Αυστηρά ελέγχονται οι χώροι στους οποίους με υπουργική απόφαση και κατόπιν εισήγησης της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες.

 

Οι έλεγχοι είναι καθημερινοί και φαίνεται να δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα σε σουπερ μάρκετ, σε μέσα μεταφοράς αλλά και σε επιχειρήσεις εστίασης χωρίς ωστόσο να εξαιρείται καμία επιχείρηση, καμία δημόσια υπηρεσία, τράπεζα κ.λπ.

Στο Ρέθυμνο έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα σε σούπερ μάρκετ την Τρίτη. Αστυνομικοί έκαναν ελέγχους σε εννέα επιχειρήσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα σε 5 πολίτες, που σε όλες τις περιπτώσεις ήταν πελάτες σούπερ μάρκετ της πόλης.

Την ίδια μέρα στα Χανιά επιβλήθηκαν πέντε πρόστιμα επίσης σε πελάτες σούπερ μάρκετ ενώ στο Ηράκλειο δυο.

Σε κάποιες από τις παραπάνω περιπτώσεις, κατά τον έλεγχο, οι παραβάτες δυσανασχέτησαν και αντέδρασαν για το πρόστιμο που τους επιβλήθηκε.

Σύμφωνα με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Κρήτης, Αντώνη Ρουτζάκη, οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν. «Πρέπει όλοι να συμμορφωθούν με την απόφαση χρήσης μάσκας. Είναι μέτρο που αφορά τη δημόσια υγεία την οποία οπωσδήποτε θα πρέπει να διασφαλίσουμε τηρώντας τα μέτρα που θα αποτρέψουν τη διασπορά του κορονοϊού, διότι τα πράγματα βλέπουμε πως είναι δύσκολα και τουλάχιστον στην Κρήτη που είναι λίγο καλύτερα να μην επιτρέψουμε να ξεφύγει η κατάσταση.

Καταλαβαίνω πως είναι πολύ αυστηρό το πρόστιμο των 150 ευρώ, όμως αυτός είναι ο νόμος κι εμείς ως Αστυνομία οφείλουμε να τον εφαρμόσουμε. Η μάσκα κοστίζει πολύ λιγότερο από το πρόστιμο κι ας φροντίσουν όλοι οι πολίτες να κάνουν χρήση τους όπου είναι υποχρεωτική πρώτον για λόγους δημόσιας υγείας και δεύτερον για να αποφύγουν να καταβάλλουν το ποσόν των 150 ευρώ. Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν και θα γίνονται σε καθημερινή βάση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης  Cabana Mare: Ετοιμάζεται για να φέρει το καλοκαίρι! (13/5)

 

Πηγή: daynight.gr