Ο τουρισμός δοκιμάστηκε αρκετά τα δύο τελευταία χρόνια και δεν αποτελεί το ασφαλές περιβάλλον του παρελθόντος. Όμως οφείλουμε να πούμε ότι πολλοί είναι αυτοί που βολεύτηκαν στο καναπέ τους τόσο καιρό και τώρα που όρεξη για δουλειά.

 

 

Το μεγάλο debate έχει ήδη ξεκινήσει και όλοι αναρωτιούνται ποιος φταίει και δε βρίσκεται προσωπικό να εργαστεί στους χώρους εστίασης και το τουρισμό.

Αρχικά να θέσουμε κάποια βασικά ερωτήματα

 

1.Πληρώνουν καλά τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια το προσωπικό που εργάζεται;2.Μήπως οι απαιτήσεις είναι πολλές και οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές για να εργαστεί κάποιος;3.Γιατί αποφεύγουν να εργαστούν στα ξενοδοχεία; Μήπως το γεγονός ότι δεν είναι εργασία για όλο το χρόνο, να λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας;4.Μήπως βολεύτηκε ο κόσμος στο να παίρνει λεφτά και να κάθεται, και τώρα δε του πάει καλά να εργαστεί για ένα μισθό κοντά σε αυτά που έπαιρνε για να κάθεται σπίτι;

 

Αυτά και πολλά ερωτήματα τίθενται στο τραπέζι της συζήτησης το τελευταίο καιρό. Εγώ θα έλεγα ότι ή αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Οι συνθήκες δεν είναι και οι πιο ιδανικές και σίγουρα δεν πληρώνει η δουλειά στη κουζίνα, όπως θα έπρεπε. Επίσης πολλοί είναι αυτοί που αναζητούν την ασφάλεια μιας δουλειάς που δεν θα είναι εποχική.

Διαβάστε επίσης  Alcatrash live - Closing Season party @ Bras de frères (28/4)

Ο τουρισμός δοκιμάστηκε αρκετά τα δύο τελευταία χρόνια και δεν αποτελεί το ασφαλές περιβάλλον του παρελθόντος. Όμως οφείλουμε να πούμε ότι πολλοί είναι αυτοί που βολεύτηκαν στο καναπέ τους τόσο καιρό και τώρα που όρεξη για δουλειά.

Άρα λοιπόν η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Οι επιχειρήσεις οφείλουν να επανεξετάσουν την μισθολογική πολιτική τους και τις συνθήκες εργασίας. Οι υπόλοιποι ας ξεβολευτούμε και ας δουλέψουμε, γιατί με την ακρίβεια που υπάρχει δε θα μας φτάνουν δύο δουλειές να καλύψουμε τα έξοδα.

 

 

Γράφει για την Chillin Press ο Ανδρέας Γαρυφαλής
For more articles: https://www.chilloutnews.gr/category/%ce%ac%cf%81%ce%b8%cf%81%ce%b1/