Είναι γεγονός ότι οι αφίξεις είναι περισσότερες και από πέρυσι ή έστω στα ίδια σχεδόν νούμερα με πέρυσι συνολικά. Όπως είναι γεγονός ότι δεν είναι ίδια η αγοραστική δύναμη τόσο των ξένων όσο και των Ελλήνων.

 

 

Φτάσαμε στα μέσα της σεζόν και μπορεί να υπήρχε γκρίνια, όμως η αίσθηση μου είναι ότι τώρα κόπασε. Ίσως τώρα να μην προλαβαίνουμε ούτε να μουρμουρίσουμε. Είναι γεγονός ότι οι αφίξεις είναι περισσότερες και από πέρυσι ή έστω στα ίδια σχεδόν νούμερα με πέρυσι συνολικά.

Όπως είναι γεγονός ότι δεν είναι ίδια η αγοραστική δύναμη τόσο των ξένων όσο και των Ελλήνων. Η ακρίβεια είναι ένα φαινόμενο που είναι έντονο όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε άλλα κράτη της Ευρώπης. Η προετοιμασία του κόσμου για ένα δύσκολο χειμώνα, τόσο από τις κυβερνήσεις, όσο και τα media των κρατών τους επηρεάζει αισθητά τις καταναλωτικές συνήθειες τους ακόμα και στη περίοδο των διακοπών τους.

Διαβάστε επίσης  Alcatrash live - Closing Season party @ Bras de frères (28/4)

Παράλληλα συνειδητοποιούν ότι το Budget που είχαν υπολογίσει για τις διακοπές τους δεν είναι αρκετό, μιας και εισιτήρια και διαμονή είναι πιο ακριβά, αλλά και το κόστος φαγητού και διασκέδασης είναι σημαντικά υψηλότερο.

Εμείς πρέπει απλά να ευχηθούμε να συνεχίσουμε να έχουμε ποσότητα ικανή να καλύψει τις απώλειες της κατά κεφαλήν κατανάλωσης και να παραταθεί όσο γίνεται η σεζόν.

Οι καιρικές συνθήκες θα συμβάλουν σημαντικά στο παραπάνω, μιας και θα μπορούν να προκύψουν αρκετοί last minute travelers που χάθηκαν Μάιο και Ιούνιο λόγω των καιρικών φαινομένων.

Κατά τ’ άλλα…Summer in Crete!

 

 

 

Γράφει για την Chillin Press ο Ανδρέας Γαρυφαλής
For more articles: https://www.chilloutnews.gr/category/%ce%ac%cf%81%ce%b8%cf%81%ce%b1/