Tα γεύματα πολλαπλασιάστηκαν και η αναγκαστική, λόγω της κατάστασης παραμονή στο σπίτι οδηγεί σε περισσότερες “επιδρομές” στο ψυγείο και επιπλέον “δρομολόγια” στα ντουλάπια της κουζίνας. Είναι απαραίτητα λοιπόν κάποια tips διατροφής ώστε να μπορέσουμε να ελέγξουμε το βάρος μας.
Η εικόνα με τα πατατάκια μπροστά στη τηλεόραση είναι μια πραγματικότητα που τη βιώνουν πολλοί “μένουν σπίτι” στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για τη μη εξάπλωση του ιού, με αποτέλεσμα η ζυγαριά να έχει αρχίσει ήδη να “σηκώνει” μεγαλύτερο βάρος.
Συνιστούμε “φρένο” στην λαιμαργία μας και δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις διατροφικές μας επιλογές ώστε να μείνουμε υγιείς και σε ένα υγιές σωματικό βάρος.
Καταναλώνουμε ανά 2,5 ώρες μικρά γεύματα , διότι θα μας βοηθήσει να περιορίσουμε την επιθυμία μας για λιπαρά τρόφιμα και γλύκα.
Προσθέτουμε σαλάτες με παρθένο ελαιόλαδο στο μεσημεριανό και βραδινό και φρέσκα φρούτα μέσα στην ημέρα μας έτσι ενισχύουμε τον οργανισμό μας με αντιοξειδωτικά και βιταμίνες που θα βελτιώσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Πίνουμε νερό και φρέσκους χυμούς φρούτων για μια καλή ενυδάτωση του σώματος μας.
Είμαστε οργανωμένοι με την λίστα του σούπερ μάρκετ ώστε να μην μπαίνουμε σε πειρασμό να αγοράζουμε τροφές φορτωμένες με λιπαρά και ζάχαρη.
Καθημερινή φυσική δραστηριοτητα, ένα πρόγραμμα άσκησης ώστε να διατηρήσουμε τον οργανισμό μας σε φυσιολογικούς ρυθμούς.
Με καλή διάθεση, προγραμματισμό και αισιοδοξία, όχι μόνο μπορούμε να βγούμε νικητές στη μάχη με την επιδημία αλλά επιπλέον να έχουμε σωστές διατροφικές συνήθειες

Διαβάστε επίσης  Εγκαίνια iReady Service & Accessories: Special Guest Andreasondecks (05/4)

 

 

Τρουλάκη Ιωάννα

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Απόφοιτος ΑΤΕΙ Κρήτης
Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας της σχολής Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας Κρήτης

Email επικοινωνίας : gianna_troulaki@hotmail.com