Η νέα εποχή ήρθε…ας ευχηθούμε να μην είμαστε στο ίδιο έργο θεατές

 

 

Μετά και το αποτέλεσμα της δεύτερης εκλογικής μάχης και την οριστική ετυμηγορία του λαού μπορούμε να εξάγουμε κάποια σχετικά συμπεράσματα. Η εντολή του λαού δεν αμφισβητείται από κανένα, ακόμα και αν η προσέλευση στη δεύτερη κάλπη ήταν κατά πολύ χαμηλότερη της πρώτης.

Μιλώντας με ποδοσφαιρικούς όρους θα πας να δεις ένα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, αλλά δύσκολα θα δεις το Παναθηναϊκός – Καλλιθέα. Η μεγάλη διαφορά της πρώτης κάλπης δεν άφηνε να εννοηθεί ότι ακολουθεί ντέρμπι με αποτέλεσμα πολλοί να μην ζοριστούν να πάνε στη κάλπη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ωφεληθούν και μικρότερα κόμματα και κάποιες «αρνητικές» υποψηφιότητες.

Πλέον το χάσμα ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο κόμμα είναι πολύ μεγάλη και είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι δεν υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση. Η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και η παραίτηση του Αλέξη θα φέρουν τριγμούς και πιθανώς περαιτέρω διάσπαση στο κόμμα με ότι αυτό συνεπάγεται. Όσο το ΠΑΣΟΚ δεν πείθει θα υπάρξει μια μακρά περίοδος όπου το κυβερνών κόμμα θα έχει αντίπαλο μόνο το κακό του εαυτό.

Διαβάστε επίσης  Summer 2024 Opening Party @ Dielefsis Cocktail & Music bar (26/4)

Μένει να δούμε πως θα μπορέσει να τρέξει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για το καλό της χώρας, σε μια δύσκολη συγκυρία, με οικονομική ανασφάλεια σε παγκόσμια κλίμακα και το ράλι ανατιμήσεων να είναι ασταμάτητο. Θα χρειαστεί γενναίες τομές στην υγεία, την παιδεία και τη δικαιοσύνη.

Η νέα εποχή ήρθε…ας ευχηθούμε να μην είμαστε στο ίδιο έργο θεατές

 

 

Γράφει για την Chillin Press ο Ανδρέας Γαρυφαλής
For more articles: https://www.chilloutnews.gr/category/%ce%ac%cf%81%ce%b8%cf%81%ce%b1/