«Κορυφή του παγόβουνου» θεωρούν οι επιστήμονες τα 11 κρούσματα σε 8 περιοχές με τη νέα μετάλλαξη , που θεωρείται παρόμοια με την λεγόμενη «νοτιοαφρικανική» – και για την οποία δεν είναι γνωστό αν αντιμετωπίζεται ικανοποιητικά από τα εμβόλια

 

Συναγερμός στη Βρετανία για τη μετάλλαξη της «βρετανικής μετάλλαξης» του κορωνοϊού – που έχει ήδη βρεθεί σε 11 θετικά δείγματα, από 8 περιοχές της Βρετανίας.

Οι επιστήμονες είναι εξαιρετικά ανήσυχοι – μιας και η νέα μετάλλαξη έχει χαρακτηριστικά της «νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης» και είναι ακόμα αβέβαιο κατά πόσον αντιμετωπίζεται εξίσου ικανοποιητικά με τα υπάρχοντα εμβόλια.

Κανένας από τους 11 ανθρώπους που εντοπίστηκαν με τη νέα μετάλλαξη δεν έχει πρόσφατο ιστορικό ταξιδιού – και μάλιστα, οι συγκεκριμένοι φέρονται να μην έχουν έλθει σε επαφή με ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει στη Νότια Αφρική.

Αυτό οδηγεί τις Αρχές να εκφράζουν εκτιμήσεις ότι τα 11 δείγματα δεν είναι παρά «η κορυφή του παγόβουνου» και να πιθανολογούν ότι τα κρούσματα της νέας μετάλλαξης μπορεί ήδη να είναι εκατοντάδες.

Διαβάστε επίσης  AlmyVita: Η πολυτέλεια που σας αξίζει..τώρα δίπλα σας! (17/5)

Οι βρετανικές Αρχές επιχειρούν μία γιγαντιαία επιχείρηση ιχνηλάτησης νέων κρουσμάτων στις περιοχές όπου έχει εντοπιστεί η μετάλλαξη – και μάλιστα κάνουν έκκληση στους κατοίκους «να το σκεφτούν δύο φορές» πριν βγούν από το σπίτι , ακόμα και για να προμηθευτούν τρόφιμα!

 

Πηγή: protothema.gr