Η τιμή και τα χαρακτηριστικά της νέας συσκευής.

 

Στα ελληνικά ράφια τοποθετείται κι επισήμως το νέο αναδιπλούμενο κινητό της HUAWEI Mate Xs, το πλήρως εξελιγμένο smartphone που διπλώνει και κοστίζει 2.500 ευρώ.

Έχοντας στον πυρήνα του το SoC Kirin 990 5G και με κατασκευή που του επιτρέπει μέγιστη αναδίπλωση, το Huawei Mate Xs συνδυάζει την λειτουργικότητα ενός smartphone με την εμπειρία χρήσης ενός tablet.

Το HUAWE Mate Xs προσφέρει πραγματική εμπειρία FullView, καθώς διαθέτει 8-ιντση οθόνη που με ειδικό μηχανισμό μπορεί να αναδιπλωθεί. Με Falcon Wing design, σχεδιασμό που θυμίζει άνοιγμα φτερών, ο μηχανισμός αναδίπλωσης, κατασκευασμένος από ρευστό μέταλλο με βάση το ζιρκόνιο, διαθέτει πάνω από 100 ειδικούς συνδέσμους για απρόσκοπτη εμπειρία χρήστη και επιτρέπει μέχρι και αναδίπλωση 180 μοιρών.

Ευέλικτη και με πρωτοποριακή δομή από πολυμερή δύο επιστρώσεων είναι και η οθόνη του HUAWEI Mate Xs. Για την κατασκευή της δηλαδή επικολλούνται δύο στρώματα πολυϊμιδίου αεροδιαστημικής ποιότητας με οπτική διαυγή κόλλα, υλικό που της δίνει πρόσθετη ανθεκτικότητα χωρίς να στερείται ποιότητας, αποδίδοντας πολύ καλά τον κορεσμό και τη φωτεινότητα των χρωμάτων.

Διπλωμένο, το HUAWEI Mate Xs έχει τη μορφή ενός smartphone με διπλή οθόνη, την κύρια οθόνη 6,6 ιντσών και την δευτερεύουσα οθόνη 6,38 ιντσών ενώ σε πλήρη έκταση μεταμορφώνεται σε ένα tablet 8 ιντσών.

Διαβάστε επίσης  Issue 789

Το κινητό είναι εξοπλισμένο και με ειδικό σύστημα ψύξης ονόματι Flying Fish Fin, το οποίο είναι κατασκευασμένο από εύκαμπτο γραφένιο με μικροσκοπικά ανοίγματα ώστε να διπλώνει μαζί με τη συσκευή για ομοιόμορφη, αποτελεσματική ψύξη σε όλη την επιφάνεια.

Το νέο μοντέλο φορά τον Kirin 990 5G. Το SoC περιλαμβάνει έναν οκταπύρηνο επεξεργαστή με δύο προσαρμοσμένους πυρήνες Cortex-A76, δύο μεγάλους πυρήνες Cortex-A76 και τέσσερις μικρούς πυρήνες Cortex-A55, που λειτουργούν στα 2,86GHz.

Η επεξεργασία γραφικών τροφοδοτείται από το 16-πυρήνo GPU Mali-G76 και οι ανάγκες για Τεχνητή Νοημοσύνη υποστηρίζονται από ένα NPU που έχει κατασκευαστεί με την αρχιτεκτονική Da Vinci της Huawei.

Το Kirin 990 5G SoC περιλαμβάνει ενσωματωμένο μόντεμ 5G, για μέγιστη απόδοση και συνδεσιμότητα 5G, που εξασφαλίζει καλύτερη αποδοτικότητα και χαμηλότερη παραγωγή θερμότητας. Υποστηρίζει 2G, 3G, 4G, καθώς και 5G NSA και SA. Το SoC υποστηρίζει το πλήρες φάσμα 5G καθώς και 5G + 4G Dual SIM Dual Standby.

Κάμερα

Συνεχίζοντας την παράδοση των θεαματικών φωτογραφιών μέσω κινητού η HUAWEI έχει τοποθετήσει στο Mate Xs ένα τετρακάμερο σύστημα SuperSensing Leica Quad Camera, σε κατακόρυφη διάταξη κατά μήκος του sidebar. Αυτό περιλαμβάνει κύρια κάμερα 40MP (ευρυγώνια, f / 1.8), ευρυγώνια κάμερα 16MP (f / 2.2), κάμερα με τηλεφακό 8MP (f / 2.4, OIS) και κάμερα ανίχνευσης βάθους 3D.

Διαβάστε επίσης  Alcatrash live - Closing Season party @ Bras de frères (28/4)

Παράλληλα το σύστημα κάμερας συνδυάζει τις λειτουργίες OIS και AI Image Stabilization για εξαιρετικά σταθερές λήψεις και υβριδικό ζουμ έως και 30Χ. Το σύστημα κάμερας υποστηρίζει επίσης μέχρι και ISO 204800 για τη λήψη απίστευτων φωτογραφιών σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού.

Όσον αφορά στην selfie camera το HUAWEI Mate Xs επιτρέπει στο χρήστη να εκμεταλλευτεί πλήρως το σύστημα τετραπλής κάμερας που παραδοσιακά θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει κάποιος μόνο για φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από το πίσω μέρος μιας συσκευής. Πλέον αναστρέφοντας απλώς το HUAWEI Mate Xs, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δευτερεύουσα οθόνη για λήψεις selfie.

Έξτρα Δυνατότητες

Να σημειωθεί ότι η αναδίπλωση του νέου κινητού ασφαλίζει με ένα φυσικό κούμπωμα που μπορεί να ανοιχθεί κατά βούληση με το πάτημα ενός κουμπιού στο sidebar. Επιπλέον, το αναδιπλούμενο τηλέφωνο λόγω κατασκευής υποστηρίζει λειτουργία Multi-Window, που επιτρέπει σε δύο εφαρμογές να εμφανίζονται στην οθόνη η μία δίπλα στην άλλη και να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Κείμενο, εικόνες και έγγραφα μπορούν να μεταφερθούν πολύ εύκολα από τη μία εφαρμογή στην άλλη, με drag & drop (μεταφορά & απόθεση).

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: 5 Χρόνια Birthday & Closing Season party (12/4)

Σε μια βάση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης οι χρήστες μπορούν να ορίζουν εφαρμογές της επιλογής τους για γρήγορη εκκίνηση. Όταν δύο εφαρμογές ανοίγουν ταυτόχρονα, οι χρήστες μπορούν να ανοίξουν και μια τρίτη εφαρμογή χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Floating Window, η οποία είναι κατάλληλα για γρήγορα tasks, όπως για παράδειγμα το να απαντήσει ο χρήστης σε ένα μηνύματα χωρίς να χρειάζεται να κλείσει τις τρέχουσες εφαρμογές.

Το Huawei Mate Xs «τρέχει» EMUI 10 που βασίζεται στην open-source έκδοση του Android 10 και όπως θα περιμένατε δεν διαθέτει τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές της Google, αλλά έχει ενσωματωμένο TO HUAWEI AppGallery, την επίσημη πλατφόρμα εφαρμογών της Huawei.

To Huawei Mate XS είναι διαθέσιμο στα δίκτυα καταστημάτων Cosmote/Γερμανός, Κωτσόβολος, Public/ Media Markt και Plaisiο, με τιμή 2.499,00 ευρώ.

 

Πηγή: insider.gr