχή, στην ενότητα της Σούδας.

 

 

«Πλημμύρισε» καρναβαλιστές το Ηράκλειο

Ένα απίστευτα χαρούμενο και πολύχρωμο «κύμα» από καρναβαλιστές κάθε ηλικίας, «πλημμύρισε» το κέντρο του Ηρακλείου, όπου χθες κορυφώθηκαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, όπως αναφέρει το creta24.

 

 

Στο «Καστρινό Καρναβάλι 2023» συμμετέχουν χιλιάδες άνθρωποι, μικροί και μεγάλοι, οι οποίοι περνούν από το κέντρο της πόλης ξεσηκώνοντας του θεατές.

 

 

Στολές ευφάνταστες, κέφι, σάτυρα, χορός, τραγούδι συνέθεσαν και φέτος την καρναβαλική παρέλαση.

 

 

Πηγή: daynight.gr