Εξερράγη λίγο μετά την εκτόξευση το Starship του Ελον Μασκ – Δεν ολοκληρώθηκε ποτέ η δοκιμαστική πτήση του ισχυρότερου πυραύλου που έχει κατασκευαστεί ποτέ

 

 

Εξερράγη λίγο μετά την εκτόξευση το Starship της SpaceX, ο γιγαντιαίος πύραυλος του Έλον Μασκ. Το Starship κατασκευάστηκε από την εταιρεία SpaceX του Έλον Μασκ. Είχε ύψος σχεδόν 120 μέτρα και ήταν σχεδιασμένο να έχει σχεδόν διπλάσια προώθηση από οποιονδήποτε πύραυλο στην ιστορία. όλα αυτά όμως έληξαν άδοξα, καθώς ο πύραυλος διαλύθηκε.

 

 

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το Starship της SpaceX, ο ισχυρότερος πύραυλος που έχει κατασκευαστεί ποτέ, εξερράγη την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της πρώτης δοκιμαστικής πτήσης του διαστημικού σκάφους που είχε σχεδιαστεί για να στείλει αστροναύτες στη Σελήνη, τον Άρη και πέρα από αυτόν. Ο Έλον Μασκ έγραψε νωρίτερα στο Twitter ότι το Starship ήταν σε τροχιά εκτόξευσης. Η δοκιμαστική πτήση όμως δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: 5 Χρόνια Birthday & Closing Season party (14/4)

 

Η στιγμή της σημερινής εκτόξευσης του Starship:

 

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα (17/4) η ιστορική εκτόξευση του πυραύλου είχε αναβληθεί λόγω τεχνικού προβλήματος. «Μια βαλβίδα πίεσης φαίνεται να έχει παγώσει, οπότε αν δεν αρχίσει να λειτουργεί σύντομα δεν θα γίνει εκτόξευση σήμερα. Έμαθα πολλά σήμερα, τώρα ξεφορτώνουμε το προωθητικό και ξαναπροσπαθούμε σε λίγες μέρες», ανέφερε ο Μασκ σε tweet του.

 

Πηγή: reader.gr