Από αυτή τη στήλη οφείλω να εκφράσω την άποψη και τους προβληματισμούς μου για όσα βλέπω και ακούω καθημερινά. Επίσης οφείλω να χτυπήσω καμπανάκι για τα χρόνια που έρχονται και θα πρέπει να μας προβληματίσουν. Θα σταθώ σε δύο σημεία.

 

 

Α. Που πήγε ο Έλληνας τουρίστας οεο; Για μας τους παλιούς που θυμόμαστε τα Χανιά της προηγούμενης δεκαετίας, τέτοια περίοδο το νησί έπαιρνε ένα τεράστιο boost από την κάθοδο των Ελλήνων. Ήταν λες και γύριζε διακόπτης και το νησί πλημμύριζε.

Πλέον αυτό δεν συμβαίνει και οι λόγοι είναι αρκετοί. Τα Χανιά έχουν περιορισμένες προτάσεις clubbing και δεν αποτελούν πόλο έλξης για τη νεολαία. Επίσης μεταφορά και διαμονή έχουν πάει στο θεό. Το τρίτο έχει να κάνει και με τη τσέπη του Έλληνα που είναι περιορισμένων δυνατοτήτων.

Β. Σε ότι αφορά τους ξένους, οι επιλογές διασκέδασης μειώνονται δραματικά, μιας και πολλά από τα «καλά» μαγαζιά δεν τους επιτρέπουν την είσοδο, με αποτέλεσμα να μην τους παρέχουμε ποιοτική διασκέδαση. Αν λοιπόν οι 18-45 δεν έχουν ουσιαστικές επιλογές διασκέδασης, κάθε χρόνο θα βλέπουμε και λιγότερους νέους.

Διαβάστε επίσης  Bras de Frères: Ακόμα ένας δυνατός χειμώνας φτάνει στο τέλος του! (25/4 - 28/4)

Στις πρόσφατες επαφές μου με πράκτορες του νησιού μου ζήτησαν να τους γνωστοποιήσω ένα πρόγραμμα με events σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν στους πελάτες τους.

Μήπως ήρθε η ώρα να οργανωθούμε για να σώσουμε τη παρτίδα;;;

 

 

Γράφει για την Chillin Press ο Ανδρέας Γαρυφαλής
For more articles: https://www.chilloutnews.gr/category/%ce%ac%cf%81%ce%b8%cf%81%ce%b1/