Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο από τους ειδικούς λοιμωξιολόγους και την Πολιτική Προστασία για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων περιορισμού.
Γι’ αυτό και ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. ρίχνουν ιδιαίτερο βάρος στην προετοιμασία του σχεδίου που θα μπορούσε και να χαρακτηριστεί και ως… «δεν πιάνουμε τη μαργαρίτα στην εξοχή». Αυτό καθώς στόχος είναι να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις ιδίως σε περιοχές που πολλοί έχουν εξοχικές ή παραθεριστικές κατοικίες, αλλά και για την αποφυγή συγκεντρώσεων σε άλση, παραλίες και άλλα μέρη πιθανών συναθροίσεων. Στο τραπέζι βρίσκεται και πάλι το ενδεχόμενο λήψης μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας όπως αυτά που ζήσαμε το τριήμερο του Πάσχα, δηλαδή πιο «τσουχτερά» πρόστιμα για μετακίνηση ακόμη και στην ίδια περιφερειακή ενότητα και εξονυχιστικός έλεγχος των μετακινήσεων τύπου «Β4» που αφορούν παροχή βοήθειας σε άτομο.

Δεκάδες μπλόκα και αστυνομικός «κλοιός»
Μοιραία τα βάρος θα πέσει σε περιοχές όπως Νέα Μάκρη, Μαραθώνας, Ραφήνα, Λαύριο, Σούνιο κ.ά. όπου θα υπάρχουν δεκάδες μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ. όπως και το τριήμερο του Πάσχα. Συνολικά περίπου 3.000 αστυνομικοί θα απασχοληθούν στα μέτρα για τον περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων, ενώ ιδιαίτερα εμφανής θα είναι και η παρουσία περιπολικών και μηχανών σε κομβικά σημεία που οδηγούν προς τα Μεσόγεια. Σε «κλοιό» θα τεθούν επίσης Πάρνηθα, Πεντέλη, Υμηττός, παραλιακή ζώνη και ο Πειραιάς.
Εντατικοί θα είναι για ακόμη μία φορά οι αστυνομικοί έλεγχοι σε Εθνικές Οδούς (παράδρομους και παλαιές), Αττική Οδό, μεγάλους οδικούς άξονες όπως Μαραθώνος, Μαρκοπούλου, Πάρνηθος, Πεντέλης, Υμηττού, Βάρης-Κορωπίου, Αθηνών-Σουνίου, Μεσογείων, Ποσειδώνος

Διαβάστε επίσης  Issue 791