Ζει σε γηροκομείο της Ισλανδίας και πλέον περιμένει τη 17η Μαΐου για να γιορτάσει τα 103α της γενέθλια. Τη λένε Χέλγκα Γκουντμανσντότιρ και είναι -πολύ- καλά.

Γεννήθηκε στις 17 Μαΐου του 1917. Σε λίγες ημέρες κλείνει τα 103α της χρόνια. Τη λένε Χέλγκα Γκουντμανσντότιρ, ζει σε γηροκομείο της Ισλανδίας στο οποίο αποφάσισε να μείνει όταν πλέον έφτασε τα 98 της χρόνια και όπως η ίδια είπε σε συνέντευξή της σε ισλανδική ιστοσελίδαέχω επιβιώσει από τα πάντα, έτσι δεν είναι;

Η ηλικιωμένη γυναίκα ήταν μόλις ενός έτους όταν η ισπανική γρίπη έπληξε την ανθρωπότητα. Την ίδια, ωστόσο, δεν κατάφερε να την αγγίξει, αφού μαζί με τα 11 αδέρφια της έμειναν σε αγρόκτημα, μακριά από τον απομονωμένο θείο τους που μπήκε σε καραντίνα. Το 1952, στα 35 της, ταλαιπωρήθηκε από φυματίωση. Τη νίκησε κι αυτή. Παντρεύτηκε έκανε τρία παιδιά και πλέον έχει έξι εγγόνια.

Ένα εξ αυτών, η Βερόνικα Άγκνες αποφάσισε να εργαστεί στο γηροκομείο που μένει η γιαγιά της για να τη φροντίζει. Και έβαλε το χέρι της ώστε να γλιτώσει και από την πανδημία του κορονοϊού. “Είναι πολύ θετικό άτομα. Αυτό έχει συμβάλλει στο να είναι υγιής και να επιβιώσει από τον ιό”, είπε για τη -σούπερ- γιαγιά της, η οποία θα γιορτάσει σε λίγες ημέρες τα γενέθλιά της.

Διαβάστε επίσης  Εγκαίνια iReady Service & Accessories: Special Guest Andreasondecks (05/4)

Πηγή: https://www.news247.gr