Οι διοργανωτές αποφάσισαν να μην πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ του Ρεθύμνου.

Παρά την χθεσινοβραδινή θετική εισήγηση του Δημοτικού Συμβουλίου για την παραχώρηση της Πλατείας Μικρασιατών, οι διοργανωτές επέλεξαν να μην προχωρήσουν στην πραγματοποίηση του φεστιβάλ στο Ρέθυμνο την φετινή χρονιά.

Ο λόγος ήταν η αντίθεση του Συλλόγου Εστίασης Ρεθύμνου, ως προς τη διοργάνωση του φεστιβάλ, όπως αυτή εκφράστηκε στην ηγεσία του Δήμου Ρεθύμνου. Τα φεστιβάλ των Χανίων, του Ηρακλείου, αλλά και της Λεμεσού θα γίνουν όπως έχουν προγραμματιστεί.

 

 

Με ανακοίνωση τους οι διοργανωτές του Street Food Festival Crete,  Ανδρέας Γαρυφαλής και Μαρίνα Παπαμανωλιουδάκη, αναλύουν τους λόγους που δεν θα ήθελαν να προχωρήσουν σε μία διοργάνωση που ως σκοπό έχει να βοηθήσει την εστίαση…να ενώσει και όχι να διχάσει. Ακολουθεί η επίσημη αναλυτική ανακοίνωση των διοργανωτών του φεστιβάλ.

 

Αγαπητοί φίλοι του Ρεθύμνου.

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε ότι δεν θα προχωρήσουμε στην διοργάνωση του Street Food Festival Rethymno, παρά τη θετική εισήγηση για την παραχώρηση του χώρου της Πλατείας Μικρασιατών, που λάβαμε κατά πλειοψηφία από την Κοινότητα του Δήμου Ρεθύμνου, αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε χθες.

Διαβάστε επίσης  Όσα πρέπει να ξέρεις για τους υδατάνθρακες από τον Μανώλη Λουπασάκη

Μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε την αντίθεση του Συλλόγου Εστίασης του Δήμου Ρεθύμνου στην  πραγματοποίηση του φεστιβάλ φαγητού και για το λόγο αυτό πήραμε την απόφαση να αποσύρουμε την διοργάνωση, παρά το γεγονός ότι είχαν συμπληρωθεί και οι συμμετοχές των επιχειρήσεων και είχαμε προχωρήσει και τις διαφημιστικές μας ενέργειες.

Το Street Food Festival είναι μια γιορτή της εστίασης. Μια ευκαιρία για τις επιχειρήσεις να συστήσουν τις γεύσεις τους, οι chef να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητα τους και οι επιχειρήσεις να έρθουν πιο κοντά στους δυνητικούς τους πελάτες, σε ένα φεστιβάλ που η διαφορετικότητα ενώνει.

Γιορτές όπως αυτή, πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο, αλλά και στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, με την έμπρακτη στήριξη και συμμετοχή του κοινού. Ο δικός μας στόχος είναι να ενώσουμε τις επιχειρήσεις σε ένα κοινό σκοπό. Δεν έχουμε την επιθυμία να διχάσουμε το κλάδο της εστίασης. Δεν αρνηθήκαμε τη συμμετοχή σε καμία Ρεθεμνιώτικη επιχείρηση, αντιθέτως κάναμε ανοιχτό κάλεσμα να συμμετάσχουν και δε θα θέλαμε σε καμία περίπτωση να έρθουμε αντιμέτωποι με τους επαγγελματίες που τιμούμε με αυτό το φεστιβάλ.

Διαβάστε επίσης  Χαΐνηδες live @ Bras de frères (14/4)

Αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες του κλάδου και είμαστε εδώ για να θυμίσουμε στο κόσμο πόσο μαγική εμπειρία είναι να μοιράζεσαι το ίδιο τραπέζι με φίλους που αγαπούν διαφορετικούς ήχους, διαφορετικές γεύσεις και κουλτούρες. Μια γιορτή της εστίασης, δεν είναι γιορτή, όταν δεν την επιθυμούν οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Κοινότητα Ρεθύμνου και το Δήμο Ρεθύμνου που για ακόμα μία φορά αγκάλισαν με θέρμη την πρωτοβουλία μας και στάθηκαν στο πλευρό μας, ώστε να έχει το Ρέθυμνο το δικό του Street Food Festival. Τις 17 επιχειρήσεις από Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο, που δήλωσαν συμμετοχή στο φεστιβάλ και πίστεψαν στο όραμα μας. Την αγαπητή Πέπη Μπιρλιράκη που αφιέρωσε πολύτιμο χρόνο για να φέρει μία ακόμα σημαντική γιορτή στο Δήμο Ρεθύμνου, αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο και το Δήμαρχο κύριο Μαρινάκη που άκουσαν τις προτάσεις μας και στήριξαν την πρωτοβουλία μας.

Θέλουμε και ευχόμαστε από καρδιάς να ανακάμψει σύντομα ο κλάδος της εστίασης του Ρεθύμνου. Του χρόνου θα είμαστε και πάλι εκεί, να εξετάσουμε τις προοπτικές της διοργάνωσης του φεστιβάλ, στο Ρέθυμνο της καρδιάς μας.

Διαβάστε επίσης  Bras de Frères: Η live διασκέδαση στα καλύτερά της! (10/4 - 23/4)

Η πρόσκληση μας για όποια επιχείρηση του Ρεθύμνου επιθυμεί να συμμετάσχει στα φεστιβάλ των Χανίων ή του Ηρακλείου είναι ανοιχτή. Το Street Food Festival Crete είναι και θα είναι το φεστιβάλ όλου του νησιού και σε αυτό δεν εξαιρούμε κανέναν.

Με εκτίμηση

 

Για το Street Food Festival Crete

Ανδρέας Γαρυφαλής

Μαρίνα Παπαμανωλιουδάκη