Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται υπουργοί και βουλευτές ενόψει του επικείμενου ανασχηματισμού, ο οποίος είναι θέμα χρόνου.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε χθες το πρωί από τις ΗΠΑ και βρίσκεται σε συσκέψεις με στενούς του συνεργάτες. Ωστόσο, τα στόματα όσων γνωρίζουν έστω και ακροθιγώς τις προθέσεις του πρωθυπουργού είναι ερμητικά κλειστά, επιτείνοντας το σασπένς ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους.

Το πρωτοφανές πέπλο σιωπής που έχει πέσει, προκαλεί εκνευρισμό σε όσους αναμένουν να μάθουν την τύχη τους: οι βουλευτές αν θα υπουργοποιηθούν και οι υπουργοί αν θα παραμείνουν στα πόστα τους, αν θα αλλάξουν υπουργείο ή αν θα μείνουν εκτός κυβερνητικού σχήματος.

Από το Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση έχει ουσιαστικά «κατεβάσει μολύβια και πληκτρολόγια» αναμένοντας την πρωθυπουργική ανακοίνωση, ωστόσο οι ώρες περνούν χωρίς να γνωρίζουν οι υπουργοί τι μέλλει γενέσθαι.

Το μόνο που είναι βέβαιο αυτή τη στιγμή είναι ότι… θα γίνει ανασχηματισμός. Το πότε παραμένει άγνωστο.

Όπως είχε γράψει πρώτο το iefimerida.gr, οι ανακοινώσεις αναμένονταν απόψε, είτε εντός της εβδομάδος, είτε το Σαββατοκύριακο που έρχεται.

Διαβάστε επίσης  GNTM4: Διαγωνιζόμενη κατηγορεί την παραγωγή ότι προσπάθησε να τη βγάλει ηλίθια!

Έμπειρα πολιτικά στελέχη επισημαίνουν ότι υπάρχει ο κίνδυνος να χαθεί πολύτιμος χρόνος προετοιμασίας για τη ΔΕΘ εάν καθυστερήσει και άλλο ο ανασχηματισμός και δεν ανακοινωθεί άμεσα, ένα ενδεχόμενο που δεν έχει αποκλειστεί εντελώς, όπως μαρτυρούν και οι πολύωρες συσκέψεις Μητσοτάκη από το πρωί.

 

Εκνευρισμός από διαρροή για… εξωθεσμικές πιέσεις!

Το γεγονός ότι για σήμερα, Τρίτη, έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στις 11 το πρωί, περιπλέκει τα πράγματα, καθώς, εάν δεν ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός, θα έχουμε την… παγκόσμια πρωτοτυπία να δοθούν κατευθύνσεις στο υπουργικό τις οποίες θα υλοποιήσουν… άλλοι υπουργοί!

Εκνευρισμό προκάλεσε στα υπουργικά γραφεία και η διαρροή ότι το Μέγαρο Μαξίμου δέχεται… εξωθεσμικές πιέσεις για την παραμονή ή την είσοδο υπουργών στο υπουργικό συμβούλιο!

Εάν τελικώς δεν ανακοινωθεί απόψε ο ανασχηματισμός, μάλλον παρατείνεται η αγωνία, καθώς ο κ. Μητσοτάκης το βράδυ της Τρίτης θα μεταβεί στη Σλοβενία, όπου θα πάρει μέρος στο Bled Strategic Forum, την Τετάρτη θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για συναντήσεις με τους φορείς της Βορείου Ελλάδος ενόψει της ΔΕΘ, ενώ την Πέμπτη το βράδυ θα βρεθεί στη Μασσαλία για να συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Βιοποικιλότητα της Μεσογείου, η οποία θα διεξαχθεί την Παρασκευή. Έτσι, πάμε πιθανόν για Σαββατοκύριακο, αν και τίποτα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι ανακοινώσεις να γίνουν εν τη απουσία του πρωθυπουργού.

Διαβάστε επίσης  "Έφυγε" ο Ντούσαν Ιβκοβιτς

Σε κάθε περίπτωση, την αμέσως επόμενη εβδομάδα είναι τα εγκαίνια της ΔΕΘ με την ομιλία του πρωθυπουργού, οπότε και δεν νοείται αλλαγή υπουργών μόλις λίγες ημέρες πριν, καθώς δεν θα υπάρχει χρόνος να ενημερωθούν για τα χαρτοφυλάκιά τους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου ήταν «σφίγγα» κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Αρκέστηκε να πει ότι «η ανάγκη, η έκταση, το βάθος, το αποτύπωμα, ο χαρακτήρας της αναδιάταξης του στελεχιακού δυναμικού της κυβέρνησης είναι κάτι που αφορά αποκλειστικά και μόνο τον πρωθυπουργό» και πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μόνος που έχει την πλήρη αίσθηση της εικόνας, ο μόνος που γνωρίζει σε όλη της την έκταση τη μεγάλη εικόνα, είναι αυτός που έχει όχι μόνο το προνόμιο συνταγματικά, αλλά και την ευθύνη απέναντι στην ισχυρή πλειοψηφία που του έδωσε την εντολή να κυβερνά, να παίρνει τις αποφάσεις για να διαμορφώνονται κάθε φορά οι καλύτεροι δυνατοί όροι έτσι ώστε να πηγαίνουμε την πατρίδα μπροστά. Αυτό έγινε μέχρι τώρα, αυτό θα γίνει και στα επόμενα δύο χρόνια μέχρι την ολοκλήρωση της τετραετίας».

Διαβάστε επίσης  Η Ζόε Κράβιτς απαντά στα κακόβουλα σχόλια για το «γυμνό» λουκ της στο Met Gala

Ο Γιάννης Οικονόμου δεν απάντησε καν στο ερώτημα αν η σημερινή σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου θα γίνει με νέα ή παλιά σύνθεση.

 

Πηγή: iefimerida.gr