Όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι ούτε αυτός ένας ήρεμος χειμώνας…

 

Μπαίνοντας στο Φθινόπωρο μοιάζει σα να εισβάλουμε σε ναρκοπέδιο ή καλύτερα σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Η γενική επιστράτευση των Ρώσων προβληματίζει και την ίδια στιγμή τρομάζει. Που το πάει ο Πούτιν; Τι πρόκειται να συμβεί τις επόμενες μέρες, εβδομάδες ή μήνες κανείς δεν ξέρει.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ανησυχία των αγορών εκδηλώθηκε άμεσα στην αύξηση της τιμής των καυσίμων και αυτό μόνο θετική εξέλιξη δεν είναι. Την ίδια στιγμή το παραλήρημα Ερντογάν εντείνεται και η ανησυχία είναι έκδηλη.

Πολύ πιθανή θεωρείται η προσπάθεια να προκαλέσει τριγμούς και νέος συσχετσμούς στο εσωτερικό του, μιας και η απώλεια των ψηφοφόρων σε σχετικές δημοσκοπήσεις τον προβληματίζει. Παράλληλα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και την πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου που σύμφωνα με το συνταγματικό δίκαιο της Τουρκίας παρατείνει την διακυβέρνηση του εφ’όσον η χώρα εμπλακεί σε πολεμική κατάσταση, γεγονός που απευχόμαστε όλοι.

Διαβάστε επίσης  Street Food Festival Crete: New Location at Heraklion

Όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι ούτε αυτός ένας ήρεμος χειμώνας. Όσο για τον covid, νομίζω ότι θα πάψει να αποτελεί πρώτο θέμα και πλέον θα είναι πολύ λιγότεροι οι περιορισμοί των ατομικών μας ελευθεριών.

Στο νησί μας η κουβέντα των ημερών περιστρέφεται γύρω από την παράταση της τουριστικής σεζόν και τους χειμερινούς μήνες. Η βούληση της κυβέρνησης είναι εμφανής, η διάθεση της Ryanair δεδομένη (με τις ανάλογες ελαφρύνσεις) και μένει να ανακοινώσει το πλάνο και τις προθέσεις της η Fraport.

 

 

Γράφει για την Chillin Press ο Ανδρέας Γαρυφαλής
For more articles: https://www.chilloutnews.gr/category/%ce%ac%cf%81%ce%b8%cf%81%ce%b1/