Νησιά όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη αλλά και η Κρήτη βιώνουν αυτή τη πτώση, σε σχέση με την περυσινή σεζόν. Τι όμως άλλαξε και δεχόμαστε μια σημαντική πτώση στην τουριστική κίνηση, τους πρώτους μήνες του καλοκαιριού;

 

 

Η έκρηξη του τουρισμού δεν ήρθε ούτε τον Ιούνιο…αντιθέτως όλοι μιλούν για μια χρονιά πολύ πιο κάτω από τα περυσινά δεδομένα. Ο προβληματισμός του κλάδου είναι έκδηλος. Οι επενδύσεις που έγιναν στον τουρισμό και η προσδοκία για υψηλό ρυθμό κερδών, μάλλον θα πάρει παράταση. Νησιά όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη αλλά και η Κρήτη βιώνουν αυτή τη πτώση, σε σχέση με την περυσινή σεζόν. Τι όμως άλλαξε και δεχόμαστε μια σημαντική πτώση στην τουριστική κίνηση, τους πρώτους μήνες του καλοκαιριού;

Το προϊόν μας δεν άλλαξε σύσταση σε σχέση με πέρυσι, όμως πλέον θεωρείται ακριβό για τα οικονομικά δεδομένα των επισκεπτών, που βιώνουν μια σημαντική οικονομική κρίση στο κομπόδεμα τους. Η ακρίβεια σε Ευρώπη και Αμερική, πλήττει σημαντικά κάθε νοικοκυριό, ωθώντας τους ταξιδιώτες να επιλέξουν διαφορετικούς προορισμούς, που τους είναι πιο προσιτοί. Η Τουρκία για παράδειγμα που είναι κύριος ανταγωνιστής μας, πουλάει ελκυστικά πακέτα διακοπών σε πολύ χαμηλότερη τιμή, λόγο και της πτώσης του νομίσματος της.

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: 5 Χρόνια Birthday & Closing Season party (14/4)

Οι καιρικές συνθήκες δεν έχουν επιτρέψει την έλευση των Last Minute travelers που σίγουρα δεν θα επιλέξουν να επισκεφθούν ένα προορισμό στον οποίο βρέχει πιο πολύ και από τη χώρα τους.

Ένα ακόμα στοιχείο που προβληματίζει είναι η αύξηση του κόστους των αεροπορικών εισιτηρίων. Αυτό έχει ως συνέπεια να χάνουμε ένα σημαντικό αριθμό επισκεπτών που θα ταξιδέψουν μεμονωμένα και είναι αυτοί που θα κινήσουν την αγορά της εστίασης και διασκέδασης. Προβληματισμός σίγουρα υπάρχει. Πανικός δεν θα πρέπει να υπάρξει. Η σεζόν έχει ακόμα δρόμο, όμως σίγουρα θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τις προσδοκίες μας.

 

 

Γράφει για την Chillin Press ο Ανδρέας Γαρυφαλής
For more articles: https://www.chilloutnews.gr/category/%ce%ac%cf%81%ce%b8%cf%81%ce%b1/