Το Νέα Sport Magazine επιστρέφει για μία ακόμα χρονιά στους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Πόσα χρόνια συμπληρώνει η εκπομπή στο τηλεοπτικό τοπίο;

Αρχικά θα πρέπει να εξηγήσουμε πως τα αθλητικά στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης έχουν την ονομασία NEA SPORT και από εκεί και πέρα θα έχουμε φέτος 3 εκπομπές. Ξεκινήσαμε φέτος, για δεύτερη χρονιά το ΝΕΑ SPORT MAGAZINE το οποίο πήρε το «πράσινο» φως και μάλιστα με περισσότερο χρόνο απλά ελέω μέτρων θα υπάρχει μια διαφοροποίηση σχετικά με τα παιδάκια που καλούσαμε πέρυσι αφού θα πρέπει να είναι μειωμένος ο αριθμός.
Στην συνέχεια θα δούμε μια δυνατή εκπομπή κάθε Σάββατο με την ονομασία NEA SPORT LIVE…στα γήπεδα. Ήταν ένα πρότζεκτ που το είχα πάντα στο μυαλό μου και με δεδομένη την απουσία του κόσμου στα γήπεδα ήρθε ο καιρός να γίνει πράξη. Εξαιρετικά δύσκολο όμως με την στήριξη της διοίκησης του καναλιού είπαμε πως θα το κάνουμε.
Εκτός όμως από αυτές που έχουν την υπογραφή μου υπάρχει η «μαμά» ΝΕΑ SPORT LIVE η οποία είναι η μακροβιότερη εκπομπή στο κανάλι και εγώ απλά πήρα την σκυτάλη για να συνεχίσει. Ο Μάνος ο Σπυριδάκης ήταν ο εμπνευστής και παρουσιαστής της στο ξεκίνημα πριν 17χρόνια, ακολούθησε ο Βασίλης ο Φουντουλάκης και τα τελευταία χρόνια εγώ.

 

Τι διαφορετικό πρόκειται να δούμε στους δέκτες μας σε σχέση με την περυσινή εκπομπή;

Αυτό που θα αλλάξει είναι οι καλεσμένοι καθώς εκ των πραγμάτων υπάρχει συγκεκριμένη οδηγία για τις αποστάσεις και τον συνωστισμό οπότε αυτές οι φοβερές εκπομπές όπου το στούντιο γέμιζε με παιδικά χαμόγελα και φατσούλες θα μας λείψει. Επίσης η μεγάλη αλλαγή θα είναι η ημέρα του NEA SPORT της Κυριακής το οποίο «μετακομίζει» Δευτέρα.

Διαβάστε επίσης  Cabana Mare Beach Club & Cabana Mare Disco are coming! (04/5)

 

Τι θεωρείς ότι έχει αλλάξει και ξαφνικά υπάρχει μία υπερπροβολή των τοπικών πρωταθλημάτων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;

Η αλήθεια είναι πως περάσαμε μαζί με τον Πλατανιά μια εποχή όπου βρεθήκαμε στην κορυφή των πρωταθλημάτων της Ελλάδας και μοιραία αυτό αλλάζει και τις προτεραιότητες. Από εκεί και πέρα όμως ποτέ (μιλάω για εμένα προσωπικά) δεν αφήσαμε το τοπικό πρωτάθλημα, μπορεί να μειώθηκε ο χρόνος αλλά ακόμα και τις «χρυσές» εποχές δεν μπορεί να πει κανείς πως δεν μας έβλεπε σαν κανάλι στα γήπεδα του τοπικού/ Από εκεί και πέρα με την βοήθεια της τεχνολογίας υπάρχει η δυνατότητα να δώσουμε περισσότερο χώρο και χρόνο στο πάντα αγαπημένο τοπικό.

Πόσο έχει επηρεάσει την παραγωγή της εκπομπής η κατάσταση που επικρατεί με τον covid;

Όπως σε όλες τις επιχειρήσεις έτσι και στην τηλεόραση είναι ορατές οι πληγές που αφήνει η πανδημία καθώς η κινητήριος δύναμη είναι οι διαφημίσεις. Πως όμως θα μπορέσει κάποιος να σε στηρίξει όταν η επιχείρηση του έχει «χτυπηθεί» βάναυσα συνήθως, αν και είναι λάθος το πρώτο πράγμα που σταματάνε είναι η διαφήμιση, αυτόματα το μειωμένο μπάτζετ βάζει φρένο στις όποιες ιδέες υπάρχουν.

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Pancakes σε άλλη διάσταση!

Σου λείπει ο τηλεοπτικός ανταγωνισμός;
Μου λείπει και τον θέλω πάρα πολύ, μόνο έτσι μπορεί κάποιος να γίνει καλύτερος. Δεν γίνεσαι καλύτερος όταν είσαι μόνος σου, γίνεσαι καλύτερος μέσα από τον ανταγωνισμό, παράλληλα μπορείς να ζητάς πράγματα. Ο Υγιής ανταγωνισμός ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει δημιουργεί «αγορά» δημιουργεί θέσεις εργασίας και ανεβάζει το επίπεδο.

 

Ραδιόφωνο, τηλεόραση και μια ολοκαίνουρια δραστηριότητα στο διαδίκτυο με το sports-factory.gr. Πριν μας μιλήσεις για το νέο σου εγχείρημα θα ήθελα να μας πεις πως καταφέρνεις και τα προλαβαίνεις όλα;
Οργάνωση και αγάπη γι’ αυτά που κάνω. Οργάνωση, όλα ξεκινούν και σταματάνε εκεί δυστυχώς ή ευτυχώς ο χρόνος είναι περιορισμένος και αν δεν γνωρίζεις από την αρχή τι πρέπει να κάνεις και πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην «χαθείς» Ειδικά στις εκπομπές στην τηλεόραση ο χρόνος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός καθώς δεν σε περιμένει, δεν είναι μια σελίδα στο ίντερνετ που δεν πειράζει και λίγο αργότερα.
Αγάπη, όποιος δεν αγαπάει την αθλητική δημοσιογραφία καλύτερα να μην ασχοληθεί ποτέ, δεν υπάρχει ωράριο, υπάρχει κούραση, υπάρχει κακοπροαίρετη κριτική (η καλοπροαίρετη χρειάζεται) και κυρίως ζήλια.

www.sports-factory.gr . άλλη μια αθλητική ιστοσελίδα ή μια διαφορετική αθλητική σελίδα από τις άλλες; Μίλησε μας γι’αυτό.
Αρχικά να σου πω ότι είμαστε μαζί με τον Μάνο τον Σπυριδάκη, τον άνθρωπο που μου άνοιξε μια μεγάλη πόρτα (και όχι μόνο σε έμενα αλλά και σε πολλά παιδιά). Πρόκειται για μια σύμπραξη την οποία ξέραμε ότι δεν μπορούσαμε να φέρουμε εις πέρας, με τον τρόπο που θέλαμε τουλάχιστον τα προηγούμενα χρόνια όμως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Θα πρέπει να σου πω πως ο Μάνος και εγώ έχουμε κυρίως συμβουλευτικό χαρακτήρα σε δυο παιδιά τα οποία κάνουν τα πρώτα τους βήματα και φυσικά ασχολούμαστε με τα «καυτά» θέματα. Δεν θα μας ήταν και εύκολο ελέω χρόνου να καθόμαστε να γράφουμε όλη την ώρα. Από εκεί και πέρα υπάρχουν ακόμα περισσότερες ιδέες τις οποίες δεν θα τις αποκαλύψουμε ακόμη διότι ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει.
Μεγάλο ρόλο για να φτιάξουμε το site έπαιξε και ο κόσμος, τα τελευταία χρόνια έχουμε καταφέρει με όπλο την εγκυρότητα μας και την αξιοπιστία μας να έχουμε ένα κοινό μέσα από τις εκπομπές σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, αυτοί ήταν που μας ώθησαν για να βάλουμε στην οικογένεια μας ένα ακόμα παιδί. Σαν παιδί φυσικά θα πρέπει πρώτα να σταθεί όρθιο να μάθει να περπατάει και στη συνέχεια να τρέχει. Δεν βιαζόμαστε θέλουμε πρώτα να κάνουμε σταθερά βήματα και στη συνέχεια να φτιάξουμε ένα χώρο που ο αναγνώστης θα βρίσκει τα πάντα. Είναι μεγάλη υπόθεση να βλέπουν κάτι γραμμένο και να σου λένε «Αν δεν το πεις εσύ δεν ισχύει»
Υγεία να έχουμε και όλα θα έρθουν.