Το καλοκαίρι υπήρξε έντονα η φημολογία ότι οι Freaktones ολοκλήρωσαν το ταξίδι τους. Αντ’αυτού επιστρέφετε ξανά ανανεωμένοι. Τι άλλαξε;

Mανθος: Όπως όλες οι σχέσεις και όλες οι οικογένειες που μεγαλώνουν, τα παιδιά ανοίγουν τα φτερά τους, πάντα έρχεται μια στιγμή που είτε πρέπει να το λήξεις για να μην φθαρεί και γίνουν εκπτώσεις ή να το επανασχεδιάσεις με ανθρώπους που αγαπούν αυτό που κάνουμε, είναι φίλοι και έχουν και την ανάλογη εμπειρία!
Παντελής: Άλλαξαν πολλά , δυνάμωσαν οι σχέσεις των ατόμων στην μπάντα και κάθε αλλαγή έρχεται για να σε κάνει να αλλάξεις και εσύ ο ίδιος. Σε κάνει πιο δυνατό και πιο αποφασισμένο στον σκοπό που υπηρετείς μαζί με τους συναδέλφους, αν και η συγκεκριμένη μπάντα έχει περάσει τόσα πολλά, που η αγάπη είναι οικογενειακή θα έλεγα.
Γιούλη: Οσο περνάνε τα χρόνια αλλάζουμε, έχουμε άλλες προτεραιότητες, άλλα θέλω, άλλες απαιτήσεις από την ζωή μας ο καθένας.
Κάτσαμε και συζητήσαμε αρκετές φορές και υπάρχει καλή διάθεση από όλους, με πολλή αγάπη να συνεχίσουμε δυναμικά στην μπάντα.

Προστέθηκαν δύο μέλη και αποχώρησε ένας, αν δε κάνουμε λάθος. Τι φέρνουν τα δυο νέα μέλη στο σχήμα;

Γιούλη: Σταμάτησε ο αγαπημένος μας Στέλιος και μπήκαν ο Πάπιας και ο Νίκος Κούσης. Περιμένουμε να μας πείτε εσείς εντυπώσεις για τα δύο καινούρια μέλη της μπάντας
Μάνθος: ο Δήμητρης ( Πάπιας) είναι ένας από τους πιο έμπειρους performer που έχω δει στην ζωή μου ! Είναι ταυτόχρονα καλός τραγουδιστής, διαδραστικός, με αστείρευτο χιούμορ! Είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω όσο συνεργαζόμαστε με τους Sbaraquack , ένα σχήμα που έχει έρθει πολλές φορές στα Χανιά και πάντα έκανε ξεχωριστή αίσθηση! Κάναμε μεταγραφή αεροδρομίου !
Ο Νίκος είναι επίσης ένας καταπληκτικός πιανίστας και φίλος χρόνια τώρα. Νομίζω ήταν μονόδρομος να γίνει μέλος της μπάντας.

Διαβάστε επίσης  Alcatrash live - Closing Season party @ Bras de frères (28/4)

Ελπίζω και τους 2 να τους αγκαλιάσει ο κόσμος που έρχεται και μας βλέπει και να αντέξουν το πιεστικό πρόγραμμα Freaktones με τις γεμάτες σεζόν σε Bras de Freres και wedding parties! Είμαστε σαν ομάδα ποδοσφαίρου που μπαίνει για προετοιμασία τώρα τον Οκτώβρη.
Παντελής: Φέρνουν χαρά , μουσικότητα και πολλά άλλα που σίγουρα θα καταπλήξουν κ εμάς που τους υποδεχτήκαμε.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να βρίσκεστε στον ίδιο χώρο τόσα χρόνια (Bras De Freres);


Γιούλη: Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υπάρχει ένας χώρος που μπορούμε να σας βλέπουμε όλους και να περνάμε υπέροχα όλοι μαζί.
Παντελής: Είναι τόσο δύσκολο, αλλά και ταυτόχρονα εύκολο. Υπάρχει ένα κοινό που έρχεται γιατί μας ακούει χρόνια σε αυτό το μαγαζί και υπάρχει και το κοινό που μας ακούει πρώτη φορά. Αυτό γίνεται κάθε χρόνο και θα’λέγα ότι είναι μια σχέση εξάρτησης και απεξάρτησης, αν με καταλαβαίνεις.
Mανθος: Το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Το BrasdeFreres είναι άρρηκτα συνδεμένο με τους Freaktones. Eιναι το σπίτι μας , οι βραδιές εκεί είναι συγκλονιστικές. Κάθε χρόνο ταυτόχρονα ανυπομονούμε για τις εμφανίσεις μας, αλλά και αγχωνόμαστε για να παρουσιάσουμε κάτι καινούργιο!

Τι να περιμένουν οι φίλοι σας στο φετινό σας πρόγραμμα;

Γιουλη: Τα πάντα !
Μάνθος: Την παραδοσιακή μας συνταγή με καινούρια υλικά! Φέτος θα είναι η καλύτερη μας χρονιά!
Παντέλης: Οτι είπε η Γιούλη και ο Μάνθος!

Διαβάστε επίσης  To Katharo: 14 χρόνια δίπλα σας!


Υπάρχουν όνειρα για να ξεφύγετε από τα σύνορα του νησιού και τι κάνετε προς αυτή τη κατεύθυνση;

Παντελής: Το έχουμε κάνει και αν προκύψει να ξαναφύγουμε, δεν νομίζω να διστάσει η μπάντα να το κάνει . Έχουμε παίξει σε διαφορά events εταιρικά, wedding parties σε νησιά στην Αθήνα κ.α. Παρ’όλα αυτά, νομίζω όμως οτί η βάση μας είναι εδώ. Δεν υπάρχει προς το παρόν το όνειρο να φύγουμε τελείως και να εγκαταλείψουμε αυτήν την τόσο όμορφη πόλη.
Mανθος: H αλήθεια είναι ότι έχουμε ξεφύγει σε αρκετές περιπτώσεις από τα σύνορα του νησιού, για εμφανίσεις σε γαμήλια πάρτυ και εταιρικά events! Ένα από τα πιο πρόσφατα μας ήταν ένα φανταστικό πάρτυ γάμου, στο ξενοδοχείο Μ.Βρετανία.
Αν ρωτάς αν ποτέ θα βρέθουμε σε καμία τηλεοπτική εκπομπή ή μόνιμη παρουσία εκτός Χανίων, δεν το βλέπουμε καθόλου πιθανό, καθ’οτι έχουμε φτιάξει τις ζωές μας εδώ, με τις δουλειές μας και τις οικογένειες μας! Έχουμε καυτή έδρα!
Γιουλη: Όπως λέει και ο Μάνθος, μας έχει δοθεί η ευκαιρία να φύγουμε εκτός έδρας για διάφορα event, αλλά αυτή η μπάντα ανήκει στα Χάνια!

Δισκογραφικά να περιμένουμε κάτι από τους Freaktones;

Γιούλη: Είμαστε Coverband, μαγειρεύουμε πολλά είδη μεταξύ τους με τον τρόπο μας και αυτό που θέλουμε είναι όλος ο κόσμος ανεξάρτητα από το τι μουσική του αρέσει ή τι θα ακούσει σπίτι του, όταν μας ακούσει να περάσει καλά!
Μάνθος: Η αιώνια ερώτηση! Είμαστε coverband που πάντα έχει στόχο όποιος μας βλέπει να έχει ένα όμορφο βράδυ, να τραγουδήσει να χορέψει! Ποτέ δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον, ίσως κάποια στιγμή να γίνουν δικές μας συνθέσεις. Απλά στην μπάντα είμαστε ο Μότσαρτ, ο Νταλάρας, ο Αγγελάκας ,o Chad Smith(RHCP)o Manu Chao με την Βillie Eilish. Tωρα που έρχεται και ο Δημήτρης που είναι κάτι σαν τον Jack Black άντε να βγάλεις άκρη τι θα συνθέσουμε. Μακάρι να έχει στοιχεία από όλους!
Παντελής: Τρομερή ερώτηση που μας την ρωτάνε πολύ συχνά!! Ο σκοπός της μπάντας είναι πολύ συγκεκριμένος και νομίζω αυτό είναι και ένα από τα συστατικά που νομίζω κάνει την μπάντα ελκυστική για να πάει κάποιος να την ακούσει. Ήμαστε μια coverBand που ξέρουμε τι θέλει ο κόσμος, ξέρουμε πως να το επικοινωνήσουμε με τον κόσμο και η κατεύθυνση είναι τουλάχιστον για τώρα, πολύ συγκεκριμένη. Το να μπεις στην διαδικασία να κανείς δισκογραφική δουλειά, σημαίνει ότι πρέπει να κολυμπήσεις σε αχαρτογράφητα νερά για την μπάντα τουλάχιστον, τα οποία ΑΝ η μπάντα είναι έτοιμη να το κάνει σίγουρα θα το μάθετε!

Διαβάστε επίσης  Χαΐνηδες live @ Bras de frères (14/4)

Οι ανανεωμένοι Freaktones κάνουν πρεμιέρα την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στο Bras De Freres!

Backstage Photos by: Bazil Van Sinner