Σε update της πλατφόρμας διαχείρισης δικαιωμάτων, το Facebook αρχίζει να δουλεύει με συγκεκριμένους συνεργάτες για να τους δώσει τη δυνατότητα να διεκδικήσουν την κυριότητα των εικόνων τους.

 

Μάλιστα, θα μπορούν να ρυθμίσουν πού θα εμφανίζονται αυτές οι εικόνες, σε όλη την πλατφόρμα του Facebook, συμπεριλαμβανομένου του Instagram. Στόχος είναι το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό να ανοίξει για όλους, όπως ισχύει ήδη με τα δικαιώματα για μουσική και βίντεο, ωστόσο η εταιρεία δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα.

Επίσης καθορίζει το πού ισχύουν τα πνευματικά δικαιώματα, ενώ μπορούν να αφήσουν ορισμένες περιοχές εκτός. Μόλις ο διαχειριστής επαληθεύσει ότι metadata και εικόνα ταιριάζουν, στη συνέχεια θα επεξεργαστεί αυτή την εικόνα και θα παρακολουθεί πού εμφανίζεται. Εάν ένα άλλο άτομο προσπαθήσει να διεκδικήσει την κυριότητα της ίδιας εικόνας, τα δύο μέρη μπορούν να αμφισβητήσουν τους ισχυρισμούς και το Facebook θα το αποδώσει τελικά σε όποιον το υπέβαλε πρώτα.

Εάν θέλουν τότε να υποβάλουν ένσταση για αυτή την απόφαση, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις φόρμες αναφοράς IP. Η ενημέρωση θα μπορούσε ενδεχομένως να βελτιώσει τον τρόπο λειτουργίας του Instagram αυτή τη στιγμή, με λογαριασμούς που κοινοποιούν συχνά την ίδια εικόνα και κάνουν tag μόνο τον υποτιθέμενο αρχικό κάτοχο δικαιωμάτων. Μέρος αυτής της διαδικασίας είναι ο καθορισμός του ποσοστού επεξεργασίας σε μια εικόνα, όπως ένα meme, πριν αξιολογηθεί ως «match» της εικόνας του κατόχου των δικαιωμάτων.

Διαβάστε επίσης  Μεγάλο κρητικό πανηγύρι από την Αγία Σοφία Παρηγοριάς με τον Ανδρέα Μανωλαράκη (16/9)

 

Πηγή: jenny.gr