Νέο περιβάλλον εργασίας και περισσότερες λειτουργίες στο πλαίσιο της σύγχρονης εποχής έρχονται.

 

Με τον κόσμο να αλλάζει μέρα με τη μέρα ολοένα και περισσότερο εξαιτίας της πανδημίας και την τηλεργασία σε μεγάλο βαθμό να κυριαρχεί, οι εταιρείες προσπαθούν να προσαρμοστούν αναλόγως και να ενσωματώσουν νέες υπηρεσίες στα προϊόντα τους. Αν το Teams, από τη Microsoft, ετοιμάζεται να εισέλθει στο metaverse ώστε να δημιουργηθούν εικονικά περιβάλλοντα και κοινοί χώροι εργασίας από απόσταση, το Gmail από τη Google οδεύει επίσης προς τη δημιουργία μίας νέας διάστασης του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Δεν είναι πλέον ένας απλός συλλέκτης μηνυμάτων με πολλαπλές λειτουργίες, αλλά ένα πραγματικό λειτουργικό γραφείο από το οποίο ξεκινά κάθε δραστηριότητα της ημέρας.

Το Big G πρόκειται να ενσωματώσει τα Meet chats και τις τηλεδιασκέψεις στην πλατφόρμα διαχείρισης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του, στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας ενημέρωσης που θα αλλάξει το πρόσωπο του Gmail που χρησιμοποιείται από 1,8 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η ανάπτυξη της νέας έκδοσης, η οποία θα αλλάξει το στυλ της υπηρεσίας ώστε να γίνει πιο ευέλικτη και ικανή να απορροφήσει συνομιλίες και βιντεοδιασκέψεις, θα είναι προσβάσιμη με ένα κλικ.

Διαβάστε επίσης  Street Food Festival News: Coca Cola supports Street Food Festival Crete

 

To νέο μενού

Οι εφαρμογές για Android και iOS παραμένουν αμετάβλητες, τουλάχιστον προς το παρόν. Ο στόχος που ανακοινώθηκε αφορά στην απλοποίηση της χρήσης των διαφόρων εργαλείων χωρίς να χρειάζεται να εγκαταλείψεις το περιβάλλον του Gmail . Για να επιτευχθεί αυτό, θα εισαχθεί ένα πλευρικό μενού στα αριστερά για γρήγορη εναλλαγή μεταξύ μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συνομιλιών, χώρων και συναντήσεων. Στην πράξη, θα μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε μηνύματα, βιντεοκλήσεις και ένα είδος κοινόχρηστου πίνακα- ένας χώρος όπου θα είναι δυνατή η επικόλληση κειμένου, συνδέσμων, φωτογραφιών και βίντεο που θα είναι επίσης ορατά στα ενεργοποιημένα μέλη.

 

 

Εν ολίγοις, ένα ενιαίο περιβάλλον εργασίας που θα μας επιτρέπει να μεταπηδάμε από τη μία εργασία στην άλλη χωρίς να χρειάζεται να ανοίγουμε χίλιες καρτέλες στο πρόγραμμα περιήγησης. Από τις 8 Φεβρουαρίου, θα υπάρξει επίσης μία αλλαγή στον τρόπο πρόσβασης στα άμεσα μηνύματα. Δεν θα είναι πλέον προσβάσιμα από το κάτω δεξιά μέρος της οθόνης, όπως πριν, αλλά θα μεταφέρονται στο αναπτυσσόμενο μενού στα αριστερά της οθόνης.

Διαβάστε επίσης  Εγκαίνια iReady Service & Accessories: Special Guest Andreasondecks (05/4)

 

Πώς θα αποκτήσεις την καινούρια έκδοση του Gmail

Όσοι είχαν συνδρομή στο G Suite έχουν ήδη δει τα νέα χαρακτηριστικά εδώ και αρκετό καιρό, αλλά τώρα το νέο περιβάλλον εργασίας θα είναι διαθέσιμο σε όλους και ο καθένας θα μπορεί να ενεργοποιήσει το νέο σχεδιασμό χειροκίνητα, επαναφέροντας ανά πάσα στιγμή το κλασικό περιβάλλον εργασίας από το μενού ρυθμίσεων. Θα υπάρχει χρόνος να το ξανασκεφτούμε μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, όταν και θα είναι πια αδύνατο να επιστρέψουμε στο κλασικό.

 

Πηγή: esquire.com.gr