Η Χρύσα Ζερβού είναι ή πιο γνωστή αθλητική δημοσιογράφος του νησιού και μία από τις λίγες γυναίκες που έχουν κερδίσει το σεβασμό και την εκτίμηση όλων, στο χώρο του αθλητισμού. Εργασιομανής, “μαγκάκι” και όπως ή ίδια λέει “αγοροκόριτσο”, ζει την κάθε στιγμή με ένταση, αυθορμητισμό και πάθος. Δεν διστάζει να κυνηγήσει κάθε ευκαιρία και όπως δείχνει η πορεία της, όπου και να πάει, θα βρει το τρόπο να σταθεί στα πόδια της, να εξελιχθεί, να δημιουργήσει και να αφήσει το στίγμα της. Ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε καλύτερα τη Χρύσα!

 

Η αλήθεια είναι ότι δε σε προλαβαίνουμε. Εργαζόσουν στα Χανιά. Άφησες μια πολύ πετυχημένη πορεία, για να πας στο Ηράκλειο. Πριν καλά καλά το καταλάβουμε, βρέθηκες να ζεις και να εργάζεσαι στη Σαντορίνη…και τώρα πάλι στα Χανιά μας. Όλοι αναρωτιόμαστε “τι ή ποιος» είναι αυτό που σε ωθεί να αλλάζεις διαρκώς, αλλά και με τέτοια ευκολία, παραστάσεις.

«Την περίοδο που ήμουν στα Χανιά και αποφάσισα να φύγω, η αλήθεια είναι ότι είχα πιεστεί αρκετά. Στο Ηράκλειο εργαζόμουν και παράλληλα διατηρούσα σχέση από απόσταση με το σύντροφό μου ο οποίος έπαιζε ποδόσφαιρο στη Σαντορίνη κι εγώ βρισκόμουν στο νησί αρκετά συχνά.

Ο φίλος μου, ο συγχωρεμένος Παναγιώτης Σκαφτούρος, είχε ενεργό ρόλο στην ομάδα και τη νέα χρονιά μου πρότεινε να δουλέψω κι εγώ εκεί και φυσικά πήγα, κυρίως για να ζήσω και μαζί με το Λάζαρο…

Πλέον, πιο κατασταλαγμένη από ποτέ και μιας που επέστρεψα στην αγαπημένη μου πόλη, είμαι πολύ σίγουρη πώς δεν θέλω να ξανά φύγω. Αυτή είναι η πόλη που μου ταιριάζει και εδώ μεγαλώνει και η ανιψιά μου άλλωστε! Δε θέλω να χάσω στιγμή της!»

 

Διαβάστε επίσης  8 Χρόνια Me Piazza Birthday Party!

Η καραντίνα σε τι φάση σε βρίσκει;

«Η καραντίνα με βρίσκει να εργάζομαι από το σπίτι. Το μόνο που άλλαξε στη ζωή μου είναι ότι δεν μπορώ να πάω Ηράκλειο να δω τους δικούς μου και ότι δεν μπορώ να πάω για ένα καφέ ή ποτό. Όλα τα άλλα είναι σχεδόν ίδια.

Αποφασίσαμε με το Λάζαρο να μην μείνουμε για καραντίνα στον Πλατανιά καθώς ο Κώστας ο Νίτσε μας πρότεινε, μιας που υπάρχει αρκετός χώρος στο σπίτι, να «μετακομίσουμε» εκεί για καραντίνα.

Αυτό κι έγινε, βλέπουμε όλοι μαζί τηλεόραση, παίζουμε παιχνίδια, ο Λάζαρος παίζει με το Στέλιο, το γιο του Κώστα, FIFA, με τον Κώστα παίζει μάνατζερ και πάει λέγοντας!»

 

 

Θα έλεγες ότι σε έχει επηρεάσει αρνητικά το νέο lockdown ή το αντιμετωπίζεις δημιουργικά;

«Συμβαίνουν και τα δύο. Ναι μεν, είμαι αρκετά δημιουργική στις ιστοσελίδες που εργάζομαι, όμως σίγουρα με έχει επηρεάσει πάρα πολύ ο εγκλεισμός. Η απαγόρευση. Μου τη δίνει…»

 

Παρ’όλο που άλλαξες στέγη, συνεχίζεις να δραστηριοποιείσαι επαγγελματικά σε Ηράκλειο και Σαντορίνη;

«Στο Ηράκλειο όχι, αλλά Σαντορίνη ναι! Δουλεύω στο SantoriniSport.gr και κάνω ρεπορτάζ για τις ομάδες του νησιού, σαν να μην έφυγα ποτέ… Το έχω αγαπήσει, είναι κομμάτι μου κι έχω ένα υπέροχο αφεντικό με κατανόηση, που με στηρίζει πάντα!

Ωστόσο, μπορεί να μην δραστηριοποιούμαι σε κάποιο site στο Ηράκλειο, αλλά δουλεύω σε ένα από τα πιο δυνατά site για τη Super League 2, τη Football League και τη Γ’ Εθνική, τη MikriLiga.com. Ομολογώ πώς είχα στόχο να εργαστώ εκεί και το κατάφερα… ευελπιστώ να συνεχίσω για αρκετό καιρό ακόμα γιατί με εξελίσσει κάθε μέρα!»

 

Παρατηρούμε ότι με την επιστροφή σου ανέλαβες ενεργό ρόλο στο sports-factory.gr. Μίλησε μας για το νέο αυτό εγχείρημα.

Διαβάστε επίσης  Street Food Festival Crete: New Location at Heraklion

«Με το που έμαθα πώς ο Λάζαρος έκλεισε στον Πλατανιά, η πρώτη μου δουλειά ήταν να ενημερώσω τον Κώστα τον Νίτσε. Πλέον μπορώ να πω με βεβαιότητα, έπειτα από τόσα χρόνια κι όση βοήθεια που έχει παρέχει, πώς τον θεωρώ οικογένεια. Έτσι, δεν αργήσαμε να συμφωνήσουμε για συνεργασία. Είναι ευλογία να δουλεύω μαζί του, κάθε μέρα μαθαίνω κι από κάτι!

Το Sportsfactory ήταν κάτι που συζητούσαμε με τον Κώστα, από όταν έμενα ξανά εδώ, φαντάσου. Ήδη πηγαίνει πάρα πολύ καλά και είμαι σίγουρη πώς έχει ακόμα πολλά να δείξει!»

 

 

Τηλεόραση, ραδιόφωνο ή site;

«Δύσκολη ερώτηση. Στα site δουλεύω πλέον 10 χρόνια… Τα γνωρίζω πολύ καλά, τι θέλει να διαβάσει ο κόσμος, πώς πρέπει να το «πλασάρω». Τα αγαπώ. Και η τηλεόραση όμως και το ραδιόφωνο είναι αγάπες! Πιστεύω ότι τον επόμενο καιρό, όταν ξεπεράσουμε τα προβλήματα που βιώνουμε, έχω να δώσω πολλά!»

 

Τι σε εξιτάρει στο επάγγελμα της δημοσιογράφου;

«Αρχικά, μου αρέσει να δημιουργώ. Κάθε μέρα, πρέπει να είσαι δημιουργικός. Επίσης δε σου κρύβω, πώς μου αρέσει να γνωρίζω πληροφορίες που δεν ξέρει ο πολύς κόσμος.

Δυστυχώς όμως, όταν συμβαίνει αυτό, σπάνια μπορούμε να τα γράψουμε! Μου αρέσει επίσης, γιατί δεν είναι εύκολο!»

 

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να κινείται μια γυναίκα δημοσιογράφος σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον, όπως αυτό του ποδοσφαίρου;

«Δεν δυσκολεύτηκα ποτέ γιατί μεγάλωσα στο γήπεδο κι ήμουν από πάντα «αγοροκόριτσο»! Έχω τσακωθεί, έχω βριστεί… Δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου κι ας μου έχει στοιχίσει αυτό.

Έχω άποψη και μπορεί να φανεί υπεροπτικό και με έπαρση, αλλά αισθάνομαι πώς από κάποιους άντρες συναδέλφους, μπορώ να ανταπεξέλθω καλύτερα.»

 

Διαβάστε επίσης  Street Food Festival News: El Chacal goes Street Food Festival Heraklion

21,2 χιλιάδες followers στο instagram. Ασπάζεσαι το τίτλο “influencer”;

«Χαίρομαι που μου κάνεις αυτήν την ερώτηση! Με τίποτα δεν με θεωρώ influencer και ούτε θέλω να με προσφωνεί κανείς έτσι. Πραγματικοί influencer για μένα, είναι κάποιοι διάσημοι άνθρωποι, οι οποίοι όντως επηρεάζουν το κοινό τους.

Και 100.000 ακόλουθους να είχα, πάλι δε θα αισθανόμουν influencer

 

To instagram είναι πλέον για σένα μια εμπορική δραστηριότητα;

«Nομίζω ναι γιατί δεν σου κρύβω πώς και χρήματα κερδίζω και τα προϊόντα τα οποία διαφημίζω. Πλέον πολύ σπάνια αγοράζω κάτι.»

 

Περιέγραψε μας με 5 λέξεις κάποια στοιχεία του χαρακτήρα σου.

«Πεισματάρα, εγωίστρια, ευαίσθητη (δε φαίνεται, το ξέρω), οξύθυμη και παράξενη.»

 

Όσοι σε ξέρουν, γνωρίζουν ότι έχεις και εξαιρετική φωνή… πως και δεν ακολούθησες το τραγούδι επαγγελματικά;

«Άργησα πολύ να «ανακαλύψω» τη φωνή μου, είχα ήδη αρχίσει να ασχολούμαι με τη δημοσιογραφία κι έτσι δεν το κυνήγησα.

Υπήρξε όμως μια σεζόν που κατάφερα να τα συνδυάσω, στο Ηράκλειο όπου τραγουδούσα σε μαγαζί και ήταν από τις πιο όμορφες περιόδους!»

 

Κλείνοντας θα θέλαμε να μεταφέρεις το δικό σου μήνυμα σε όσους βρίσκονται στα σπίτια τους και διαβάζουν αυτή τη συνέντευξη.

«Να κάνουν υπομονή να τελειώσει αυτός ο «εφιάλτης». Να προσέχουν τι διαβάζουν και τι πιστεύουν γιατί τα fakes news είναι μάστιγα και η υγεία δεν είναι για να παίζουμε!

Σε ευχαριστώ πολύ και συνέχισε την πολύ ωραία δουλειά που κάνεις!»

 

insta. chrysa.zervou

Συνέντευξη στον Ανδρέα Γαρυφαλή

Για την Chillin Press